Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

26 iunie 2010

Radiografia unei eclipse în contextul unui scandal mediatic


        
          Lucrurile au intrat pe făgaşul normal pentru unii, pentru alţii ba. Dan Diaconescu a fost eliberat şi viaţa îşi continuă drumul impasibilă, amalgamată cu bune şi rele, cu drame şi poveşti, cu săraci şi bogaţi cu de toate numai ca să îi dea culoare. Haideţi să vedem cum a acţionat eclipsa, pentru că eu spun că dacă nu ar fi fost această eclipsă, Dan Diaconescu era şi acum după gratii.        
         Actorul principal este, deci, Eclipsa totală de Lună. Ce este important legat de ea? Faptul că efectele ei se resimt la nivelul subconştientului colectivCe trebuie să ştim despre această eclipsă? Că acţionează pe axa 11 – 5 din tema natală a României ridicată pentru 1 dec 1918, ora 12.07, Alba Iulia, adică pe direcţia Caselor a 5-a şi a 11-a.




   Acum să vedem semnificaţia mundană pentru aceste case. Casa a 11-a semnifică Parlamentul,dar şi Guvernul, primăriile şi consiliile locale, protectorii, legea ca şi concepţie, profiturile rezultate de pe urma muncii. Casa a 5-a se referă la tot ceea ce înseamnă industrie a divertismentului, implicit televiziuni, teatru şi film, vorbeşte despre rata naşterilor, despre copii şi despre momentul conceperii acestora, despre sport, jocuri, speculaţii financiare, investiţii dar şi de abilitatea de a ne asuma riscuri vis-a-vis de plasamentele financiare de orice fel. Mai arată VIP-urile, dar şi conflictele cu Guvernul şi Parlamentul.Actorul principal este Luna, doar vorbim despre o eclipsă totală de Lună.        Ceilalţi actori implicaţi, Pluto aflat aproape în acelaşi loc cu Luna (conjuncţie) şi Nodul Nord, toate în trecere prin Casa a 11-a şi unde a dat peste Marte, planetă aflată acolo în momentul naşterii României. Cei patru magnifici care au speriat lumea, nu au fost singuri, ci li se împotriveau pe de o parte, Soarele, Mercur (foarte apropiaţi) şi Nodul Sud şi poate ar fi fost doar o stare de tensiune trecătoare, dacă în mersul lor, cei trei nu s-ar fi împiedicat de Jupiter şi de Pluto aflaţi în Casa a 5-a, şi iaca gata conflictul; pe de altă parte, găsim opoziţia dintre Jupiter – Uranus (Casa 1) şi Saturn ( Casa a 7-a). Este un război dur şi inegal, căci pe lângă opoziţie şi pătrat găsim şi o inconjuncţie şi de aici intrăm, deja, pe tărâm karmic.Să analizăm acum faptele.

 
Eclipsa

        Primul moment, al efectului acestei eclipse, se regăsesc deja în hotărârea Guvernului din 26 mai 2010 când a decis diminuarea pensiilor cu 15 % şi a salariilor cu 25 % precum şi impozitarea tuturor formelor de venit, fapt care a dus la un val de proteste.
     
  Al doilea moment, a fost respingerea de către Curtea Constituţională a articolelor care se refereau la efectele prezente ale unei acţiuni din trecut, adică la faptul că pensiile nu pot fi diminuate deoarece ele sunt efectul unor contribuţii de ani de zile din trecut, pe când salariile sunt efectele acţiunilor din prezent, cu mai puţin de 24 ore înainte de producerea eclipsei (Casa a 11-a).       
       Al treilea moment, izbucnirea unui scandal în industria divertismentului, adică arestarea unui cunoscut om de televiziune cum este Dan Diaconescu şi a unui relizator din aceeaşi televiziune, Dorel Pârv (Casa a 5-a) şi care implică, culmea, un primar (Casa a 11-a), cu trei zile înainte de producerea eclipsei.
        Al patrulea moment, eliberarea lui Dan Diaconescu, prin acceptarea recursului, cu doar 16 ore înainte de eclipsă. În tema natală a acestuia, eclipsa se produce la nivelul Casei a 3-a, Casa comunicării care în tema natală a României devine Casa puterii. Adevărurile afirmate şi dezvăluirile făcute pe acest post de televiziune de către Dan Diaconescu în talk-show-ul pe care îl moderează de ani buni, se pare că au deranjat. Păi, să ne gândim numai la Legea Cojocaru care a strâns peste 1 milion de semnături! Este vorba despre despăgubirile pe care ar trebui să le dea statut fiecărui român pentru dezastrul economic de după 1989, credeţi că acest lucru nu a avut ecou sau nu a speriat undeva foarte sus? Oho şi încă cum! Nu spun că pe Preşedinte sau pe Premier personal îi deranjează aceste lucruri, cât aş spune că deranjează politic ca să nu mai amintim imensa popularitate a postului doar este implicată Casa Puterii. Să nu uităm că ce s-a întâmplat cu Dan Diaconescu acum s-a mai întâmplat în 2002 când nu a fost aresta nimeni dar a fost închis postul câteva luni.
        Totul se petrece pe un fond de scădere dramatică a încrederii populaţiei în instituţia Guvernului şi a Preşedenţiei (Casa 1 şi a 6-a).


Aspectele  

       Meciul dintre greii Jupiter, Saturn, Uranus şi Pluto şi uşoarele Marte, Mercur şi Venus se pare că s-a încheiat cu victoria ultimelor trei. Dar este oare o victorie, dacă ne gândim la efectele stârnite? Vom vedea, deoacamdată acestea sunt faptele. Haideţi, să analizăm în câteva clipe şi aspectele care au generat cele 4 momente ale eclipsei.
       Din punct de vedere social, tensiunea dintre cuplul Lună – Pluto şi Saturn indică clar stăvilirea temporată a Guvernului de a umbla la o serie de drepturi băneşti care sunt protejate prin Constituţie.
       Apoi, tensiunile dintre cuplul Lună – Pluto şi cuplul Uranus-Jupiter. Pluto înseamnă moarte şi renaştere, Uranus –momentele de acţiune suprinzătoare, Luna – subconştientul colectiv şi Jupiter – justiţia. Dacă pensionarii au trăit o lună de zile între agonie şi extaz, reflectarea acestor stări se regăsesc în cele 3 zile petrecute de Dan Diaconescu în arest. Iar simpatia oamenilor crescut direct proporţional cu acestea. Şi aici postul de televiziune OTV a avut un rol determinant. Mediatizarea eveneimentelor, ore în şir, venirea specialiştilor în direct, analiza fiecătui cuvânt, se datorează lui Saturn care, aşa rău cum este considerat, a forţat scoaterea la lumină a adevărului jupiterian, a fost ca şi cum a ridicat un văl de pe ochii celor care trebuiau să vadă. Am văzut pe parcursul a 79 de ore, simpatii şi antipatii maniefstate zgomotos, de la deloc jurnalistica atitudine a lui Cristian Tudor Popescu şi a lui Ion Cristoiu, la curajul de a spune lucrurilor pe nume de către Anca Florea, de la poziţia de simpatie a unor parlamentari şi oameni politici – Corneliu Vadim Tudor, Sorin Oprescu, la cea de antipatie a altora. Diaconescu a fost denigrat şi adulat în acelaşi timp, unii s-au bucurat, alţii au lăcrimat, iar omul de pe stradă s-a identificat cu problemele pe care talk-show-urile moderate, de ani buni, de către Dan Diaconescu, le-a adus în atenţia telespectatorilor. Aş spune că simpatia faţă de Diaconescu este invers proporţională cu încrederea oamenilor în guvernanţi.
       Apoi, inconjuncţiile de care aminteam. Cea cu Venus arată că Diaconescu era de mult în vizorul unora şi nu atât DNA-ul a avut un rol important în aceste filaje cât informaţiile parvenite de la oameni cu putere, care îl cunoşteau pe Diaconescu. Casa a 7-a arată nu doar partenerii de afaceri, relaţiile sociale ci şi duşmanii. Lovitura a primit-o de la un om apropiat şi vă spuneam că inconjuncţia are un fond karmic, lucrurile aşa trebuiau să se petreacă tocmai ca să iasă la iveală altele, Diaconescu fiind mâna destinului în ceea ce îl priveşte pe Pârv. De fapt, adevărata plată era pentru cel din urmă. Mecanismul karmic, reglajele pe care le impune acesta sunt de neclintit şi nu depind de voinţa noastră. Dar faptele sunt consumate de acum şi, cum spuneam, viaţa merge mai departe. Totuşi greul nu a trecut şi i-aş sugera lui Dan Diaconescu, să fie foarte atent la zilele de 2-3-4 şi 8-9 iulie.  
           Cealaltă, cu Saturn, a acţionat în 3 direcţii clare: prima – a arătat duşmanii puternici pe care îi are Diaconescu iar unelata, cu care Saturn a făcut aceste dezvăluiri, a fost forţa de neînduplecat a eclipsei; doi – arată că acţiunea nu este finalizată şi vor mai urma dezvăluiri, totuşi Uranus nu va mai acţiona haotic şi fulminat ca acum şi trei –prietenii şi protectorii pe care îi are Dan Diaconescu, se pot transforma, într-o clipă, în duşmanii cei mai înverşunaţi.



         Şi încă ceva interesant. În tema natală a României, există o configuraţie greu de controlat, Yodul sau Degetul lui Dumnezeu. Focarul acestei configuraţii este tocmai Saturn, care în condiţiile date nu este cel care blochează sau restricţionează, ci devine mâna destinului. Aş spune că Dan Diaconescu este protejat de Saturn. A, şi încă ceva, mi-ar place ca Dan Diaconescu să-şi amintească ce i-am spus anul trecut, la telefon, când m-am întors în ţară.



24 iunie 2010

Post Scriptum la eclipsa totală de Lună


Eclipsa totală de lună din 26 iunie, se produce cu astrul nopţii în conjuncţie cu Pluto. Această conjuncţie este destul de rară, şi se referă la eroarea umană care poate fi cauza accidentelor de tot felul pentru că ea acţionează la nivelul subconştientului colectiv. Când s-a produs ultima conjuncţie de acest fel, în 1986, a avut loc dezastrul de la Cernobâl. Sper să nu mai avem parte de un eveniment asemănător!!

23 iunie 2010

Elodia Ghinescu - drama din spatele misterului


 Elodia Ghinescu, 27.09.1968, ora 19.20, Campulung



   

         Nativitate Balanta explica profesia, Soarele la 4 gr 39, in Casa a 6-a Casa Profesiei, a aratat inca din clipa nasterii drumul pe care il va urma Elodia: avocatura.
       Ascendentul la 8 gr 34 in Taur vine si confirma materialitatea semnului - castiga bani frumosi din propria munca, ii placeau banii si se bucura din plin de ei. 

 
 
      Guvernatorul nativitatii si a Asc este Venus care se afla in Scorpion la 1 gr 15 si aproape in opozitie cu Asc si vizavi de semnul natal, Balanta.
     Venus in Scorpion insa este in exil si de aici imposibilitatea de stabilitate afectiva, nevoia imperioasa de altceva, legaturi pasagere care se consumau rapid. Pe de altă parte, pentru că Scorpionul, care răspunde printre altele şi de serviciile secrete, începe în Casa a 6-a, Casa Muncii si cuprinde şi o parte din Casa a 7-a, Casa Parteneriatelor de orice fel, posibil ca Elodia să fi cochetat cu asemenea muncă.
     Luna, unul dintre luminarii este in Sagetator, 14 gr 54, in Casa a 8-a. Face un patrat cu Jupiter care este guvernatorul Sagetatorului semn in care cade Casa a 8-a si este primul indiciu pentru o moarte prematura si violenta. Apoi face patrat Pluto, guvernatorul Casei a 8-a (traditional Scorpionul stapaneste Casa a 8-a, iar guvernatorii sai sunt Marte si Pluto). In mod normal am spune ca un eveniment extrem o supune unei serioase introspectii si obliga nativa sa-si schimbe drumul in viata, schimbare pe care aceasta o refuza. Aici se intrersecteaza planul material cu cel spiritual, primul dovedindu-se mai puternic.
      Pluto in tranzit este in Sagetator deci face patrat cu cel natal si trece peste Luna natala. Am verificat aspectul in cateva momente si se verifica decesul. In plus, Sagetatorul, semn de Foc devine malefic, el este OM doar pe jumatate iat cand instinctele primeaza avem deja altceva. Elodia era o instinctuala, mai mult nonconformista iubea chiar si sexul in grup, dupa cum reiese din bogata ei corespondenta pe mail.
       Scorpionul care este semnul sexualitatii, cade in Casa a 7 - a, Casa casatoriei sau a parteneriatelor. Printre altele, aici este si Neptun, planeta iluziilor care face un patrat cu Partea Norocului din Casa a 11-a semn ca nu isi dorea un prieten adevarat ci un partener de sex pe care nu il avea acasa.
       Celalalt guvernator, Marte in Fecioara la 3 gr 44, in Casa iubirii, adica in Casa a 5- a si in opozitie cu Partea Norocului asa ca am putea spune ca el impulsioneza sexualitatea debordanta a Elodiei. Mai mult, Marte in Fecioara vorbeste despre senzualitatea ei exacerbata si faptul ca i-au placut barbatii frumosi si mai tineri ca ea. Elodia este extrema.
Tot din tranzit, cu Marte peste Luna Neagra in Casa a 2-a a banilor munciti, in opozitie cu Luna peste care se pregatea sa treaca Jupiter, orbul era destul de strans, circa 4 grade, am putea spune ca a avut loc o cearta pentru bani, ca si cum sotii s-ar fi tras la raspundere reciproc pentru cheltuielile pe care le fac. Elodia prin eleganta si bun gust trecea pentru lumea buna brasoveana drept...un arbitru al elegantei. Cristian voia o casa.
       Luna in tranzit aflata in Casa a 12-a si Jupiter natal peste care trecea Mercur in tranzit (un orb de 2 grade!!) sugereaza pe de o parte dusmanii, o femeie, vizavi de munca ei. Avand in vedere ca era avocat si inca unul foarte bun, normal ca avea multi dusmani, deci dusmanii de pe urma dosarelor instrumentate a sumelor percepute ca taxe, si ne legam pentru ultima supozietie de faptul ca aceasta ultima opozitie forma la data de 29 august, impreuna cu opozitia Marte tranzit - Luna natala o cruce in semne mutabile, ceea ce aducea doza de lucruri fara noima aparent inexplicabile pe care le face un om, semnele mutabile aducand multa nehotarare, decizii gresite, stare de lehamite, lipsa de chef pentru munca s.a. Nu putem fi zilnic la fel. Casa a 12-a era in Pesti iar in Pesti tocmai se produsese o eclipsa totala de Luna deci iar un element care exacerbeaza, amplifica, detoneaza, mai ales ca urmarile eclipselor se resimt cateva zile, si inainte si dupa.



        Venus in tranzit si retrograda pe deasupra este si ea in Casa a 5-a si in Leu adica in chiar Casa iubirii. Din nefericire ea face un patrat cu cine alta decat cu Iunona, asteroidul casatoriei, aflata unde credeti? In Casa Casatoriei si parteneriatelor. Adica relatiile dintre soti erau deloc amiabile, as spune stresante pentru amandoi. Tot intre Venus retrograda si Neptun natal din Casa a 7-a se mai formeaza un patrat. Regretul de a fi ales partenerul nepotrivit, constatarea Elodiei ca a ales gresit.
      Cu Chiron in tranzit, la fel de stresat, in Varsator as spune ca Elodia trecea printr-o depresie pe care o masca cu foarte mare atentie, posibil sa fi fostconvinsa ca starea va trece de la sine. Iar Elodia era depresiva cred eu de ani buni iar o depresie netratata la timp poate duce la forme nebanuite de patogenie. La randul sau, Chiron natal face un patrat cu Pluto in tranzit. Cum acesta era in domiciliu, in Casa a 8-a, cerea imperios o schimbare care nu se mai facea, desi Chiron natal din Casa a 12-a o tot semnala. Iar in extremis, Chiron poate deveni violent, nu uitati el a baut din bautura zeilor si ametit a pornit-o hoinar fara sa se uite pe unde calca. Instinctul devenise mai puternic decat ratiunea. Normal doar era amortita de alcool. S-a ranit atat de rau ca i-a trebuit o vesnicie sa-si tamaduiasca genunchiul ranit.
       In tranzit Pluto din Sagetator este in patrat cu Jupiter, Pluto natal, Uranus natal, pe de o parte, iar pe de alta, Marte in tranzit face patrat cu Jupiter si cu Pluto natal.
În progresie, dupa cum a observat si un prieten, Marte ataca Luna prin careu, si este si Jupiter acolo. Acest aspect este extrem de greu...ca sa nu mai spun de revolutia solara care nici ea nu arata ceva bun.
       Toate cele mai de sus mă îndreptăţesc să cred că Elodia nu mai există.

22 iunie 2010

Eclipsă şi Luna Plină în Capricorn





Cu Luna Plină din 26 iunie, orele 12,51, în semnul Capricornului, se iniţiază sezonul eclipselor de vară, eclipsa totală de lună fiind perechea eclipsei totale de Soare din 11 iulie care va avea loc în Rac. Chiar dacă unii dintre noi nu au avut ocazia să vadă un asemenea fenomen pe viu, să ştiţi că ele există şi sunt renumite pentru puterea lor de acţiune. 
    




Ce semnifică eclipsa totală de lună? – că este timpul să culegem roadele acţiunilor noastre,  de la ultima eclipsă până în prezent, să fructificăm tot ce am iniţiat de la ultima eclipsă de lună, cea din 15 ianuarie, până în prezent.



Ce ne atenţioneză ea? – că trebuie să scăpăm de ceea ce este vechi sau învechit în atitudinile noastre, în modul de abordare a vieţii, în relaţia cu celălalt, în relaţia cu banii şi cu posesiunile, asupra obiceiurilor noastre proaste care ne aduc necazuri, limitează credinţa sau pune punct unei relaţii care nu mai aduc nimic nou în viaţa noastră. 



Aduce şi oportunităţi? – Normal. Fie achiziţia a ceva de valoare fie semnalează că este momentul să facem plasamente financiare, aduce oportunităţi şi evenimente care ne marchează pentru foarte mult timp viaţa sau care ne schimbă destinul chiar, lucruri la care poate ne aşteptăm, altele neaşteptate dar benefice.



Ce aduce eclipsa la nivel emoţional? - Nevoia de securitate emoţională va creşte în aceste zile, mai ales că este implicată axa Rac – Capricorn. Ne obligă să ne privim viaţa prin prisma întrebărilor de genul – unde mă simt ca acasă, unde mă simt mai în siguranţă sau ce simt că mă protejează. Poate pare desuet ce vă spun, dar aceste întrebări pot demonstra cât suntem de implicaţi şi de imaginativi atunci când este vorba despre viaţa noastră. Cu această Lună Plină, ne vom reaminti tot ceea ce a fost important pentru noi în Trecut şi din care va trebui să păstrăm doar ceea ce ne ajută să mergem mai departe, nu trebuie să ne lăsăm doborâţi de probleme.



Această eclipsă are ceva special? -  Toate eclipsele  ne influenţează într-un fel sau altul, dar eclipsa din 26 iunie are o particularitate semnificativă şi ne poate schimbă viaţa pentru totdeauna. Aceasta datorită faptului că Luna este conjunctă cu Pluto, planeta renaşterii şi regenerării. Pluto ne provoacă să abandonăm bătătoritele, de acum, căi de acţiune care s-au epuizat deja, şi că trebuie să găsim cealaltă natură, cea ascunsă, nevăzută şi neştiută,  a lucrurilor şi a faptelor, a evenimentelor, să revenim la rădăcinile noastre spirituale. Cam asta ne obligă, în esenţă, să facem Pluto. Iar acest aspect poartă numele de destin. Poate întâlnim iubirea vieţii noastre sau un om care ne va schimba radical optica asupra vieţii?! Sfatul meu? Să nu vă fie teamă de schimbările pe care le aduce Pluto, le acceptaţi şi lecţia voastră de viaţă se desăvârşeşte.



În plan internaţional? – Eclipsa va influenţa clar unele decizii ale UE deoarece pentru Bruxelles, oraş în care îşi desfăşoară activitatea organismul european, eclipsa se produce pe fondul unei cruci cardinale (ceea ce îndeamnă la acţiune) cu Soarele pe Mijlocul Cerului în opoziţie cu Pluto aflat pe Fundul Cerului, cu Saturn pe Ascendent şi conjuncţia Uranus – Jupiter pe Descendent. Ce ar putea însemna acest aspect pentru UE? Posibil ca procesele dezintegrative din sânul acestui organism să se accelereze mai repede decât credem. Iar Belgia ar putea să facă parte din rândul ţărilor care vror să se desprindă de UE, cu atât mai mult cu cât şi problemele interne ale acesteia se acutizează, decizie care pe celelalte ţări membre le poate năuci. Afganistanul şi Irakul, continuă să rămână zonele fierbinţi unde atacurile se vor intensifica. 



Ce aduce României? La nivel prezidențial, parlamentar și guvernamental relațiile par să fie extrem de tensionate. 
Poate scoate la lumină escrocherii financiare, splări de bani, trafic de persoane, filiere infracționale în care să fie implicați funcționari publici și guvernamentali, trafic de droguri sau de documente oficiale cu implicări la vârf – consilieri și chiar miniștrii. 
Posibile probleme de navigație, eșuaje și pierderi de nave, defecțiuni ale platformelor petroliere, accidente în care să fie implicate cisterne care transportă diverse substanțe – de la produse petroliere la deșeuri de orice fel, inclusiv cele toxice (mai ales dacă Neptun este într-o poziție delicată). 
Inundații, deversări greșite de baraje. Perioadă de secetă, urmată apoi de inundații, furtuni violente și de scurtă durată cu pagube semnificiative. 
Afecțiuni legate de stomac și de tractul digestiv.
 Pentru România, eclipsa este posibil să aducă o serie de ameliorări în plan social-politic prin reorganizarea fundamentală a unor structuri administrative dar și prin distribuția cu zgârcenie a fondurilor care să ducă la ieșirea din criza economică. Rata șomajului ar putea să scadă şi ea cu condiția ca banii să fi folosiți în scopurile pentru care au fost alocați. 
Posibil ca România să primeacă și o infuzie frumușică de capital din afară și să se semneze contracte avantajoase pentru populație. Cu toate acestea credibilitatea guvernului și a premierului sunt în cădere liberă.
Relațiile externe au și ele de suferit în urma atacurilor la stabilitatea socio-politică. Culmea este că aceste atacuri vin dinspre țările membre a UE. Este un moment foarte delicat în care relațiile diplomatice vor trebui atent urmărite.



Unde se produce eclipsa? -  Luna plină se produce cu Soarele conjunct cu Nodul Sud la 4 grade 46 Rac şi cu Luna la 4 grade 39 în Capricorn, conjunctă cu Pluto şi cu Nodul Nord, deci, schimbările se vor resimţi puternic mai ales la nivel afectiv şi emoţional, subliniez.



Cât timp vom resimiţi influxurile eclipsei? – Teoretic, cu o săptămână înainte de producerea fenomenului şi o săptămână după. Eclipsa de acum însă, pentru că acţionează  la nivel emoţional, afectiv şi a subconştientului colectiv, se va resimţi cel puţin 6 luni dea cum încolo, la nivelul caselor în care se produc, pentru fiecare nativ în parte.



Sfaturi practice – Racul este asociat stomacului, proceselor digestive, fluidelor din organism, pieptului şi sânilor; Capricornul cu pielea, cu oasele şi articulaţiile, deci trebuie mare atenţie la aceste componente anatomice în aceste zile.

Dacă au probleme cu pielea înseamnă că au o carenţă de calciu şi atunci vor trebui să consume lapte, brânză, napi, lăptuci şi tomate care au un conţinut crescut de calciu. Fructele şi legumele proaspete precum şi proteinele din carnea slabă sunt o necesitatea zilnică pentru Raci. Grăsimile, dulciurile şi sarea în exces trebuie evitate. Primele două produc constipaţie, iar sarea duce la balonare. Aceşti nativi trebuie să stea departe de condimente, de hrean de sosurile picante şi alimentele prăjite.

Un regim bazat pe proteine mari şi calciu este mai mult decât necesar pentru un Capricorn pentru a asigura sănătatea articulaţiilor, danturii şi a pielii. Marea problemă a acestor nativi este alcoolul. Alimente bogate în fosfat de calciu sunt: portocala, lămâia, smochinele, ţelina, varza, napul, frunzele de păpădie, spanacul, broccoli, porumbul, mazărea, cartofii, nucile, migdalele, cereale nedecorticate, orzul şi orezul brun. Este bine să mănânce şi salată verde, fructe şi legume proaspete, carne slabă, peşte, ouă, pâinea cu grăunţe. Pentru că au nevoie de calciu mai mult decât celelalte semne trebuie să consume şi brânză, unt şi iaurt. Consumul de ciocolată şi de dulciuri este nociv pentru pielea sa.








20 iunie 2010



Clonarea la ora adevărului

În urmă cu câţiva ani, geneticienii au clonat cu succes o oaie, apoi vaci şi porci. Era evident că până la clonarea fiinţei umane nu mai era mult numai că ingineria genetică ajunsă în această fază ridica o mare problemă, etica profesională, problemă dacă vreţi, similară cu cea a avortului: când avem de a face cu o fiinţă cât este, sau nu, de normal să intervenim în procesul vieţii şi în ce condiţii putem vorbi despre o fiinţă, când începe viaţa, în momentul concepţiei sau în momentul naşterii?
Dacă ne-am pus aceste întrebări care au o înaltă paletă de conotaţii morale, putem să ne pune o altă întrebare, pur filosofică: oare când încep toate acestea? Mulţi astrologi se prevalează de ea atunci când se pregătesc de dialogul cu o persoană care doreşte o şedinţă de astrologie, deoarece ei cred că momentul începutului oricărei fiinţe se regăseşte în momentul în care celula sau zigotul odată fecundat începe să se dividă.
Conform axiomei, el începe să analizeze situaţia şi să facă predicţia, configurând harta unui om în momentul naşterii plecând de la premiza că momentul naşterii este de fapt o reiterare a momentului concepţiei dar cu alţi parametri. Practic, astăzi foarte mulţi oameni cunosc momentul când au fost concepuţi, cu excepţia momentului fertilizării in vitro sau fecundării in vitro ori când se produce o clonă, fie ea şi umană.
În încercarea de a înţelege semnificaţia profundă al jocului de-a Dumnezeu în laborator, mai întâi ar trebui să ne preocupe ideea că orice intervenţie în procesul natural al vieţii va afecta rezultatul sau viitorul acesteia, adică  dacă intervenim în prezent, vom altera viitorul. Ceva de genul unei nuvele SF foarte citită prin anii 80, despre o iubire distrusă de o asemenea intervenţie atemporală. Eroul călătorea în timp împreună cu iubita lui. La rugămintea ei se întorc cu 1000 de ani în urmă, în plin ev mediu barbar, ca să-şi cunoască rădăcinile iar la un moment dat se văd nevoiţi să îşi apere viaţa omorând un cavaler renumit al vremii. Numai că odată cu moartea lui dispare şi iubita eroului. Murind cavalerul cu pricina nu avea cum să se mai perpetueze linia de sânge.
            Prin analogie, şi astrologia lucrează cu un principiu similar. Ora naşterii este cea care orientează tema astrală şi configuraţia planetară şi relaţiile dintre planete. Dacă timpul real al naşterii este aproximativ uneori sau poate fi prestabilit cum se întâmplă la naşterile prin cezariană, implicit tema astrală va fi alta (alterată).
            Cu mult înainte să ştim ceva despre gene şi ingineria genetică, astrologii au notat că oamenii tind să se nască cu anumite configuraţii astrologice  care se regăsesc în temele astrale ale părinţilor şi ale bunicilor, configuraţii care poartă numele de paternuri sau tipare astrale.
Marele astrolog al antichităţii, Ptolemeu a fost primul care a scris despre această idee pe la anul 150 a.Ch. (ante Christum – înainte de Cristos sau înaintea erei noastre – n.r.). Mai acum 4 secole, astronomul - astrolog Johannes Kepler scria: Acesta este unul din cele mai clare argumente în favoarea adevărului astrologic. Şi anume, legăturile comune între temele astrale ale părinţilor şi ale copiilor.
După cum vedeţi observarea tiparului ereditar era o obişnuinţă în astrologie, dar ştiinţific acest lucru nu se putea demonstra. Abia în zilele noastre cercetarea şi s-a structurat de asemenea manieră încât să demonstreze realitatea celor susţinute de aceştia.
            Prin cu anii 50, cercetătorul astrolog Michel Gauquelin a făcut serioase investigaţii privind transmiterea tiparului astrologic ereditar de la părinţi la copii folosind metoda statistică. Analizând hărţile a peste 30 000 de persoane, Gauquelin a arătat în lucrarea sa Planetary Heredity (San Diego, CA: ACS Publications, 1988) că dacă unul din părinţi s-a născut cu o anumită planetă în apropierea Ascendentului sau a Mijlocului Cerului, atunci probabilitatea ca fiul să aibă aceeaşi planetă în acelaşi loc în tema natală este extrem de mare. Iar când ambii părinţi au aceeaşi planetă într-un anumit loc, probabilitatea ca această poziţie să apară şi în tema astrală a fiului, în acelaşi loc, se dublează, fapt care a dus la fundamentarea teoriei tiparului astral.
        Această observaţie susţine ideea corespondenţei din teoria eredităţii conform căreia dacă ambii părinţi au gene similare pentru o anumită trăsătură cum ar fi culoarea părului, atunci este mai mult decât probabil că şi fiul va avea aceeaşi trăsătură. 
            Gauquelin şi-a susţinut teoria independent prin testele comparate ale naşterilor care nu s-au produs pe cale naturală ci au fost provocate prin medicamente sau prin cezariană. În temele astrale ale copiilor născuţi astfel existau prea puţine corespondenţe cu temele astrale ale părinţilor, pe când în hărţile copiilor născuţi pe cale naturală exista o mare corespondenţă cu cele ale părinţilor. Acest rezultat aducea o serioasă mărturie în favoarea astrologiei.
            Munca lui Gauquelin, punea astfel punctul pe i şi în ceea ce priveşte importanţa orei de naştere. Cercetările sale sugerează ideea că planetele par să fie oarecum influenţate de ora de naştere iar copilul este cel care iniţiază procesul naşterii.
            Pe de altă parte, teoria tiparului astral este susţinută şi de biologie. Cercetări recente privind psihologia naşterii au relevat că nu mama este cea care iniţiază procesul naşterii ci fetusul. Cu alte cuvinte, naşterea este un act de voinţă. Gauquelin a arătat că această voinţă este legată de poziţia planetelor din harta astrală.
O clonă în termenii geneticii este mai de grabă o dublură decât un copil pentru părinţi. În termeni astrali, o clonă nu poate avea o altă hartă decât cea a originalului, adică a copilului născut. Genetic şi astrologic seamănă cu ceva natural dar care a fost corectat.
Pentru clona umană sau copilul din eprubetă, momentul concepţiei depinde de tehnicile biologice convenite pentru asemenea momente, cum ar fi ingineria genetică de exemplu, care nu se poate manifesta decât în laboratoare speciale, sau de momentul inducerii naşterii cum se întâmplă în cazul cezarienei şi când procesul depinde de tehnici obstetricale.  
 Această fiinţă va putea avea la rândul ei un copil a cărui temă astrală să arate conexiunea cu laboratorul şi geneticianul aşa cum se întâmplă în naşterile normale? Nu cumva naşterea clonei ar fi doar un tranzit prin harta părinţilor săi?
Adevărata întrebare care se pune nu este cine suntem pentru că în acest caz răspunsul depinde de ereditate şi de astrologice, în acest moment ar trebui să ne întrebăm, care este conexiunea care poate pune în evidenţă modul cum astrologia este relaţionată cu genetica. Întrucât astrologia pare să fie un cumul de tipare ereditare, oare genetica poate să reproducă şi paternurile astrologice? Sau harta ADN-ului să fie doar reflexie a hărţii astrologice?


15 iunie 2010

Degetul lui Dumnezeu sau Yodul ca avertisement


Ingineria Genetică şi era Vărsătorului

     În secolele anterioare s-a produs un fenomen interesant şi anume sincronicitatea cu care au fost descoperite planetele grele.
  • Uranus recunoscut pentru potenţialul său revoluţionar şi pentru că stăpâneşte şi cercetarea ştiinţifică - a fost descoperit în 1781, decenii în care au avut loc Războiul Civil în America şi Revoluţia franceză, guvernează semnul Vărsătorului şi, bineînţeles, va stăpâni şi Era Vărsătorului.
  • Neptun cunoscut pentru stăpânirea sa asupra psihicului şi spiritului, a fost descoperit în 1846 moment care coincidea cu romantismul, comerţul cu opiu şi cu începerea răspândirii misionarismului spiritual.
  • În sfârşit, Pluto care răspunde de transformare, moarte şi renaştere, a fost zărit prima oară în 1931, moment care coincidea cu descoperirea atomului şi împărţea lumea în mari puteri.
     Această trinitate este frecvent sau puternic responsabilă de ceea ce s-a petrecut şi se petrece în spatele uşilor închise de sute de ani, mai precis în ultimele două milenii. Procesul se continuă şi în prezent iar noi toţi suntem subiect şi parte a acestuia. Începutul culturii occidentale se poate situa acum 4000 de ani şi s-a produs rapid şi dinamic dar evoluţia care a condus la amplificarea creativităţii, a dus şi la descoperirea laturii întunecate a conştiinţei, experimentul exploatării aproapelui nu a mai ţinut cont de conştiinţă ci doar de lăcomia care tocmai răbufnise, dorinţa înverşunată de înavuţire.
     Intrarea într-o nouă etapă de evoluţie ne poate determina şi pe noi să acţionăm cu mai multă responsabilitate vizavi de sănătatea noastră. Momentul acestei conştientizări a debutat în anii 60, când două din planetele de mai sus, Uranus – Revoluţionarul şi Pluto – Transformarea, s-au întâlnit în semnul Fecioarei care stăpâneşte sănătatea.
    Paradoxul în termeni de sănătate, constă în două lucruri care s-au petrecut în acel moment.
    Primul rezultat: contactul dintre cele două planete a deschis uşa crizei prin care trecea sănătatea mondială. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cheltuit sume enorme, mai bine de un deceniu, pentru eradicarea holerei, fibrei tifoide şi a variolei. Rezultatul a fost peste aşteptări, adică un real succes. Problema care s-a ivit însă era că populaţia lumii creşte exponenţial. Şi atunci s-a impus ca normă mondială vaccinarea copiilor împotriva bolilor copilăriei şi altor boli, ideea că sistemul imunitar al acestora trebuia întărit a dat roade.
     Al doilea rezultat, dezvoltarea psihoterapiei – se formează o întreagă serie de terapeuţi care vor încerca să înţeleagă psihicul uman, care vor admite şi vor integra şi dimensiunea spirituală în munca lor și care trebuia să asigure interfaţa între cele trei funcţii ale psihicului: raţiune, emoţie şi afectivitate.
     De fapt, noii terapeuţi încercau să distingă o interfaţă între sănătatea psihică, cea emoţională şi afectivă, prin reîntoarcerea la metodele de tratament care se practicau în templele antice – odihnă, relaxare, terapia prin cuvânt, muzică, dans, pictură ş.a. dar mai mult şi mai mult a adus în prim plan interesul pentru biologie, în mod special pentru aceea ramură care să ne facă să visăm la un alt viitor şi poate la nemurire: genetica.
      La finele anului 1987 s-a făcut pentru prima oară corelarea între o temă natală şi harta genomului uman. Au fost descoperite o serie de gene oncogene, în special cele răspunzătoare de cancerul cervical, cel de sân, de prostată, de plămâni etc, şi corelate într-un fel sau altul cu harta astrală.

Pluto, Ereditatea şi Casa a 4-a

      Este cunoscut şi acceptat de lumea medicală, că marea majoritate a patologiilor severe au drept cauză a cauzelor un efect cromozomial. De aici, dacă acestea sunt cauzele profunde pentru unele patologii, este clar că vor apărea şi în tema astrală.
  • De exemplu, ştim pe din afară că esenţa simbolismului Casei a 4-a este profund şi că Fundul Cerului este similar cu stabilitatea pe care o dă Pământul. Pământul este principalul nostru suport, pentru existenţa materială.
  • Casa a 4-a semnifică părinţii nativului şi rolul pe care îl joacă aceştia în dezvoltarea organică şi psihică a copilului.
  • Aceeaşi Casă a 4-a indică relaţiile noastre cu tradiţiile, cu trecutul nostru, cu structura noastră fizică, cu tiparul nostru psihologic, cu atitudinile noastre şi, posibil, cea mai importantă dintre toate, moştenirea rasei umane, antecesorii noştri ş.a.
  • Casa a 4-a reprezintă, de asemenea ceea ce este ascuns din punct de vedere psihologic, este respirarea subconştientului colectiv care este comună tuturor, deoarece biologic suntem o unitate. Nu este o funcţie a experienţei individuale, dar îşi are rădăcinile în ereditatea comună şi în experienţele rasei umane, indiferent de rasă, cultură sau variabilele individuale.
          La un alt nivel, superior, suntem doar o entitate fără limite care să separe indivizii, indiferent că este vorba despre om sau despre animale. La acest nivel în schimb, suntem interconectaţi. Inconştientul colectiv simbolizat prin Casa a 4-a este cordonul ombilical care conectează conştientul şi inconştientul, care sunt rădăcinile rasei umane.

          În rezonanţă cu cele spuse, primul pas s-a făcut prin studierea raportului dintre casa angulară care este Casa a 4-a şi FC, urmărind ora şi minutul momentului naşterii şi planetele implicate în procesul patologic propriu-zis. Unghiul format între planetă sau planete şi FC a ajutat la localizarea precisă a poziţiei punctelor sensibile în preajma MC, în acelaşi fel s-a procedat cu Ascendentul şi Descendentul, iar ca timp s-a folosit timpul sideral al naşterii Aplicând apoi metoda folosită, gena oncogenă a fost prefigurată mult mai precis. De ce? Pentru că nu mai intervenea factorul uman în proces.
        Să ne închipuim organismul ca o pe o plantă uriaşă în care se petrec mii de reacţii diferite, simultan, în fiecare minut. Aceste reacţii chimice sunt interdependente; dacă una nu mai funcţionează un întreg lanţ de reacţii este afectat şi astfel apare boala. Într-un organism sănătos reacţiile acestea funcţionează fără rateuri. Cel care răspunde de aceste reacţii este nimeni altul decât Pluto, stăpânul transformării şi renaşterii…
         Orice chimist ştie că atunci când particulele chimice se combină, în cantităţile necesare, obţine o altă substanţă. Un asemenea exemplu este cel al amestecului de sifon cu suc de lămâie din care rezultă dioxidul de carbon. Reacţia decurge spontan când cele două substanţe sunt amestecate. Pe de altă parte, mai trebuie spus că majoritatea reacţiilor degajă o anumită cantitate de energie, de regulă căldură. Cu alte cuvinte pentru a avea căldură nu trebuie decât să aducem două substanţe în contact. Cam aşa se desfăşoară şi reacţiile chimice din organism, pentru a păstra contantă temperatura corpului.

          Unul din aceste tipuri de reacţii este oxidarea care degajă uneori pe lângă căldură şi lumină. Acest lucru se întâmplă când o substanţă se combină cu oxigen. Şi motorul autoturismului degajă căldură atunci când benzina se combină cu oxigenul din aer şi prin oxidare în cilindri motorului, degajă o cantitate considerabilă de căldură. Această reacţie poartă numele în tehnică de explozie. Oxidarea rapidă numită şi aprindere, produce atât căldură cât şi lumină. Când oxidarea se produce mai lent, ea nu mai este atât de eplozivă şi degajă doar căldură.

          Organismul obţine această căldură doar prin oxidare. În viaţa fiecărei celule, fie ea plantă sau animal, oxigenul luat din aer se combină cu un zahar, mult mai cunoscut sub numele de glucoză, şi în urma combinaţiei rezultă apă, bioxid de carbon şi energie.
         Apa şi bioxidul de carbon degajate au un rol insignifiant în procesul organic şi intră în alte reacţii. În schimb energia este folosită pentru a dinamiza celelalte reacţii chimice din fiecare celulă. Acest proces vital de bază a fost amintit atunci când am vorbit despre polaritatea semnelor ca fiind guvernat de axa Leu - Vărsător.

         Enzimele se află sub guvernarea lui Pluto, şi este la fel cu orice proces de replicare cum este printarea dacă vreţi, xerografierea, adică celulele se reproduc şi în cea mai mare parte după anumite tehnici reproductive. Multe dintre otrăvuri, guvernate de Neptun, sunt substanţe care intrând în combinaţie cu enzimele le distrug pe acestea din urmă. Observaţi deci efectul antagonist Neptun – Pluto.

         Enzimele sunt formate din acid ribonucleic (ARN ). Moleculele de ARN, care s-au format pe baza materialului genetic în nucleul celulei, sunt şablonul pe baza căruia se formează enzimele. Iar Pluto guvernează toate aceste procese.

         Când un organism viu se naşte cu un defect genetic sau cu o genă alelă, molecula de ARN nu este completă şi la fel se poate întâmpla cu o enzimă specifică care nu se formează sau îşi pierde specificitatea. Reacţiile de care depind aceste enzime fac ca acestea să nu se producă şi atunci vorbim despre un defect genetic. Iar dacă aceste reacţii sunt vitale pentru viaţă, organismul nu va supravieţui.

         Medicina modernă cunoaşte un număr destul de mare de defecte ereditare cauzate de absenţa unor enzime. Organismul copiilor născuţi cu fenilcetonurie, de exemplu, este incapabil să folosească fenil-alanina, un amino-acid, care se acumulează în organism şi duce la otrăvirea acestuia din urmă. Astrologia modernă explică aceste defecte prin afectarea lui Pluto.

          Neîndoios defectele ereditare sau mutaţiile genetice nu sunt singurele care duc la deces, dar ele schimbă chimismul organic. Când o asemenea modificare se instalează însăşi evoluţia specificităţii vieţii este afectată. În procesul evoluţiei care adesea implică mutaţii non-letale, nu le afectează pe vieţuitoarele uni- sau pluricelulare dar, animalele mari, implicit omul, au pierdut această abilitate. Iar organismele animalelor mari sunt capabile să producă o enzimă intestinală care, la rândul ei, poate produce vitamina C atunci când aceasta nu se regăseşte în alimentaţie, pe când organismul omului nu o poate face. Organismul său a pierdut această abilitate şi este nevoit să ia din alimentaţie vitamina C de care are nevoie.

         Când viruşii şi bacteriile atacă organismul, ele interferează cu enzimele pe care le întâlnesc şi iată condiţiile de boală întrunite. Şi cum viruşii şi bacteriile sunt stăpânite de Pluto, iată că funcţia plutoniană a organismului este subtil alterată de prezenţa primelor.

         Viruşii care sunt particule foarte mici ce se inoculează insidios în organism, sunt constituiţi dintr-un material similar celui ereditar din nucleul celular. Unii viruşi pot fi asemănători cu materialul nuclear deoarece urmează acelaşi şablon, şi obligă celula să producă un tip diferit de ARN, astfel ca producând noi enzime să satisfacă nevoile imediate ale viruşilor. Când celula se divide, celula fiică va fi diferită de celula mamă şi astfel ne trezim în faţa a ceea ce medicina denumeşte frecvent, o celulă canceroasă. Medicina tratează cancerul ( sub guvernarea lui Pluto) cu medicamente, ( guvernat de Neptun). Şi din nou ne lovim de antagonismul Pluto – Neptun.
         Bacteriile acţionează subversiv într-o celulă normală, subtil, fără urme, pe ascuns şi sabotează din umbră chimismul celular, toate aceste stând sub semnătura lui Pluto. Dacă îl socotim pe Neptun antiteza lui Pluto, să recunoaştem de unde şi decepţia. Aceasta deoarece funcţia psihologică a semnului Peşti, guvernată de Neptun, este de a recunoaşte substanţele străine care intră în organism pe care le distrug ori le neutralizează prin răspunsul antigenelor şi a celulelor albe.
         Timusul guvernat de Neptun joacă în particular, un important rol în protecţia organismului faţă de bacterii şi viruşi din momentul naşterii până când organismul învaţă să se apere singur de aceste atacuri.

          Am amintit de cele două situaţii ale organismului – reacţiile unui complex chimic redus la ceva mai simplu sau când în calitate de compus mai simplu, se combină cu substanţe mai complexe. Dacă enzimele cauzează aceste reacţii, atunci enzimele trebuie să fie guvernate de aceeaşi planetă care stăpâneşte reactivitatea lor. Enzimele care se implică în catabolism sunt guvernate de Saturn, este vorba despre descompunerea substanţei complexe în alte substanţe mai simple, iar cele implicate în anabolism sunt guvernate Jupiter, adică moleculele substanţelor formează o substanţă mai complexă decât cea de la care s-a pornit. Pluto rămâne guvernatorul tuturor enzimelor, Jupiter şi Saturn fiind guvernatori adjuncţi deoarece ele răspund doar de funcţia enzimatică în aţiune.
         Un exemplu de enzimă catabolică (Saturn) este renina care se găseşte în sucul gastric al copiilor până la 2 ani. Funcţia acesteia este de a reduce lacto-globulina, un complex proteic, care se găseşte în lapte, într-o substanţă mai simplă. Un alt exemplu este ptialina, care se formează în salivă şi a cărei funcţie este să spargă rigiditatea moleculară a dextrozei în molecule simple de glucid. Una dintre enzimele de anabolism (Jupiter) este clorofila din plante care combinată cu apă, bioxid de carbon şi energie solară, dau formă plantei.

         Fiecare enzimă are o formulă chimică unică. Multe dintre molecule sunt compuse din proteine, o secvenţă dintr-un cordon de aminoacizi, de altfel fiecare secvenţă de aminoacizi este caracteristică oricărei enzime. Dar acum este vorba despre mai mult decât despre compoziţia enzimelor.
          Poate v-a mirat faptul că vitaminele şi mineralele sunt esenţiale în viaţa noastră. Motivul este că fiecare moleculă de enzimă conţine vitamine şi cel puţin un mineral. Mineralul dă enzimei energie cu care aceasta se leagă de controversatul material brut care serveşte drept catalizator în cadrul reacţiei. Vitaminele completează structura unei anumite enzime. Organismul nostru are nevoie zilnic de vitamine şi de minerale pentru a ajuta continuarea procesului enzimatic.

           Ca să vedem cum lucrează enzimele, să analizăm puţin etilaza care conţine vitamina B-1, tiamina. Funcţia acesteia este de a converti alcoolul etilic în bioxid de carbon şi apă. Dacă o perosnă bea prea mult, etilaza nu mai poate converti întreaga cantitate de alcool ingerată, astfel sunt distruse proteinele iar persoana în cauză devine mahmură. Toate remediile anti-mahmureală conţin vitamina B – 1 care ajută ficatul să producă etilaza care este folosită în procesul de dezintoxicaţie alcoolică. Fără această enzimă, alcoolul devine o adevărată otravă pentru ficat şi distruge organismul.

            Etilaza este guvernată de Pluto dar şi de către Saturn deoarece reduce complexul alcoolic în substanţe simple. Alcoolul este guvernat de Neptun care poate fi , cel mult, convertit în grăsimi care sunt sub stăpânirea lui Jupiter, adică Pluto versus Neptun şi Saturn versus Jupiter, un tablou astrologic superb.

    Ingineria genetică între agonie şi extaz

          Revenind la tema în discuţie să îmi reiau discursul. Tot mai mult auzim, în ultimul timp, despre alimentele modificate genetic. Se vorbeşte despre ele în ideea că sănătatea noastră este mai importantă, că de modul de alimentaţie depinde nu doar sănătatea ci şi longevitatea, dar pentru că trebuie să ne alimentăm, cumpărăm ceea ce găsim pe rafturi, fără să ne gândim la cerealele modificate, la pesticide şi la bolile pe care le pot induce.

          Folosirea alimentelor modificate genetic s-a accelerat din 1999, pe când Saturn în Taur făcea primul mare pătrat cu Uranus din Vărsător, aspect care avea să se refacă la sfârşitul anului 2000. De ce aceste două planete au determinat o nouă ordine în alimentaţia noastră?

          Saturn este zeul antic al agriculturii. În Taur, el reprezintă mai mult decât Planeta de pământ, el înseamnă şi creşterea holdelor dar şi hrana de care are nevoie organismul nostru ca să crească sau să reziste. De asemenea, el îl reprezintă pe cel care posedă şi controlează resursele pământului. Iar Saturn în Taur este cât se poate de dominator. Rolul lui Saturn în afacerile Taurului este consolidat de propria putere asupra pieţii. De notat cum vrea Saturn să simplifice lucrurile şi să le monopolizeze – dacă cineva, oricare firmă mare producătoare de alimente, vrea să deţină supremaţia, el le ajută să-şi atingă scopul. Aşa se face că marile concerne producătoare de alimente controlează piaţa, făcând dificilă ascensiunea altor firme spre topul preferinţelor consumatorului. Acestea au reinventat forma şi au dat la o parte ceea ce nu coincidea cu interesul lor, cu alte cuvinte au mizat pe ingineria genetică. De ce? Pentru bani. Saturn în Taur este zgârcit, avar chiar în ce priveşte calitatea, deci nimic altruist nu va transpare dinspre obiectivele acestor concerne, deşi cuvântul de ordine era „să dăm mâncare oamenilor”.

          Uranus în Vărsător înseamnă căderea oricăror bariere. Tot şi toate aparţin tuturor. Mai înseamnă însă şi participarea implicită la beneficiile dezvoltării economice şi descoperirilor ştiinţifice, cu tot ceea ce incumbă ele. Aşa este Internetul care a prosperat ca domeniu public, nicidecum ca unul privat.

          Această planetă a tehnologiilor de vârf ne-a dat instrumentele cu care să ne transformăm total, începând de la celule şi chiar de la acizii nucleici. Iar noi am rămas în aceast Rai al High – Techului, dirijând totul cu bagheta magică iar rezultatele au fost mai mult decât suprinzătoare, au fost de multe ori trăznite.

          Uranus semnifică cunoaşterea şi accesul la cunoaştere şi la informaţie, dar şi conştiinţa, iar Saturn, mai ales în Taur este foarte zgârcit la capitolul cunoaştere care în termeni cunoscuţi nouă se mai numeşte şi proprietate intelectuală. Este ca şi cum am avea doi boxeri în ring aşteptând semnalul de începere a meciului.

          Uranus este democratic şi umanitar. Saturn este aliatul marilor afaceri, băncilor internaţionale şi a guvernelor puternice. Întrebarea care se pune este sub semnul cui plasăm cercetarea din domeniul geneticii în cazul nostru. Saturn în noua economie mondială este în afara Raiului geneticii. Nimic însă nu se face fără autorizare, fără control adică fără Saturn.

          Oare cei doi înţeleg într-adevăr consecinţele cercetărilor din domeniul geneticii care decurg din acestea? Oamenii de ştiinţă (Uranus în Vărsător) înşişi nu sunt siguri de ceea ce va urma. Pe câtă vreme Saturn în pătrat cu Uranus, descoperirile din domeniul geneticii şi potenţialul acestor descoperiri au fost bătaia peştelui pentru marile cotidiene încât foarte rapid s-a pus problema siguranţei şi securităţii dreptului de proprietate.

          În mai 2000, 6 planete erau aliniate în Taur, inclusiv conjuncţia Jupiter – Saturn, aspect care se petrece odată la douăzeci de ani. O asemenea conjuncţie este semnalul cu bătaie pe termen lung. Faptul că organizaţiile internaţionale au înfiinţat o Curte Supremă care să judece aceste aspecte au dat tonul pentru a înţelege semnificaţia, în plan astrologic, a pătratului dintre Saturn şi Uranus.

         Alinierea din semnul Taurului a sprijinit crearea supapei pentru cunoaştere asemeni unui taur furios care a sărit gardul ţarcului în care ar fi trebuit să fie ţinut. Acest Taur nu a evadat ca să fie închis din nou, dimpotrivă el a forţat limita cercetărilor în domeniul producţiei de alimente până la frontiera manipulării genetice.
         Cu Uranus şi Saturn implicaţi în acest aspect avem deja motivaţia: acceptarea modificării genetice a cerealelor şi implicaţiile ei. Dar când s-a trecut la animale urmând acelaşi discurs ştiinţific, am putut vedea cum renasc din eprubetă Centaurul (Săgetătorul) şi Ţapul cu coadă de peşte (Capricornul), o adevărată faună demnă de Insula dr. Moreau. Mai mult, conjuncţia lui Jupiter cu Saturn în Taur a deschis drum unor dezbateri aprinse pe această temă şi cu ţinte precise de astă dată, mai ales pentru următorii douăzeci de ani, în ce priveşte intimitatea – vezi Internetul, crearea de baze de date ş.a., încălzirea globală, terapia genică, clonarea, noi virusuri şi vechi epidemii.

          Termenul de modificarea genetică este o alternativă la ceea ce se numeşte manipulare genetică care intersectează barierele Naturii ba chiar permite străpungerea lor mai mult decât ar fi nevoie. S-a vrut crearea unui şeptel docil şi lesne de îngrijit, care să asigure subzidenţa generaţiilor viitoare, dar din nefericire au apărut puii cu patru picioare în acelaşi timp cu schimbarea direcţiei în ce priveşte alimentaţia, aceasta nu mai este un ritual care adună familia în jurul mesei, ci s-a transformat în servirea mesei pe fugă şi pe unde apucăm.

         Tehnica genetică încorporată în alimentele pe care le mâncăm poate duce la transformarea noastră. Şi atunci firesc ne întrebăm ce trebuie să facem ca să stopăm clonarea doar pentru a crea o fiinţă donatoare de organe sau doar ca să ne testăm inteligenţa? O clipă de neatenţie poate face să se aştearnă Tăcerea şi Întunericul definitiv pe pământ.
        Dar cel mai semnificativ moment care sugera că se petrece ceva crucial din perspectiva cunoaşterii umane a fost descifrarea codului genetic uman. Până şi astrele s-au coalizat ca să dovedească existenţa unui Creator, mai mult să arate că multe evenimente din viaţa noastră sunt diriguite de Sus. Mă refer la momentul în care preşedinte de atunci al SUA, Bill Clinton, înconjurat de oameni de ştiinţă, aducea la cunoştinţa întregii omeniri, că a fost descifrat codul...genetic uman.

         Dr. Fracis Collins, directorul Institutului Naţional de Cercetare asupra Genomului Uman, şi dr. Craig Venter, preşedintele Celera Genomics Corporation, s-au lansat într-o competiţie ştiinţifică fără precedent bineînţeles, nu doar între ei ci şi faţă de alţi cercetători, astfel că cele două instituţii cu o bogată activitate de cercetare în spate, au reuşit, pe căi separate, să descifreze secretul eredităţii conţinut de genomul uman.
         Genomul este constituit din 23 de perechi de cromozomi, molecule de ADN mari, şi fiecare pereche, câte unul pentru fiecare părinte, conţine mai mult de trei milioane de secvenţe chimice sau gene.
          Cotidianul New York Times scria despre acest lucru că este o speranţă care ar putea revoluţiona practica medicală. Biologii se aşteaptă ca în timp să se dezvolte o paletă de diagnostice şi de tratamente bazate pe terapia genică individualizată care să găsească în organism resursele şi mecanismele care să ducă la vindecare.

           Numai că informaţia conţinută de genomul uman poate fi folosită şi pe căi neortodoxe, în particular, ştiută fiind predispoziţia spre anumite boli a unor grupuri de populaţie şi cel puţin din acest punct de vedere nu este o garanţie a securităţii. Descoperirea are un enorm potenţial benefic dar în acelaşi timp reprezintă şi un mare pericol.

           Ce au spus stelele dincolo de anunţul făcut de Casa Albă? Tiparul astral este extrem de grăitor despre acest moment, pentru că întregul sistem planetar a concurat la această descoperire.

           Privind horoscopul ridicat pentru ora 22.19, Washington DC, observăm cel puţin o configuraţie care uluieşte: cele zece planete ale sistemului solar şi nodurile lunare formează un aspect astrologic mai rar întâlnit, cunoscut sub numele de Yod .

          Yod este o literă din alfabetul ebraic şi prima literă a numelui lui Dumnezeu din credinţa talmudică – Yahwe şi are forma literei Y. De aceea, se mai spune despre acest aspect astrologic că este…Degetul lui Dumnezeu.

           Aspectul este considerat profetic şi în harta individuală a unui nativ indică de regulă, că la un moment dat, în viaţă acesta se va reorienta în ce priveşte credinţa şi pe Dumnezeu. Este format dintr-o planetă sau mai multe care fac un quincunx (inconjuncţie), adică un unghi de 150 de grade, cu un grup de planete între care se formează cunoscutele sextile. Aspectul are forma unui Y.

          Cu adevărat surprinzător este şi ce a spus preşedintele Clinton atunci când a anunţat vestea: ”astăzi am învăţat limba în care Dumnezeu a creat viaţa”. Dr. Collins, la rândul său a remarcat: ”am aruncat prima privire, fugară e drept, asupra indicaţiilor pe care doar Dumnezeu le cunoştea până acum”. Credeţi sau nu într-o fiinţă supremă, la conferinţa de presă care anunţa epocalul eveniment, sentimentul a fost acela de atingere a dumnezeirii.

         Partea cea mai semnificativă a yod-ului o constituie planeta sau planetele care formează apexul yod-ului. În acest caz, trei dintre ele, Soare, Marte şi Venus, erau toate în Rac, Mercur şi Nodul Nord se aflau de asemenea în semnul Racului, dar ele, tehnic vorbind, nu participă la formarea Yod-ului.

         Racul reprezintă concepţia, gestaţia şi naşterea. Focalizarea interesului ştiinţific pe înţelegerea procesului de formare a vieţii şi prin această înţelegere, dezvoltarea lui. Soarele este viaţa în sine, iar Venus şi Marte, ca simbol a femeii şi al bărbatului, reprezintă impulsul la procreaţie. Mercur înseamnă abilitatea noastră de a înţelege. Şi în sfârşit, Nodul Nord care este reflectarea trecutului nostru în viitor.

          Soarele, Marte şi Venus primesc un aspect destul de stresant prin quincunxul care îl formează cu Pluto în tranzit aflat în Săgetător şi Neptun în tranzit aflat în Vărsător.

          Pluto dă impulsul de a experimenta, de a vedea lucruri până atunci ascunse, sporeşte impulsul pentru a străbate drumuri nebătătorite şi renaşterea prin transformare. Aceasta mai poate simboliza dorinţa omului de a crea viaţa.

         Un alt punct forte al Yod-ului este dat de Neptun. Acesta se află în punctul din care poate remedia, asana, vindeca. Neptun şi Pluto sunt într-un sextil larg unul faţă de celălalt, completând Yod-ul.

         Natura tensionată a Yod-ului sugerează că planetele din apex – grupul din Rac – trebuie să facă ajustările cuvenite unei noi dezvoltări şi să creeze prin aspectele cu celelalte planete. Calea prin care omenirea se înmulţeşte pe sine nu va fi niciodată aceeaşi.

         Deşi, tehnic, nu face parte din Yod, Uranus în Vărsător, semnul ştiinţei şi tehnologiei, face un quincunx cu Mercur şi Nodul Nord. Uranus este semnul care stăpâneşte Vărsătorul, vorbeşte despre dezvoltarea tehnologică în general, şi intensificarea în particular, a geneticii.

          Un alt aspect semnificativ a fost conjuncţia lui Jupiter şi a lui Saturn din Taur cu Mijlocul Cerului. Jupiter şi Saturn se întâlnesc odată la douăzeci de ani şi marchează începutul sau sfârşitul unor cicluri majore de schimbări sociale. Jupiter guvernează moralitatea iar Saturn reprezintă legea şi autoritatea.

          Conjuncţia în Taur înseamnă decizii etice şi legale privind viitorul cercetărilor din domeniul geneticii. În context, dinspre Taur vor veni fie decizii pozitive care vor da noi valenţe eticii din domeniul cercetării, fie negative din dorinţa de a deţine controlul cercetărilor care vor absorbi sume fabuloase.

          În sfârşit, ajungem şi la Lună. Ea are o semnificaţie ascunsă în Berbec, semnul pionieratului şi bravurii, şi aceasta face să nu ne fie teamă să ne mişcăm în interiorul noilor frontiere. Poetic, Luna vorbeşte despre o nouă lume, cu toate acestea noua lume are şi un potenţial horor, mai mult decât am putea să ne imaginăm.
         Această nouă descoperire va prezenta o serioasă provocare morală pentru viitor şi va aduce noi responsabilităţi leaderilor lumii. În nuvela sa Provocatoarea lume nouă, Aldous Huxley zugrăveşte o imagine a viitoarei societăţi în care omenirea şi ingineria genetică vor fi zimţii roţii sociale. Indivizii vor creşte în epubrete – unii vor lucra în fabrici, alţii în laboratoare, alţii vor fi funcţionarii de elită. Ei vor fi perfecţi în rolurile pentru care au fost creaţi, deoarece programul lor genetic a fost alterat prin selecţii consecutive. Eroul simbolic al acestei nuvele este un individ care acţionează mecanic, lipsit de sensibilitate, care îl va pune între ghilimele chiar şi pe Shakespeare. Este de fapt un memento tulburător la care ne supune Huxley ca să nu abandonăm Natura, atât de primitivă şi atât de poetică în acelaşi timp. Să nu uităm că suntem oameni. Câte creaturi bune sunt aici, scria Shakespeare în Furtuna. Ce mândră omenire este! O nouă lume minunată cu oameni la fel de minunaţi!
          OARE să fie chiar aşa?!