Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

5 iunie 2010

O perioada tulbure

       Perioada 25 mai – 20 iunie, se arată tensionată pentru România. Conjuncția Uranus tranzit cu Jupiert tranzit este în opoziție cu Saturn pe axa Berbec – Balanță, Casele 1 – 7, arată că vom parcurge o criză intensă de personalitate. Impact negativ asupra instituțiilor statului și, mai ales, a Guvernului și a Premierului. Instabilitatea socială se amplifică de la o zi la alta. Cele mai afectate vor fi instituţia gvernamentală, Preşedenţia și Ministerul Sănătății, dar se prefigurează și o serie de tensiuni diplomatice vis-a-vis de reformele legislative. Posibil ca România să piardă un protector puternic. Este posibil să ne confruntăm și cu creșterea incidenței unor boli.
    Mercur în Casa Parlamentului ar putea aduce idei bune dar relația stresantă cu Jupiter avertizează că este posibil să izbucnească iar un scandal de presă care vizează fie un reprezentant al Bisericii, fie instituția bisericească, fie unul diplomatic. Se pune în discuție sistemul legislativ, o serie de legi dar și percepția românilor asupra justiției care este oricum deplorabilă.
     Pluto tranzit în opoziție cu Pluto natal cere imperios schimbarea realităților românești, imagine de care nu ne putem desprinde nici după 20 de ani. Mă întreb câți politicieni aud sau văd avertismentul plutonian? Pe urmă, va scoate la iveală lucruri cu care deja ne-am obinuit: vom afla iar despre cazuri de corupție la nivel guvernamental sau în care sunt implicați reprezentanți ai guvernului, căpătuiala unora și sărăcirea altora, nedreptăți și spălări de bani ascunse în acte de caritate, violențe, până și natura se va revolta.
     Pe de altă parte, Pluto natal sugerează boli sau epidemii, în special generate de alimentele pe care le mâncăm dar şi de straea deplorabilă din spitale şi din instituţiile medicale, fapte ținute sub tăcere de Ministerul Sănătății dar și de guvernanți.
     Marte în tranzit prin semnul Fecioarei peste Saturn natal va încinge spiritele la nivel diplomatic. Imaginea României poate fi deformată de o serie de știri și zvonuri rău intenționate care circulă în mediul diplomatic extern.
     Aspectul cu Mercur natal arată că încercările guvernanților de a găsi soluții viabile se lovesc de atitudinea refractară a diverselor categorii sociale – intelectuali, muncitori sau pensionari. Probabil se continuă discuția privind sporurile și îndemnizațiile micșorate, numai bine să aprindă cheful de război a marilor centrale sindicale. Posibile rupturi de contracte sau anularea unor decizii care implică Banca Mondială, FMI ș.a.
    Jupiter şi Neptun se întâlnesc şi ei pentru prima oară anul acesta (o vor mai face de două ori), pe 27 mai. Ce poate rezulta din întâlnirea dintre un vizionar cum este Jupiter şi un imaginatv cum este Neptun? Poate peste toate problemele care frământă România să se lase un văl de romantism, puteţi simţi brusc nevoia de a asculta muzică, de a vizita o expoziţie de pictură şi chiar să pictaţi sau poate să mergeţi la un film, la teatru…dar atenţie, conjuncţia lui Jupiter cu Neptun mai poate aduce iluzie, confuzie şi deziluzie, boli, chiaro pandemie ântr-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat. Jupiter înseamnă prea multul pe când Neptun stăpânește virușii. Deci luaţi lucrurile cum sunt, nu vă lăsaţi amăgiţi.
     Tranzitul lunar poate amplifica starea de spirit a populației care se va ralia programului de revendicări ale sindicatelor.
      Pentru noi această trecere se poate manifesta printr-o zi explozivă, cu tot felul de incurcături, dar mai ales cu nervi, în care tot ce părea sigur poate deveni extrem de nesigur, în care oameni despre care nu am auzit vreodată pot ajunge în centrul atenţiei prin acţiuni de salvgardare. Vremea va rămâne la fel de capricioasă. În zonele cu activitate seismică ne putem aştepta la intensficarea acesteia, la furtuni fără precedent, la descărcări electrice pe măsură. Cei care sunt pe drum, la volan, să fie atenţi!
     Este poate unul din cele ma grele momente pentru România, dar ca să renaştem trebuie să cunoaştem şi partea cea mai ascunsă, cea mai murdară, cea mai grotescă a condiţiei umane raportată la tot ceea ce înseamnă politic, economic, sănătate ş.a.
(Fragment din volumul 2010 – La răscrucea marilor schimbări, ed. Kulusys, Bcureşti, 2009)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu