Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

5 iunie 2010

Luna Plină în Gemeni

  Ce trebuie să ştim despre Lună? – că el mai important ciclu pe care trebuie să-l înţelegem este cel lunar şi fazele pe care le parcurge acesta. Ciclul lunar constă din două părţi complementare: perioada de creştere a Lunii, care începe cu faza de Lună Nouă, astrul pare că creşte şi devine din ce în ce mai luminos, şi durează până la faza de Lună Plină şi perioada de descreştere, când Luna pare că se diminuează ca mărime şi devine din ce în ce mai palidă, adică de la faza de Lună Plină înapoi la faza de Lună Nouă.

Cum facem deosebirea între Lună Nouă şi Lună Plină? – Simplu. Vorbim despre Lună Nouă când Soarele şi Luna ocupă aceeaşi poziţie (conjuncţie) iar de Lună Plină cînd Soarele şi Luna stau faţă în faţă (opoziţie).

Ce înseamnă fazele de Lună Nouă şi de Lună Plină? Fiecare fază de Lună Nouă înseamnă începerea unui nou ciclu şi este excelentă pentru iniţierea de noi proiecte şi de planificare. Perioada de timp dintre fazele de Lună Nouă şi Lună Plină este perioada în care Luna creşte şi puterea ei devine din ce în ce mai palpabilă, putem demara orice acţiune nouă – construirea unei case, inițierea unei afaceri, plecarea în călătorii, semnarea unor contracte ş.a. Luna plină aduce putere şi energie şi tot ceea ce aţi gândit, planificat şi iniţiat în perioada de Lună Nouă sau ţelul spre care tindeţi, acum să se împlinească, să se desăvârşească. Perioada dintre Luna Plină şi Lună Nouă este cunoscută sub numele de Lună în scădere deoarece astrul începe să piardă din energie şi din putere, influenţa sa este slabă. Acum este momentul să planificăm viitoarele acţiuni, să triem informaţiile cu care lucrăm, să scăpăm de ceea ce nu avem nevoie, să proiectăm strategii, să medităm la ceea ce dorim să facem.

Următoarea Lună Plină este...în dimineaţa zilei de 28 mai, la ora 01.06, cu Luna şi Soarele în gradul 6, Săgetător şi Gemeni, iar influxurile e simţindu-se cu două zile înainte de a avea loc şi două zile după ce a avut loc. Luna Plină pe axa Gemeni – Săgetător este însoţită adesea de o imperioasă nevoie de a ştii, de a dori să cunoştem totul. Avem tendinţa de a strânge lucruri, de a contabiliza fapte nu doar dintr-o banală curiozitate intelectuală ci pentru că ceea ce strângem, ce adunăm în jurul nostru, sunt ingredinete vitale şi necesare care ne ajută să înţelegem, în cel mai profund sens, ceea ce este ascuns în noi, ceea ce nu am înţeles de prima dată, este, poetic vorbind, acel ceva care era ascuns privirii noastre.
Pe lună plină este necesar să păstrăm echilbrului între ceea ce avem şi ceea ce aflăm. Nu uitaţi că de multe ori nu vedem pădurea de copaci dar asta nu înseamnă că ea nu există!

Afacerile cele mai profitabile?
– Turismul ar putea cunoaşte o efervescenţă
deosebită în preajma acestei perioade, dacă vremea ne permite ar fi ideal să plecăm în concediu în locurile pe care dintotodeana ne-am dorit să le vedem. Indiferent că sunteţi singure sau căsătorite ori aveţi un prieten, dacă v-aţi decis să călătoriţi, indifrent cu ce avion, tren, vapor sau autoturismul propriu, folosiţi-vă experienţa şi nevoia de a cunoaşte explorând noi culturi, încercând noi gusturi, descoperindu-vă în acelaşi timp, şi pe voi. Alte afaceri favorizate – editurile, cabinetele de avocatură, firmele care se ocupă de consiliere şi organizare de evenimente cu caracter profesional – conferinţe, congrese, simpozioane, întâlniri de lucru, cei implicaţi în proiecte şi programe artistice.

Impactul social? - Este puternic deoarece această Lună Plină se produce exact când Uranus revoluţionarul, ereticul, neastâmpăratul, neconvenţionalul trece în Berbec, semn de foc energic, activ, impulsiv. În materialul publicat zilele trecute găsiţi detalii despre ce înseamnă această trecere.
Alte probleme? - Ce este de reţint este că luna aceasta Luna Plină este strâns legată printr-un pătrat (aspect dizarmonic) de Saturn. La suprafaţă, ceea ce este vizibil ca să spun aşa, poate ţine de un fel de atenuarea a entuziasmului şi a nestatorniciei, a uşurătăţii şi a frivolităţii care le aduce de obicei Luna Plină. Energia saturniană renumită prin faptul că nu ne lasă să pierdem contactul cu realitatea, poate ajuta la transformarea exaltării interioare şi a viselor noastre în ceva concret, scoate la lumină acele caltăţi native de care ne este teamă, ba mai mult ne ajută să le controlăm.

Care nativi vor simţi mai puternic Luna Plină? –Normal, Gemenii şi Săgetătorii care au planete situate în preajma gradului 6.

Sfaturi practice?
– Gemenii sunt asociaţi din punct de vedere anatomic cu umerii, braţele, mâinile, plămânii şi sistemul nervos iar Săgetătorul cu ficatul şi pancreasul, coapsele, şoldurile şi fesele, deci atenţie la aceste părţi ale coprului în această perioadă.
Nativilor Gemeni care au nevoie de varietate şi mobilitate şi amestecă de multe ori lucrurile, le sugerez să mănânce salate iar legumele să fie de culorile cele mai varietate ca să se bucure din piln de aportul de fitonutrenţi şi antioxidanţi necesari organismului, mai ales că ei mănâncă pe apucate. Multe din combinaţile alimentare – broccoli, varză roşie sau sfeclă sunt excelente şi pentru ficatul Săgetătorilor.
Iar ca formă de mişcare şi pentru a arde calorile vă propun un week end în aer liber dacă vremea ne permite, plmbări lungi, exerciţii de yoga, grădinărit cui îi place – mutarea florilor dintr-un ghiveci mai mic într-unul mai mare, de exemplu, exerciţii de t’ai chi ş.a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu