Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

22 iunie 2010

Eclipsă şi Luna Plină în Capricorn





Cu Luna Plină din 26 iunie, orele 12,51, în semnul Capricornului, se iniţiază sezonul eclipselor de vară, eclipsa totală de lună fiind perechea eclipsei totale de Soare din 11 iulie care va avea loc în Rac. Chiar dacă unii dintre noi nu au avut ocazia să vadă un asemenea fenomen pe viu, să ştiţi că ele există şi sunt renumite pentru puterea lor de acţiune. 
    




Ce semnifică eclipsa totală de lună? – că este timpul să culegem roadele acţiunilor noastre,  de la ultima eclipsă până în prezent, să fructificăm tot ce am iniţiat de la ultima eclipsă de lună, cea din 15 ianuarie, până în prezent.



Ce ne atenţioneză ea? – că trebuie să scăpăm de ceea ce este vechi sau învechit în atitudinile noastre, în modul de abordare a vieţii, în relaţia cu celălalt, în relaţia cu banii şi cu posesiunile, asupra obiceiurilor noastre proaste care ne aduc necazuri, limitează credinţa sau pune punct unei relaţii care nu mai aduc nimic nou în viaţa noastră. 



Aduce şi oportunităţi? – Normal. Fie achiziţia a ceva de valoare fie semnalează că este momentul să facem plasamente financiare, aduce oportunităţi şi evenimente care ne marchează pentru foarte mult timp viaţa sau care ne schimbă destinul chiar, lucruri la care poate ne aşteptăm, altele neaşteptate dar benefice.



Ce aduce eclipsa la nivel emoţional? - Nevoia de securitate emoţională va creşte în aceste zile, mai ales că este implicată axa Rac – Capricorn. Ne obligă să ne privim viaţa prin prisma întrebărilor de genul – unde mă simt ca acasă, unde mă simt mai în siguranţă sau ce simt că mă protejează. Poate pare desuet ce vă spun, dar aceste întrebări pot demonstra cât suntem de implicaţi şi de imaginativi atunci când este vorba despre viaţa noastră. Cu această Lună Plină, ne vom reaminti tot ceea ce a fost important pentru noi în Trecut şi din care va trebui să păstrăm doar ceea ce ne ajută să mergem mai departe, nu trebuie să ne lăsăm doborâţi de probleme.



Această eclipsă are ceva special? -  Toate eclipsele  ne influenţează într-un fel sau altul, dar eclipsa din 26 iunie are o particularitate semnificativă şi ne poate schimbă viaţa pentru totdeauna. Aceasta datorită faptului că Luna este conjunctă cu Pluto, planeta renaşterii şi regenerării. Pluto ne provoacă să abandonăm bătătoritele, de acum, căi de acţiune care s-au epuizat deja, şi că trebuie să găsim cealaltă natură, cea ascunsă, nevăzută şi neştiută,  a lucrurilor şi a faptelor, a evenimentelor, să revenim la rădăcinile noastre spirituale. Cam asta ne obligă, în esenţă, să facem Pluto. Iar acest aspect poartă numele de destin. Poate întâlnim iubirea vieţii noastre sau un om care ne va schimba radical optica asupra vieţii?! Sfatul meu? Să nu vă fie teamă de schimbările pe care le aduce Pluto, le acceptaţi şi lecţia voastră de viaţă se desăvârşeşte.



În plan internaţional? – Eclipsa va influenţa clar unele decizii ale UE deoarece pentru Bruxelles, oraş în care îşi desfăşoară activitatea organismul european, eclipsa se produce pe fondul unei cruci cardinale (ceea ce îndeamnă la acţiune) cu Soarele pe Mijlocul Cerului în opoziţie cu Pluto aflat pe Fundul Cerului, cu Saturn pe Ascendent şi conjuncţia Uranus – Jupiter pe Descendent. Ce ar putea însemna acest aspect pentru UE? Posibil ca procesele dezintegrative din sânul acestui organism să se accelereze mai repede decât credem. Iar Belgia ar putea să facă parte din rândul ţărilor care vror să se desprindă de UE, cu atât mai mult cu cât şi problemele interne ale acesteia se acutizează, decizie care pe celelalte ţări membre le poate năuci. Afganistanul şi Irakul, continuă să rămână zonele fierbinţi unde atacurile se vor intensifica. 



Ce aduce României? La nivel prezidențial, parlamentar și guvernamental relațiile par să fie extrem de tensionate. 
Poate scoate la lumină escrocherii financiare, splări de bani, trafic de persoane, filiere infracționale în care să fie implicați funcționari publici și guvernamentali, trafic de droguri sau de documente oficiale cu implicări la vârf – consilieri și chiar miniștrii. 
Posibile probleme de navigație, eșuaje și pierderi de nave, defecțiuni ale platformelor petroliere, accidente în care să fie implicate cisterne care transportă diverse substanțe – de la produse petroliere la deșeuri de orice fel, inclusiv cele toxice (mai ales dacă Neptun este într-o poziție delicată). 
Inundații, deversări greșite de baraje. Perioadă de secetă, urmată apoi de inundații, furtuni violente și de scurtă durată cu pagube semnificiative. 
Afecțiuni legate de stomac și de tractul digestiv.
 Pentru România, eclipsa este posibil să aducă o serie de ameliorări în plan social-politic prin reorganizarea fundamentală a unor structuri administrative dar și prin distribuția cu zgârcenie a fondurilor care să ducă la ieșirea din criza economică. Rata șomajului ar putea să scadă şi ea cu condiția ca banii să fi folosiți în scopurile pentru care au fost alocați. 
Posibil ca România să primeacă și o infuzie frumușică de capital din afară și să se semneze contracte avantajoase pentru populație. Cu toate acestea credibilitatea guvernului și a premierului sunt în cădere liberă.
Relațiile externe au și ele de suferit în urma atacurilor la stabilitatea socio-politică. Culmea este că aceste atacuri vin dinspre țările membre a UE. Este un moment foarte delicat în care relațiile diplomatice vor trebui atent urmărite.



Unde se produce eclipsa? -  Luna plină se produce cu Soarele conjunct cu Nodul Sud la 4 grade 46 Rac şi cu Luna la 4 grade 39 în Capricorn, conjunctă cu Pluto şi cu Nodul Nord, deci, schimbările se vor resimţi puternic mai ales la nivel afectiv şi emoţional, subliniez.



Cât timp vom resimiţi influxurile eclipsei? – Teoretic, cu o săptămână înainte de producerea fenomenului şi o săptămână după. Eclipsa de acum însă, pentru că acţionează  la nivel emoţional, afectiv şi a subconştientului colectiv, se va resimţi cel puţin 6 luni dea cum încolo, la nivelul caselor în care se produc, pentru fiecare nativ în parte.



Sfaturi practice – Racul este asociat stomacului, proceselor digestive, fluidelor din organism, pieptului şi sânilor; Capricornul cu pielea, cu oasele şi articulaţiile, deci trebuie mare atenţie la aceste componente anatomice în aceste zile.

Dacă au probleme cu pielea înseamnă că au o carenţă de calciu şi atunci vor trebui să consume lapte, brânză, napi, lăptuci şi tomate care au un conţinut crescut de calciu. Fructele şi legumele proaspete precum şi proteinele din carnea slabă sunt o necesitatea zilnică pentru Raci. Grăsimile, dulciurile şi sarea în exces trebuie evitate. Primele două produc constipaţie, iar sarea duce la balonare. Aceşti nativi trebuie să stea departe de condimente, de hrean de sosurile picante şi alimentele prăjite.

Un regim bazat pe proteine mari şi calciu este mai mult decât necesar pentru un Capricorn pentru a asigura sănătatea articulaţiilor, danturii şi a pielii. Marea problemă a acestor nativi este alcoolul. Alimente bogate în fosfat de calciu sunt: portocala, lămâia, smochinele, ţelina, varza, napul, frunzele de păpădie, spanacul, broccoli, porumbul, mazărea, cartofii, nucile, migdalele, cereale nedecorticate, orzul şi orezul brun. Este bine să mănânce şi salată verde, fructe şi legume proaspete, carne slabă, peşte, ouă, pâinea cu grăunţe. Pentru că au nevoie de calciu mai mult decât celelalte semne trebuie să consume şi brânză, unt şi iaurt. Consumul de ciocolată şi de dulciuri este nociv pentru pielea sa.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu