Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

7 octombrie 2010

Întoarceri în Trecut


8 octombrie – ziua în care Venus va retrograda – 2-

Venus este stăpâna tradiţională Balanţei – relaţii, armonie, semn diurn, şi a Taurului – securitate emoţională, plăcerea de a strânge avere, semn nocturn. Ea este exaltată în Peşti – sensibilitate, senzitivitate şi auto-sacrificiu. Persoanele cu o asemenea dispoziţie în tema natală se spune că sunt sub stăpânirea lui Venus.
Aminteam în materialul trecut că Venus retrogradează odată la un an şi jumătate, dar în acest an intră în retrogradare la scurt timp după conjuncţia cu Marte, în domiciliul acestuia din urmă. Această mixtură sexi are loc la scurt timp după Luna Nouă, de asemenea, cu Soarele şi Luna în Balanţă, în timp ce Mercur şi Saturn, tot în Balanţă, formează o puternică şi cerebrală conjuncţie.
Este o fază deosebit de puternică, activată de o cascadă de aspecte acompaniate prezenţa unui număr neobişnuit de stele fixe duble. Efectele acestei retroghradări se vor resimţi până aproape de 20 decembrie când Venus, ajunsă în gradul 13 Balanţă 14, gradul din care a intrat în retrogradare, încheie ciclul retrogradării venusiene. (vedeţi materialul cu ciclul retrogradărilor din 5 septembrie – Planetele de lângă noi).
            Venus stăpâneşte dorinţa în toate formele sale. Ea este puternic axată pe interacţiunea sexuală, dar în acelaşi timp ea poate fi de o avariţie ieşită din comun pentru că Venus are în grijă veniturile financiare precum dar şi situaţia financiară a nativului şi poate fi, dacă vreţi, latura venală, a acesteia.
Dincolo de toate, în săptămânile care urmează, multe dintre situaţii vor avea tendinţa să devină mai serioase, că este cu intenţie sau făr, relaţiile cu fameile, partenere de afaceri sau alte asocieri, cu riscurile pe care le implică toate aceste aspecte. Vârstnicii sau adulţii vor fi şi ei vizaţi. Multe structuri sau relaţii care reclamă seriozitate pot deveni mai stabile şi partenerii vor fi mai implicaţi. Pot apărea relaţii din trecut. Eforturile artistice pot deveni mai vizibile, mai concentrate şi organizate, astfel că originalitatea şi imaginaţia pot suferi de pe urma tentativelor de a se încadra în  metode sau tipare deja cunoscute. Nu este cea mai bună perioadă pentru a urma un tratament cosmetic sau o intervenţie chirurgicală cu suport estetic – rino sau blefaroplastii, liftinguri, ridicare de sâni sau de fese, lipoabsorbţii sau proiectele de renovare sau de redecorare a unui spaţiu, apartament, expoziţie sau magazin. Gesturile sociale şi diplomaţia trebuie să fie de tipul auto-servire.
            În perioada de retrogradare, lucrurile pe care Venus le stăpâneşte vor fi mai puţin evidente sau mai puţin concentrate pe problemele mundane. Sensibilitatea vizuală se reduce. Oamenii se vor îmbrăca cu mai puţin gust, în culori terne, aproape neutre. Este o perioadă în care nu ar trebui să cumpărăm haine scumpe sau de firmă şi nici bijuterii, să nu ne schimbăm nici gama de cosmetice sau coafura. Evitaţi  redecorarea sau renovarea apartamentelor, casei sau a sediilor de birouri, dar mai ales evitaţi să luaţi decizii înainte de a avea toate elementele de care aveţi nevoie nu cumva să pierdeţi afacerea tocmai pentru că sunt premature.
            Cu Venus retrograd armonia şi liniştea dintr-o relaţie scad, de aceea nu este bine să vă căsătoriţi acum şi nici să organizaţi petreceri. Deoarece Venus guvernează diplomaţia, aşteptaţi-va ca negocierile să se facă mai lent, să pară tulburi, neclare încât să fie nevoie de o renegociere – aici sunt incluse inclusiv industria şi contractele acestora, procesele indiferent de natura lor dar şi relaţiile diplomatice. Problemele nerezolvate din trecut se repun, în forţă, pe tapet reclamând soluţionare.
este unul din acele momente pe care le numim întoarceri în trecut, când trebuie să avem grijă la afacerile neîncheiate, în particular, ce facem cu relaţia care nu mai merge, cum ne vom descurca emoţional şi financiar. Adesea suntem forţaţi să  facem o analiză structurală şi să mergem în profunzime, la rădăcinile problemei, să înţelegem ce a generat toate aceste blocaje ca să le putem înlătura. Toate acestea se vor activa la un nivel interior profund şi intim dar, ne va fi foarte greu să exprimăm ce gândim sau ce simţim legat de acestea atâta timp cât Venus este retrogradă.
            Cei care au semnul Scorpionului puternic susţinut în tema astrală, dar şi nativii şi cei cu Ascendentul în Scorpion vor fi în zilele următoare mai introspectivi, mai greu de citit.  Scorpionul este un semn fix, deci va rezona implicit cu celelalte trei semne fixe – Taur, semnul polar, Leu şi Vărsător. Totuşi  Venus nu are un segement favorit din zodiac pe care să îl agreeze în mod implicit, aşa cum se întâmplă cu Jupiter, aşa că putem privi sentimentele şi relaţia ca pe oportunitate de creştere a puterii de păstrare a relaţiei, inclusiv sexualitate, creativitate sau putere financiară.
            Venus face o conjuncţie benefică cu steaua fixă Menkent, o stea variabilă dublă, din constelaţia Centaurului (umărul acestuia). Menkent este de natură venusiană, deşi se spune că această constelaţie aduce o cruzime vecină cu sadismul şi o fire răzbunătoare; de asemenea aduce dragostea pentru arme, pasiune puternică şi o fire extrem de energică. Poate fi relaţionată la un moment dat şi cu otrava dacă ne gândim că gelozia sau răzbunarea sunt otrava sufletului.
            Venus în Scorpion este senzuală, posesivă şi grămadă pe iubit, geloasă până la punctul de a –şi revendica poziţia primă, dar, în acelaşi timp, de o rară loialitate în dragoste. Din când în când, probleme sau amintiri din trecut tind să revină în actualitate şi ameninţă să reaprindă o flacără stinsă sau să aducă la suprafaţă reminiscenţa a unei iubiri pierdute.
            Gelozia este ca o oglindă retrovizoare care îşi arată chipul hâd aureolat  de emoţii puternice. Atunci trebuie să fim atenţi, căci ne putem aştepta la atacuri, în presă sau în plan personal, cu o plăcere nebunească de a dezvălui lucruri urâte, murdare, atroce. În plan personal, putem asista la focalizarea atenţiei pe un lux aberant însoţit de auto-indulgenţă. Sexualitatea exacerbată şi pasiunea nestăvilită pot conduce la probleme serioase de sănătate.  Perioada poate aduce în cupluri, gelozia care va răbufni din senin, fără motiv,  precum şi impulsul şi dorinţa de a controla şi de a domina relaţia.
Sentimentele religioase, odată retrezite, tind să fie intense şi înflăcărate, cum li se întâmplă fanaticilor.  Ca o curiozitate, Venus, din tema natală a Israelului modern, intră în retrogradare fiind conjunctă cu Nodul Sud, ar trebui să ne aşteptăm la pierderi de vieţi omeneşti sau materiale  (poate o karmă financiară să fie la mijloc), dublate de dorinţa tiranică de răzbunare care bântuie prin Orientul Mijlociu, în ciuda recentelor negocieri pentru pace.
            Venus în Scorpion stimulează atracţia magnetică, aş spune, dintre sexe, deşi în aceste retrospective sentimentale, am putea vorbi, mai de grabă, despre destin implacabil (fatum) sau sentimete retrezite care încing atmosfera, la propriu, şi supun relaţia unui adevărat test de anduranţă. Conexiunile romantice cu rădăcinile trecutului care vin de departe şi se întind departe, îi vor afecta pe toţi cei care au un Venus puternic, afectat de astă dată, în tema natală. Prezenţa lui Marte în Scorpion, adânceşte şi intensifică aceste trăiri. Marte şi Venus sunt planetele  masculinităţii şi a feminităţii, a pasiunii şi a dorinţei, ele au fost conjuncte pentru un moment acum câteva săptămâni, şi reîntoarcerea lui Venus prin retrogradare, refac această conjuncţie, dar nu mai de grabă de mai 2011.  Ceea ce mă face să cred că această conjuncţie va fi activă nu mai puţin de 9 luni. Venus calmează agitaţia lui Marte, dar energia marţiană este cea care susţine senzualitatea şi dorinţa, pasiunea venusiană, în special în Scorpion, noptatecul semn al lui Marte şi semnul căderii lui Venus.
            Marte este conjunct cu Scara Sudului, stea fixă malefică, aflată în cleştele sudic al Scorpionului, renumit pentru faptul că îi place să facă dragoste la fel de mult pe cât este de hrăpăreţ. Cunoscută sub numele de Zubenelgenubi, Scara Sudului este o stea fixă dublă. În conjuncţie cu Marte, se spune că aduce conflicte violente care adesea se lasă cu sânge şi chiar cu moarte. Posibil să aveam parte în următoartele luni, la ştiri, de numeroase asemenea conflicte. Conjuncţia cu Venus spune Vivian Robson, este rea pentru mariaj, ea aduce o moarte enigmatică, prin otrăvire, datorită invidiei sau geloziei unei persoane de acelaşi sex. În plan mundan, să ne gândim la accidentul ecologic din Ungaria, nu mai departe!
            Luna Nouă în Balanţă a precedat intrarea în mers aparent retrograd a lui Venus şi a fost guvernată de aceasta din urmă şi de Saturn pentru că acesta în Balanţă este exaltat. Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când Saturn se află în Balanţă la Echinox, este o perioadă, zic eu, extrem de importantă pentru viitorii 30 de ani. Dacă mergem pe similitudine, nu cred că fie prea uşor ceea ce va urma, amintiţi-vă ce a însemnat deceniul opt pentru România. E drept, acum 30 de ani nu îndrăznea nimeni să ridice capul, dar acum, aţi văzut la ce avalanşă de convulsii de stradă asistăm.
Mercur şi Saturn, conjuncţi şi ei tot în Balanţă, pun un accent grav şi exaltă puternic influenţa Scării Sudului. Potenţiala lunaţie este conjunctă cu altă stea dublă, Algorab, stea aflată pe aripa păsării din Constelaţia Corbului. Algorab este, la rândul ei o altă poziţie vicioasă, care induce inudaţii, deversări, distrugere, violenţă, minciună, suicid, cruzime, lăcomie şi alte rele.
Saturn şi Mercur împreună semnifică comunicare şi metodă de lucru, serioasă şi practică. Ideile, informaţiile şi comunicaţiile, în general, pot fi restricţionate sau limitate într-un fel sau altul. Receptivitatea noastră, în primirea sau înţelegerea mesajului pot fi scăzute sau limitate de forţe independente de controlul nostru (conjuncţia este focarul unui stresant Careu în T în semne cardinale – dorinţa nesăbuită de acţiune, nerăbdarea în a acţiona). Întâlnirile şi călătoriile în această perioadă trebuie să fie ghidate de probleme de afaceri sau de goana după porfit.
Şi ca să avem o imagine completă, să mai spunem, că de fapt, această conjuncţie este o pregătire pentru o alta, cu steaua fixă Vindemiatrix, stea galbenă strălucitoare de pe mâna dreaptă a Fecioarei. Vindemiatrix este renumită pentru falsitate, nebunie, cădere în disgraţie, despresie, vânătoare de vrăjitoare – Ku Klux Klan, vrăjitoarele din Salem, Inchiziţia, misticism, în special ocultism. În conjuncţie cu Mercur şi Saturn poate genera pierderi prin acţiuni nesăbuite, articole nefondate, informaţii neverificate, afaceri, speculaţii financiare nebuneşti, mai ales că Saturn este semnul oamenilor de afaceri. În plan personal, implică dificultatea păstrării unui secret, un secret de proporţii. Care va fi, vom vedea.
-         va urma - 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu