Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

22 noiembrie 2010

Omenirea într-un moment de cotitură? - Lună Plină

Luna Plină de aseară, 21 noiembrie, 19.27, cu Luna şi Soarele în Taur, respectiv Scorpion la 29 gr 18. Caracteristica fenomenului, de aseară, este dată de conjuncţia cu steaua fixă Acyone, este ca şi cum destinul a interrelaţionat cu fatalitatea şi moartea, implacabil, fără posibilitatea de a putea face ceva. Este vorba despre un real potenţial de a pătrunde Dincolo, ca şi cum am fi orbi la ceva ce este evident.
            Alcyone face parte din grupul Pleiadelor şi, ca orice nebuloasă, acţiunea sa este asociată unei vederi proaste. Deci Luna Plină vizează, cu siguranţă, viziunea şi modul în care judecătorii îşi fac treaba, de exemplu, şi de aici dilema, cum să ne ferim de greşeli dacă nu gândim.
            Pleiadele, spune legenda, sunt 7 surori asociate aglomerării din nebuloasa care sunt, şi relaţionate cu lacrimile astfel că nu există tristeţi din care ele să nu lipsească.
            Conjuncţia Chiron – Neptun este legată şi ea de Luna Plină printr-un Careu în T, al cărui focar este, între Lună şi Soarele, este un dans în care cele două planetele, cu periodicele intrări şi ieşiri din retrogradare, ne vor mai trimite semnale şi în 2011 dar şi, chiar şi în 2012. Nu am prea fost atenţi noi la conjuncţia Chiron – Pluto, mai ales că Jupiter şi Venus au părăsit scena retrogradării, singurul care a rămas să ne mai bântuie sufletul, este Uranus şi dacă privim mai atent momentulm, cred că jocul lor devine mai incitant. Deci Luna plină vine şi aruncă un văl peste ceea ce ar trebui să vedem.
             Cu Chiron şi Neptun este destul de greu să spui ce anume nu merge. Să nu uităm condiţia chironiană, copilul centaur abandonat de părinţi care descoperă în studiu un mod de a fi şi care devine profesorul înţelept al zeilor, semi-zeilor şi eroilor iar cu Neptun, putem vorbi despre resemnare şi sacrificiu de sine. În aceste condiţii. combinaţia ar trebui să ne ducă cu gândul la evoluţia spirituală şi care implică durere şi sacrificiu pentru a putea evolua.
            Deci dilema pe care o ridică conjuncţia Lună Plină – Alcyone, este sunt cei care vor simţi, vor avea nevoie să mai îndure tristeţi şi suferinţe pentru a fi în măsură, să îi înveţe şi pe ceilalţi. Trebuie să găsim repere care să ne ajute să vedem lucrurile în ansamblu, să vedem cum mica noastră intervenţie individuală, devine fundamentul unei casacade de evenimente. Mici schimbări facem, oricum prin răspunsurile zilnice pe care trebuie să le dăm, în plan personal şi care ne diferenţiază de ceilalţi. Chiron este curcubeul dintre planetele lente şi cele personale care ajută la evoluţia spirituală în plan personal. Neptun reprezintă colectivitatea, conexiunile dintre noi. Cu Luna Plină de acum vedem cum lucrurile mici fac ca viaţa noastră să meargă înainte.
            Există însă şi unele aspecte dificile care ar trebui să ne facă să ne gândim puţin mai mult la cei dragi şi să le fim alături ceva mai mult decât am făcut-o până acuma. Conjuncţia Nodul Nord cu Pluto subliniază, mai de grabă, evoluţia fiecăruia care cere sacrificii,  ruperea ataşamentelor este dureroasă şi chiar îi întristează pe mulţi şi aici regăsim sensul ideii de moarte, de doliu. Dar Pluto înseamnă şi Renaştere. Trimiterea este mult mai propfundă zic eu. Faptul că această Lună Plină poate fi un moment de finaluri şi de transformare în masă, ne va da sentimentul că suntem împreună, numai că aceeaşi senzaţi amplifică combativitatea, şi poate aduce omenirea într-un moment de cotitură din care nu se va mai putea întoarce vreodată înapoi. Cred că este momentul să înţelegem că suntem în aceeaşi barcă! Voi reveni cu o analiză şi a unui alt aspect, deocamdată vă spun la revedere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu