Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

22 octombrie 2010

Sa ne jucam rolul pe care l-am dorit - Luna Plină

În căutarea propriei relaţii cu ceilalţi (continuare)


Energicul Berbec ne deschide drum spre experienţe inedite vis-a-vis de propria personă, dincolo de ceea ce dorim noi să facem sau cum am vrea să evoluăm în lume.  Dacă nu ne gândim la noi, ne putem pomeni că jucăm exact rolul pe care nu l-am dorit pe scena vieţii. Rolul Lunii Pline în Berbec este de a ne descoperi propria identitate în niciun caz de a o juca pe a altora.
            Tipologic, caracteristicile Berbecului includ iniţiativa, neliniştea, încăpăţânarea, deloc empatic, inconstanţă ideatică şi dorinţa de auto-determinare. Cât Luna este în Berbec aceste caracteristici devin mai puţin vizibile şi de multe ori se manifestă spontan. Este foarte important pentru fiecare dintre noi să canalizăm aceaste energii pe calea construirii propriei identităţi fără a ne lăsa dominaţi de vreuna dintre ele. Revenind la Berbec mai trebuie spus că odată energia stăpânită şi adjudecată ne învaţă şi să distingem între momentul când vrem să luăm o decizie şi momentul când suntem gata să facem un compromis.  Aflaţi unde este locul lui Marte în tema astrală şi veţi înţelege cum veţi putea lucra cu aceste energii.
            Balanţa este expresia experienţei de viaţă dobândită în mod constant şi pe o cale neutră, chiar de mijloc aş spune, în raport cu celelalte semne. Fiind un semn de aer Balanţa răspunde, la nivel mental şi spiritual de echilibru, prin ponderarea şi cîntărirea reacţiilor sau a deciziilor pe care le luăm vis-a-vis de celălalt. Cu Balanţă experimentăm, de ceea este foarte important să găsim calea de mijloc în conflictul dintre două persoane şi să păstrăm echilibrul prin armonie şi nu prin conflict. Aceasta cere diplomaţie nu ne dă mai multă putere!
            Tipologic, carcteristicile Balanţei presupun o reală nevoie de armonie şi de găsirea unei structurii apte să echilibreze lumea noastră interioară şi lumea exterioară - dragostea de frumos şi arta; necesitatea de a spune da în cele mai multe situaţii; incapacitatea de a lua decizii bazându-ne doar pe propriile noastre dorinţe; abilitatea de a pune pe acelaşi taler omul, idea şi viziunea asupra vieţii. Când o Balanţă o ia pe un drum greşit, ceea ce este de evitat, pericolul constă tocmai în ambivalenţa ei, în cameleonismul ei, deoarece adaptarea de moment şi teama de  sentimente o fac să nu-i pese de celălalt şi nu face decât să-şi destabilizeze partenerul. Cu Soarele în Balanţă , acum este momentul să vă analizaţi, să descoperiţi unde este dezechilibrul şi să acţionaţi pentru refacerea acestuia.
            Cu Saturn tranzitând Balanţa pentru următorii doi ani, vom învăţa această lecţie a echilibrului şi armoniei pe lângă cel al limitării şi a frustrării. Cu această a doua Lună Plină în Berbec  de anul acesta, avem încă o şansă să înţelegem cum ne putem păstra unicitatea personalităţii, pe care o dă Berbecul, fără a înceca să îl dominăm pe Celălalt. Acceptarea propriei personalităţi conduce la acceptarea altei persoane alături, a altor idei, ia altor sentimente, este o lecţie necesară atât Berbecului cât şi Balanţei.
            Când ne uităm la cele două planete care stăpânesc semnele implicate în fenomenul de Lună Plină, Marte pentru Berbec şi Venus pentru Balanţă, putem vedea cum asimilează Balanţa, noile influxuri. Venus în Balanţă exprimă frumuseţe şi eleganţă, comunicaţia elevată, calmul şi angajamentul diplomatic şi strădania pentru împlinirea sufletească. Ea este ceea ce am numi Conectorul. Marte are caracteristici opuse, el poate fi agresiv, violent, neliniştit şi plin de pasiune. El ne ajută să ne afirmăm prin iniţiativă şi talentul de a stabili care sunt problemele şi să le rezolvăm.
            Venus şi Marte au o poveste de dragoste care se pierde în negurii mitologiei. De fapt, semnifică femeia puternică care aparţine sieşi (Venus) care poate face dragoste şi să ducă în acelaşi timp un război (Marte). Marte şi Venus au avut patru copii – Frica, Teroarea, Eros (dorinţa) şi Armonia. Doar cu Venus din tema natală putem aduce un război deloc marţian, transformându-l pe Marte în apărătorul şi protectorul nostru decât într-un agresor.
            Pe această Lună Plină, atât Venus cât şi Marte sunt în Scorpion. Această poziţie este un avantaj pentru Marte fiind în domiciliu, în timp ce pentru Venus este o poziţie destul de ingrată. Lucrurile însă se vor schimba curând, datorită mersului aparent retrograd al ultimei care va reveni în Balanţă, dar mai întâi va face o conjuncţie cu Soarele, pe 28 octombrie, reatrezind răni ascunse chiar furie reprimată  dar va reveni curând la sentimente mai bune, după 4 noiembrie, când intrată în Balanţă devine iar  Luceafărul de Dimineaţă.
            Venus în Scorpion, mai ales când este retrogradă, accentul cade pe autocunoaştere, pe introspecţie, în special asupra propriei vieţi emoţionale şi psihologice. Ea vrea să se înţeleagă pe sine, menirea ei şi de ce face lucrurile aşa cum le face. Ceea ce probabil învaţă în această perioadă este nevoia de reflexie asupra propriilor probleme şi odată identificate acestea, purcede la vindecarea lor. Ea învaţă să-şi vindece rănile prin propriile puteri dar învaţă, în acelaşi timp, şi cum să se apere, îşi protejează afectivitatea nu doar de lovituri, ci şi de teamă şi respinge orice tentativă de destabilizare emoţională. Expresivitatea ei este un dar al Iubirii.
            Se spune că atunci când alegem pâinea pe care o consumăm zilnic, de fapt, alegem viaţa. Probabil Venus ne ajută să ne reamintim tiparul ancestral, şi anume că orice emoţie, dacă este trăită fără a fi împărtăşită nu se valorizează ca atunci când aceasta este împărţită cu cineva.
            Toţi vom retrăi în această perioadă, la nivel emoţional şi afectiv, experienţe din trecut fie că vorbim despre dominare şi inechitate, fie de durere sau dezamăgire în dragoste. Trebuie să relaţionăm toate aceste amintiri vechi şi să le rezolvăm printr-o nouă abordare, cu un altfel de atitudine, dar mai ales cu detaşare.
            Marte este vechiul stăpân al Scorpionului şi, în acelaşi timp, stăpâneşte şi semnul Berbec în care se produce Luna Plină, modul cum relaţionăm cu poziţia lui Marte din tema noastră astrală, cu natura dorinţelor noastre, vor defini felul în care vom ştii să controlăm schimbările din viaţa noastră. Marte în Scorpion este concentrat pe impulsul sexual şi teama de intimitate, lecţia pe care ne-o dă este de a învăţa să sublimăm această energie în nevoia de a stăpâni şi a controla momentul până când se ajunge la fuziunea profundă cu Celălalt. Marte poate acţiona intuitiv de această dată şi îl poate călăuzi, îl poate ajuta să lupte pe celălalt spre finalitatea aşteptată.
            În aceste condiţii deci, Luna Plină oferă oportunitatea să facem lucrurile aşa cum trebuie atunci când partenerii sunt gata să o facă. Neptun şi Chiron în Vărsător infuzează şi ei cu o nouă percepţie asupra puterii de face o schimbare în intimitate.
 Uranus în Peşti ne aduce în cale destinul sau sortitul, după caz, dar ne dă şi acea înţelepciune de care avem nevoie ca să mergem mai departe. Mare atenţie însă, la ce anume vă doriţi, deoarece omenirea are viziuni apocaliptice în această perioadă, deoarece la nivelul subconştientului colectiv, Trecutul trebuie să moară ca să poată să se nască Viitorul şi frecvent se va pune întrebarea clasică: încotro?
            Mercur, numit adesea şi Luceafăr de Dimineaţă, îşi reia şi el pe 1 noiembrie, luminozitatea. După conjuncţia cu Soarele în Balanţă din 16 octombrie, Mercur şi-a pierdut strălucirea pentru următoarele două săptămâni. Deci, fiţi atenţi la reacţiile voastre, şi gândiţi-vă bine înainte să spuneţi tot ce vă trece prin minte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu