Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

15 august 2010

Umbra lui Mercur pândeşte

Vineri, 20 august, ora 14.00 ora Romaniei, Mercur, mesagerul şi hoţomanul zeu al Cuvântului,  aflat la 19 gr 03 Fecioară, va intra în mers aparent retrograd, deci aşteptaţi-vă ca negocierile, comunicarea, călătoriile, întâlnirile, telefoanele şi calculatoarele să o ia razna. Deja simţim încetinirea lui Mercur când mai sunt 6 zile până la retrogradarea propriu-zisă – incapacitate de concentrare, buimăceală,  indecizie, nehotărâree, una spunem, alta facem, promisiuni fără acoperire, şi toate acestea vor continua aproximativ o săptămână după aceea, până pe 12 septembrie, când înaripatul zeu, destul de tuflit de încurcăturile pe care le-a creat, îşi va relua mersul normal.
Mercur intră în retrogradare, în mod normal, de trei ori pe an, dar în acest an el face acest lucru de patru ori, ceea ce este neobişnuit. Efectele fiecărei perioade este diferit, în funcţie de semnul în care are loc fenomenul.
Spunem despre o planetă că este retrogradă când aparent, ea pare că începe a merge înapoi. De fapt este o iluzie optică, ea îşi încetineşte viteza de rotaţie în jurul propriei axe şi de aici impresia că merge în urmă. Este ca atunci când aflat într-o maşină, depăşeşti pentru că cea din faţa tamerge prea încet şi normal că în depăşire, ea rămâne în urmă. În realitatea, planetele nu merg niciodată înapoi şi nici nu staţionează, este vorba doar despre, hai să spunem, un joc al umbrelor.Trebuie să recunoaştem că perioada de retrogradare deşi sunt adesea problematice pentru activitatea noastră, nu sunt mai puţin frecvente.
Toate planetele retrogradează cu excepţia Soarelui şi a Lunii. Deşi are o influenţă astrală puternică, Mercur este doar o mică planetă care parcurge destul de repede zodiacul. În ciuda faptului că este cea mai apropiată de Soare, Mercur nu este întotdeauna în acelaşi semn cu Soarele. De exemplu, Mercur intră în mişcare aparent retrogradă, de această dată, din Fecioară, în timp ce Soarele este în Leu (acesta din urmă va intra în semnul Fecioarei abia pe 23 august, iar Mercur este încă acolo) şi va reveni în mers normal tot în semnul Fecioarei, când Soarele este şi el acolo dar care va trece în semnul Balanţei pe 23 septembrie , în timp ce Mercur va rămâne în Fecioară până pe 3 octombrie.
Când o planetă retrogradează, ştim că fenomenul este însoţit de o serie de eveneminete legate de influenţa planetei respective. Acţiunile nefinalizate în trecut tind să revină în actualitate spre a fi soluţionate. În minte ne revin amintiri legate de o serie de fapte pe care nu le-am făcut cum trebuia. Faza de retrogradare se face simţită în vieţile noastre printr-o serie de lucruri peste care am trecut poate prea uşor sau poate le-am ignorat şi pe care acum ni le reamintim, situaţii în care suntem puşi şi obligaţi să le finalizăm. Retrogradarea poate fi asemuită cu un examen restanţă, dacă vreţi. De exemplu, când Mercur retrogradează în Balanţă care are în grijă relaţiile sociale şi de cuplu, gustul şi armonia, trezeşte în noi sentimente legate de un anumit eveniment care nu au nicio legătură cu circumstanţele în care s-a produs acesta şi total diferite dacă acestea s-ar fi produs pe când retrograda în Fecioară care este caracterizată de spiritul analitic şi tendinţa spre hipercriticism .
Ideal ar fi să privim perioada de retrogradare ca pe un ciclu care se iniţiază cu momentul când planeta începe să-şi încetinească mişcarea şi face să pară că porneşte în sens invers prin zodiac şi se încheie când revine în punctul de unde a început încetinirea. În timpul acestui ciclu, energia planetei este foarte puternică, atât de puternică încât poate să genereze un eveniment crucial, de importanţă naţională sau internaţională, să spunem. Să ne amintim numai de tragedia care s-a produs pe 5 iulie când a intrat Uranus în retrogradare - la Tuzla, s-a prăbuşit un avion militar  de tip AN 2, aparent fără niciun motiv, având la bord 14 persoane dintre care 12 au decedat sau de tragedia de la Smolensk din 10 aprilie, petrecută la doar 3 zile zile de la intrarea în retrogradare a lui Pluto şi cu 7 zile înainte de intrarea în retrogradare a lui Mercur; energia din momentul începerii frânării mişcării lui Mercur a fost amplificată de energia plutoniană cumulată în momentul staţionării acestuia din urmă care nu se disipase încă.
Aceste perioade de staţionare care se produc în apropierea începutului unui ciclu (planeta se pregăteşte să intre în retrogradare) şi la mijlocul ciclului când planeta pare că se opreşte, dar de fapt, ea se pregateste să pornească să încheie ciclul. Şi revenirea în mers direct are un punct de staţionare şi are o energie cel puţin egală cu momentul staţionării dinainte de intrarea în retrogradare şi poate fi exploatată la maximum.
Mulţi astrologi consideră că ciclul retrogradării este precedat de ceea ce se numeşte umbra sau efectul acţiunii planetei care urmează să retrogradeze şi care începe să fie percepută cu 2 -3 săptămâni înaintea retrogradarării şi include şi momentul de staţionare; deci, umbra lui Mercur, în actuala retrogradare a început să se simtă de pe 1 august. Totuşi, părerea mea este că efectele fenomenului se resimt cu circa 5 – 8 zile înainte şi după de retrogradare, la nivelul semnelor şi caselor în care are loc aceasta.
- va urma -


PS - Este vorba despre ora 14.07 mai precis!