Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

21 decembrie 2010

Berbec 2011

Berbec
21.03  -  20.04

          Anul 2011 va începe pentru Berbec destul de furtunos. Aspectele lui Jupiter aflat în semnul vostru vă va forţa să mergeţi pe drumul schimbării, atât voi cât şi antrajul vostru, rolul vostru de leader fiind din nou la loc de cinste. Veţi simţi, cu sigurnţă, încotro trebuie să mergeţi, mai ales dacă acest drum se va dovedi extrem de benefic pentru voi. Dacă vă încăpăţânaţi să o ţineţi pe a voastră, lucrurile se vor complica, ba chiar aş spune că vă veţi bloca când vă va fi lumea mai dragă.
Evenimentul anului va fi conjuncţia lui Uranus cu Soarele, aspect care va dinamiza relţiile, la toate nivelurile şi care, spun eu, va fi un lucru benefic pentru voi. Momentele de singurătate vor fi destul de frecvente, fapt care vă va impulsiona să vă regăsiţi liniştea interioară şi să puteţi regla acele aspecte ale vieţii voastre sentimentale şi profesionale, care până acum v-au creat probleme. Nu uitaţi, este foarte important pentru voi să fiţi toleranţi, să faceţi concesii dacă vreţi ca relaţia de suflet să nu fie una convulsionată. 


Va munci din răsputeri anul acesta. De fapt, impulsul marţian, impulsul planetei care le stăpâneşte semnul, va răscoli în ei spiritul de întreprinzător, fapt care îi va surprinde pe cei din anturajul său. Vrea multe, doreşte multe dar pentru a le avea trebuie să muncească şi o va face.
În ciudat faptului că ei nu fac parte din grupul celor care îşi retrag promisiunile  sau renunţă, anul acesta vor merge clar pe drmul afirmării, vor să-şi dovedească capacitatea, mai mult vor să-şi pună în valoare creativitatea. Să fie atenţi, însă că au tendinţa să devină tiranici şi agresivi dacă sunt abătuţi de la drumul lor. Deci, din nou, atenţie la ce le spune sau la ce le cereţi, dar şi la ceea ce vă propun ei pentru eficientizarea muncii. Fiţi atenţi, de asemenea la observaţiile pe care le fac pentru că nu sunt din cele lipsite de fond.
Câştigurile, vor fi anul acesta destul de consistente şi liniare, nu prea vor mai exista, pauze, de săptămâni, între acestea. Banii vor veni, în special, din munca proprie şi din afaceri sau contracte pe care le-au încheiat la sfârşitul lui 2010, venituri legale, posibile reglări juridice între ei ca persoane, instituţia în care lucrează sau între instutia ori întrepriderea în care lucrează şi statul. Este punctul în care veţi avea multe de făcut şi de gândit în termeni strategici.
Concesiile, de orice fel, pot dezechilibra balanţa veniturilor. Înţelegerile comerciale sau acordurile pe cale de a expira, trebuie discutate din timp pentru a asigura stabilitatea din punct de vedere financiar. Aproape întâmplător aş spune, se va petrece ceva cu finanţele lor astfel încât să îşi permită să facă o achiziţie importantă pentru casă sau chiar o casa ori un apartament, în perioada iunie – august.
Aspectele planetare prezente pe cerul lor astral, îi va încuraja să se bizuie, mai mult, pe ajutorul celorlalţi decât pe al lor, pe tot parcursul anului 2011. Anturajul va deveni obiectiv personal; vor să păstreze relaţiile pe care le au şi consideră o datorie faptul că trebuie să-şi asculte instinctul, măcar până când lucrurile se vor aşeza în matca lor. Sunt convinşi că lucrurile evoluează în direcţia pe care o consideră bună.
Asupra a ceea ce au de reflectat sunt tocmai spaimele lor interioare legate de intimitate. Nu trebuie să lase ca neîncrederea sau subiectivismul, care lucrează încet şi sigur, să le invadeze sufletul în acest an care are trebui să marcheze progresul, adică cpriderea a Tot şi Toate. În iunie vor avea momente care i-ar putea descumpăni de asemenea manieră, încât să dea bir cu fugiţii.
Anul acesta, viaţa emoţională a Berbecilor va fi asemeni unui carusel. De fapt, Jupiter şi Saturn îi vor impulsiona dar îi va şi sprijini, le va da putere să se exprime, să treacă dincolo de bariera morală şi afectivă pe care o ridică celălalt. Se vor vedea aproape obligaţi să-şi forţeze partenerii să îi asculte, şi astfel să echilibreze lipsurile din ultimele luni. Chiar dacă ei nu au o preocupare înnăscută pentru a asculta, în 2011 vor trebui să fie numai ochi şi urechi.
Lecţia majoră de viaţă în acest an, va fi să ştie să asculte, nu de alta dar Berbecii îşi imaginează iubirea şi dragostea ca pe ceva ce ţine de cuvinte, pe care ei le înşiruie repede, dar nu mai au răbdare să aştepte efectul torentului verbal. De aceea spun, că anul acesta, cu precădere vor trebui să înveţe să asculte. Venus îi va încuraja să fie mai atenţi la nevoile celuilalt, la aspiraţiile partenerei/rului, dar şi la ale celorlalţi.
Temperamentul lor agitat şi exploziv le va da mult de furcă anul acesta. Sănătatea lor va fi direct influenţată de starea de spirit, încă de la începtul anului şi le va da o doză importantă de energie. Nevoia permanetă de mişcare, o cerinţa primară pentru muşchii lor şi care se manifestă încă din momentul aşterii, stă în felul  în care Marte relaţionează cu semnul pe care îl stăpâneşte.
Anturajul îi solicită parcă mai mult, ca în ceilalţi ani, şi stările lor afective vor fi pe măsură, acum veseli, acum trişti, acum calmi, acum furioşi aşa că va trebui să înveţe să  păstreze echilibrul. Aspectele lui Uranus şi a lui Jupiter nu îl vor ajuta deloc să-şi păstreze calmul în situaţiile care o cer. De aceea va fi nevoie să depună eforturi în acest sens altfel riscă să ajungă fie într-un sanatoriu de boli nervoase, fie să facă cine ştie ce complicaţie neurologică cu urmări ireversibile.

            Jupiter se va afla la începtul anului, în Casa a 12-a, Casa bolilor neştiute, a subconştientului dar şi a bolilor mentale, a spiritului, a comunicării intime cu Dumnezeu, a secretelor şi tainelor bine ascunse, a birocraţiei şi a lucrurilor ascunse. Cu Jupiter oaspete în această casă s-ar putea să fie de mare ajutor pentru nativii care îl au în această poziţie în tema natală sau în tranzit, deoarece aceştia se vor descurca mai uşor în relaţia cu instituţiile statului, cu companiile multinaţionale, cu tot ceea ce însemană birocraţie dar şi instituţii cu caracter restrictiv cum sunt penitenciarele, sanatoriile, mânăstirile, şcolile de corecţie, servicii speciale ş.a. în sensul că Jupiter ar putea fi dramul de noroc de care au nevoie să iasă dintr-o serie de încurcături, fie ele birocratice, de aplicare a legii sau de ispăşire, mai mult va face ca timpul şi instituţiile respective să lucreze în favoarea lor. Le poate aduce acestor nativi mai multă bucurie, pace interioară, veselie dar şi o tendinţă de aplecare mai atentă aspra practicilor spiritale, de la credinţă, tehnici de relaxare şi adânci procese emoţionale. Când relaţiile dintre Jupiter şi celelalte planete se dovedeşte încleştată, dură, fie că sunt în acelaşi semn sau în semne şi case dizarmonice cu semnul Peşti sau Casa a 12-a,  unii Berbeci se pot confrunta cu decepţii urmate de depresii, cu sentimente de vinovăţie şi de saţietate conflictuală, de autodistrugere, dar şi cu impasibilitatea şi indiferenţa birocratică.
            Pe 22 ianuarie, Jupiter  va intra în semnul Berbec şi va amplifica spiritul de pionierat al Berbecului, entuziasmul, pasiunea nestăvilită, iar spiritul de concurenţă va fi o adevărată joacă pentru el. Dacă în Vărsător reprezenta o altă abordare a vieţii, originală şi non-conformistă, în Berbec abordarea se face din perspectiva ego-ului, a dorinţei de a fi mereu Primul. Berbecul este generos, o explozie de vitalitate, fermecător şi tumultuos, zgomotos şi repezit. Natura sa competitivă nu înseamnă însă doar egoism sau pur şi simplu energie, ci manifestarea pleară a acesteia din urmă. În această postură, Jupiter poate aduce mai mult optimism decât însăşi energia lumii întregi.
            Pentru Berbec este o fericire că stăpâneşte Casa 1 a personalităţii. Dacă Ascendendentul este în acest semn care conferă identitatea tipică Berbecului, în care se află şi Jupiter, înseamnă că urmează o perioadă excelentă. Nativii sunt încurajaţi să înveţe, să crescă spiritual, să transforme în util toate lucrurile pe care pune mâna, să-şi materializeze ideile şi să spere la schimbarea pe care a visat-o o viaţă întreagă, pur şi simplu îi va fermeca pe cei din jurul lor sau pe cei cu care intră în contact.
Ajuns în Taur, din 4 iunie, perspectiva se schimbă. Aceşti nativi iubesc securitatea materială şi financiară, comfortul, au un cult pentru statutul social pe care îl dau aceste atribute şi faptul că muncesc pentru sine. După cum ştim semnul Taurului stăpâneşte banii proveniţi din muncă proprie, activele sociale şi patrimoniale, averea personală, propria sănătate, şi au un acut simţ al propriei imagini, a propriei stime.
După energia nestăvilită şi expansivitatea Berbecului, este normal ca Jupiter să-şi tragă puţin sufletul şi să acţioneze, e drept, la fel de puternic, dar la un nivel mai personal însă, interiorizat ca al Taurului, un semn care iubeşte mâncarea bună - textura alimentelor poate fi pentru el un soi de preludiu gastronomic, îi place şi vinul bun, dar şi o viaţă confortabilă, un cont bogat în bancă, care ştie când să se relaxeze şi să se bucure de viaţă şi de lucrurile frumoase - are un simţ estetic la fel de desăvârşit ca şi Balanţa, fără teama că va greşi sau că trebuie să fie într-o competiţie permanentă. Jupiter agreează şi un astfel de mediu!
            Pe de altă parte, prezenţa lui Jupiter în Casa a 2-a, a banilor proveniţi din muncă proprie şi a averii personale, înseamnă o perioadă excelentă pentru a găsi căi prin care să aducă stabilitatea financiară în viaţa lor.
           
Prezenţa lui Saturn în Casa a 7-a,  înseamnă că relaţia nu mai este romantică de fel, că parteneriatele sociale şi profesionale vor fi supuse unor adevărate teste de anduranţă. Vor fi forţaţi să-şi reconsidere poziţia în cadrul acestora, să-şi reconsidere poziţia faţă de partenerii de afaceri sau asupra felului în care au intrat în aceste partneriate. Se vor întreba adesea dacă sunt fericiţi cu cel de alături, dacă parteneru sa partnera se mai ridică la nivelul cerinţelor sau dorinţelor, dacă nu cumva el dă mai mult în relaţie, cât sunteţi de cinstiţi în relaţie sau în partneriat, ştiţi cu adevărat cine vă este duşman sau rival, dacă ai făcut bine că te-ai asociat,  dacă ştii cu adevărat ce este competiţie sau luptă , dacă ştii să lupţi cinstit sau nu, dacă eşti cu adevărat un rival, dacă este nevoie să înveţi să fi drept, cinstit sau onest atunci când eşti în competiţie sau în mediu concurenţial, dacă este nevoie să înveţi cum să concurezi sau dimpotrivă, îţi este de folos să-ţi seduci partenerul pentru a obţine ceea ce îţi doreşti.  Este bine ca nativii Berbec sau cu Ascendent în Berbec să nu uite că Saturn înseamnă morală, etică, karmă, integritate şi planificare pe termen lung. Toate acestea pot fi cheia spre succes.

            Găzduirea lui Uranus în semnul vecin şi în Casa a 12-a, poate semnifica o perioadă tulbure, deoarece el îi forţează pe aceşti nativi să-şi vadă părţile întunecate, atitudinea auto-distructivă. Nici societatea nu scapă de aceste introspecţii fulger – mă refer la instituţiile statului, la activitatea acestoraşi  la politica guvernului. Energia uraniană este na subtilă dar care ne poate ajuta să vedem realitatea şi să ne pregătească pentru momentul când Uranus va trece în Berbec şi în Casa 1, pentru că o va face destul de furtunos – priviţi numai ce se întâmplă în România.
            Faptul că Uranus se mută dintr-odată în Berbec poate părea ceva hazliu. De ce spun asta? Pentru că Berbecul este un semn al inovaţiei, al antreprenoriatului, al competiţiei şi ibeşte, înainte de toate, ideile noi. Uranus este îndrăgostit de noua tehnologie, de munca în echipă, este componentă unică a unui TOT unic dar şi a inspiraţiei fericite. Amândoi şi Uranus şi Berbecul snt extravertiţi, neliniştiţi, socializează cu uşrinţă. Amândoi sunt  isteţi, repeziţi şi mândri de ei înşişi în singularitatea lor. În vară, Uranus s-a bucurat de o scrtă vizită în semnl Berbecului, ca apoi să se reîntoarcă pentru câteva lni în Peşti.  Această primă vizită în Berbec a fost una de curtoazie, de recunoaştere, de tatonare şi de revenire în Peşti unde se simţea puternic şi la fel de încrezător înainte să se mute definitiv în Berbec.
            Pentru Berbec, Uranus se va afla în Casa 1, casa Eu-lui. Cu Uranus aici viaţa va fi extrem de excitantă. Uranus ne va învăţa să lăsăm revolta interioară să se mai exteriorizeze, să nu ne fie teamă să vorbim despre dorinţele şi speranţele noastre şi să ne provoace să încercăm să abordăm ideea de prietenie, echipă, gândire şi tehnologie, dintr-o nouă perspectivă. Când relaţiile cu celelate planete sunt tensionate, lucrurile şi starea de fapte vor fi asemeni unui vârtej haotic, neliniştit, încăpăţânat şi rebel. Dacă relaţiile însă sunt armonioase, vom vedea că lucrurile şi faptel ne sunt mai oportune, că unitatea le dă putere, creativitate şi inteligenţă. Berbecul aduce mai multă încăpăţânare, mai multă inovaţie, mai mult spirit întreprinzător, mai multă competitivitate şi mult mai multe idei noi care vor atinge toate aspectele activităţii lor cotidiene.
Foarte mulţi nativi din semnul Berbec se vor pomeni că un spirit uranian, fratern, deschis, tolerant, că au răbdare să comnice pe Internet pentr ai ajuta pe cei care au nevoie. Combinaţia dintre cele două forţe, poate fi extrem de energică. Berbecul va spune priviţi-mă, v-am spus eu că sunt cel mai bun, Uranus va încuraja altruismul şi prietenia deşi, poate, vor fi momente în care se va simţi dat deoparte chiar dacă el este şeful, conducătorul, leaderul grupuli de prieteni. Mulţi uranieni vor simţi nevoia să fie independenţi, potopul energetic îi va obosi în asemenea hal că vor dori să se transforme în adevăraţi lupi singuratici. Dacă însă, munca, serviciul, implică echipa, o multinaţională, cercetarea, Internetul, aşteptaţi-vă ca următorii ani să fie deosebit de exitanţi.

            Prezenţa lui Neptun ar fi trebuit să fie o binecuvântare, doar se afla în Casa a 11-a a prietenilor, protectorilor şi asocierilor şi a Internetului. Idealismul lui Neptun, a făcut să vrem prieteni care privesc viaţa şi lumea din aceeaşi perspectivă ca şi noi, de pretutindeni.  Putea fi o perioadă excelentă pentru găsirea propriului ideal şi crearea unei reţele de socializare solidă, dacă nu am fi fost atât de naivi şi uşor de păcălit de aparenţe. Credinţa că ne facem prieteni, că Internetul ne deschide altă lume s-a dovedit pentru foarte mulţi o capcană din care nu au mai putut ieşi – dependenţa de calculator. Cei care socializau nu aveau nevoie de ajutor, ci de un calculator. Totul se oferea de-a gata şi încet încet acest lucru devenit mutaţie socială între timp, a dus la uciderea culturii şi la însingurare, în niciun caz la o echipă.
            Pentru Berbec, Neptun se va afla în Casa a 12-a, e drept, nu este singura planetă din zodic dar este în domiciliu. Adică este ca un rege în ţara sa şi în castelul său. Este mai puternic decât în oricare semn sau oricare casă. Aşa că nativii Berbec să se aştepte să se vadă deodată confruntaţi cu probleme spiritale, emoţionale, afective, puteri paranormale, cu acţiuni de caritate dar şi cu rutină la locul de muncă. Se pot pomeni interesaţi de aceste domenii, să simtă nevoia de a merge la biserică, de a vorbi cu un preot, de a se ruga, de a-l ajuta pe cel aflat în nevoie. Se poate ivi promovarea, şansa de a lucra într-o mare corporaţie sa instituţie de stat, chiar şi în instituţii mai speciale, spitale de boli mintale, penitenciare, şcoli de corecţie deşi aceşti nativi nu prea au de-a face cu rutina. Totuşi Neptun vine şi le potoleşte nevoia de acţiune, mai precis provoacă acţiuni interioare care le atenuează pe cele exterioare.
Idealul lui Neptun, întotdeauna este legat de liniştea interioară, de armonie şi de puţină magie în viaţa de zi cu zi, chiar dacă uneori aduce rutină, naivitate şi vise ireale.

            Pluto este în Casa a 10-a, a profesiei, scopurilor şi aspiraţiilor, a reputaţiei, a puterii. Pluto în Capricorn, în Casa a 10-a poate conduce spre culmile succesului. Avem planeta comisioanelor, a regalităţii, a bursei şi împărţirii profituli în casa succesului profesional. Aceasta poate face ca investiţiile financiare să ia un uimitor trend ascendent şi puteţi câştiga nesperat din muncă proprie. Deoarece este implicat şi Capricornul, vor trebui să muncească dacă vor câştiguri pentru că banii nu vor veni nici cât ai bate din palme, nici în urma unui câştig la loterie şi nici nu vor moşteni nimic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu