Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

22 octombrie 2010

Sa ne jucam rolul pe care l-am dorit - Luna Plină

În căutarea propriei relaţii cu ceilalţi (continuare)


Energicul Berbec ne deschide drum spre experienţe inedite vis-a-vis de propria personă, dincolo de ceea ce dorim noi să facem sau cum am vrea să evoluăm în lume.  Dacă nu ne gândim la noi, ne putem pomeni că jucăm exact rolul pe care nu l-am dorit pe scena vieţii. Rolul Lunii Pline în Berbec este de a ne descoperi propria identitate în niciun caz de a o juca pe a altora.
            Tipologic, caracteristicile Berbecului includ iniţiativa, neliniştea, încăpăţânarea, deloc empatic, inconstanţă ideatică şi dorinţa de auto-determinare. Cât Luna este în Berbec aceste caracteristici devin mai puţin vizibile şi de multe ori se manifestă spontan. Este foarte important pentru fiecare dintre noi să canalizăm aceaste energii pe calea construirii propriei identităţi fără a ne lăsa dominaţi de vreuna dintre ele. Revenind la Berbec mai trebuie spus că odată energia stăpânită şi adjudecată ne învaţă şi să distingem între momentul când vrem să luăm o decizie şi momentul când suntem gata să facem un compromis.  Aflaţi unde este locul lui Marte în tema astrală şi veţi înţelege cum veţi putea lucra cu aceste energii.
            Balanţa este expresia experienţei de viaţă dobândită în mod constant şi pe o cale neutră, chiar de mijloc aş spune, în raport cu celelalte semne. Fiind un semn de aer Balanţa răspunde, la nivel mental şi spiritual de echilibru, prin ponderarea şi cîntărirea reacţiilor sau a deciziilor pe care le luăm vis-a-vis de celălalt. Cu Balanţă experimentăm, de ceea este foarte important să găsim calea de mijloc în conflictul dintre două persoane şi să păstrăm echilibrul prin armonie şi nu prin conflict. Aceasta cere diplomaţie nu ne dă mai multă putere!
            Tipologic, carcteristicile Balanţei presupun o reală nevoie de armonie şi de găsirea unei structurii apte să echilibreze lumea noastră interioară şi lumea exterioară - dragostea de frumos şi arta; necesitatea de a spune da în cele mai multe situaţii; incapacitatea de a lua decizii bazându-ne doar pe propriile noastre dorinţe; abilitatea de a pune pe acelaşi taler omul, idea şi viziunea asupra vieţii. Când o Balanţă o ia pe un drum greşit, ceea ce este de evitat, pericolul constă tocmai în ambivalenţa ei, în cameleonismul ei, deoarece adaptarea de moment şi teama de  sentimente o fac să nu-i pese de celălalt şi nu face decât să-şi destabilizeze partenerul. Cu Soarele în Balanţă , acum este momentul să vă analizaţi, să descoperiţi unde este dezechilibrul şi să acţionaţi pentru refacerea acestuia.
            Cu Saturn tranzitând Balanţa pentru următorii doi ani, vom învăţa această lecţie a echilibrului şi armoniei pe lângă cel al limitării şi a frustrării. Cu această a doua Lună Plină în Berbec  de anul acesta, avem încă o şansă să înţelegem cum ne putem păstra unicitatea personalităţii, pe care o dă Berbecul, fără a înceca să îl dominăm pe Celălalt. Acceptarea propriei personalităţi conduce la acceptarea altei persoane alături, a altor idei, ia altor sentimente, este o lecţie necesară atât Berbecului cât şi Balanţei.
            Când ne uităm la cele două planete care stăpânesc semnele implicate în fenomenul de Lună Plină, Marte pentru Berbec şi Venus pentru Balanţă, putem vedea cum asimilează Balanţa, noile influxuri. Venus în Balanţă exprimă frumuseţe şi eleganţă, comunicaţia elevată, calmul şi angajamentul diplomatic şi strădania pentru împlinirea sufletească. Ea este ceea ce am numi Conectorul. Marte are caracteristici opuse, el poate fi agresiv, violent, neliniştit şi plin de pasiune. El ne ajută să ne afirmăm prin iniţiativă şi talentul de a stabili care sunt problemele şi să le rezolvăm.
            Venus şi Marte au o poveste de dragoste care se pierde în negurii mitologiei. De fapt, semnifică femeia puternică care aparţine sieşi (Venus) care poate face dragoste şi să ducă în acelaşi timp un război (Marte). Marte şi Venus au avut patru copii – Frica, Teroarea, Eros (dorinţa) şi Armonia. Doar cu Venus din tema natală putem aduce un război deloc marţian, transformându-l pe Marte în apărătorul şi protectorul nostru decât într-un agresor.
            Pe această Lună Plină, atât Venus cât şi Marte sunt în Scorpion. Această poziţie este un avantaj pentru Marte fiind în domiciliu, în timp ce pentru Venus este o poziţie destul de ingrată. Lucrurile însă se vor schimba curând, datorită mersului aparent retrograd al ultimei care va reveni în Balanţă, dar mai întâi va face o conjuncţie cu Soarele, pe 28 octombrie, reatrezind răni ascunse chiar furie reprimată  dar va reveni curând la sentimente mai bune, după 4 noiembrie, când intrată în Balanţă devine iar  Luceafărul de Dimineaţă.
            Venus în Scorpion, mai ales când este retrogradă, accentul cade pe autocunoaştere, pe introspecţie, în special asupra propriei vieţi emoţionale şi psihologice. Ea vrea să se înţeleagă pe sine, menirea ei şi de ce face lucrurile aşa cum le face. Ceea ce probabil învaţă în această perioadă este nevoia de reflexie asupra propriilor probleme şi odată identificate acestea, purcede la vindecarea lor. Ea învaţă să-şi vindece rănile prin propriile puteri dar învaţă, în acelaşi timp, şi cum să se apere, îşi protejează afectivitatea nu doar de lovituri, ci şi de teamă şi respinge orice tentativă de destabilizare emoţională. Expresivitatea ei este un dar al Iubirii.
            Se spune că atunci când alegem pâinea pe care o consumăm zilnic, de fapt, alegem viaţa. Probabil Venus ne ajută să ne reamintim tiparul ancestral, şi anume că orice emoţie, dacă este trăită fără a fi împărtăşită nu se valorizează ca atunci când aceasta este împărţită cu cineva.
            Toţi vom retrăi în această perioadă, la nivel emoţional şi afectiv, experienţe din trecut fie că vorbim despre dominare şi inechitate, fie de durere sau dezamăgire în dragoste. Trebuie să relaţionăm toate aceste amintiri vechi şi să le rezolvăm printr-o nouă abordare, cu un altfel de atitudine, dar mai ales cu detaşare.
            Marte este vechiul stăpân al Scorpionului şi, în acelaşi timp, stăpâneşte şi semnul Berbec în care se produce Luna Plină, modul cum relaţionăm cu poziţia lui Marte din tema noastră astrală, cu natura dorinţelor noastre, vor defini felul în care vom ştii să controlăm schimbările din viaţa noastră. Marte în Scorpion este concentrat pe impulsul sexual şi teama de intimitate, lecţia pe care ne-o dă este de a învăţa să sublimăm această energie în nevoia de a stăpâni şi a controla momentul până când se ajunge la fuziunea profundă cu Celălalt. Marte poate acţiona intuitiv de această dată şi îl poate călăuzi, îl poate ajuta să lupte pe celălalt spre finalitatea aşteptată.
            În aceste condiţii deci, Luna Plină oferă oportunitatea să facem lucrurile aşa cum trebuie atunci când partenerii sunt gata să o facă. Neptun şi Chiron în Vărsător infuzează şi ei cu o nouă percepţie asupra puterii de face o schimbare în intimitate.
 Uranus în Peşti ne aduce în cale destinul sau sortitul, după caz, dar ne dă şi acea înţelepciune de care avem nevoie ca să mergem mai departe. Mare atenţie însă, la ce anume vă doriţi, deoarece omenirea are viziuni apocaliptice în această perioadă, deoarece la nivelul subconştientului colectiv, Trecutul trebuie să moară ca să poată să se nască Viitorul şi frecvent se va pune întrebarea clasică: încotro?
            Mercur, numit adesea şi Luceafăr de Dimineaţă, îşi reia şi el pe 1 noiembrie, luminozitatea. După conjuncţia cu Soarele în Balanţă din 16 octombrie, Mercur şi-a pierdut strălucirea pentru următoarele două săptămâni. Deci, fiţi atenţi la reacţiile voastre, şi gândiţi-vă bine înainte să spuneţi tot ce vă trece prin minte.

19 octombrie 2010

În căutarea propriei relaţii cu ceilalţi - Luna Plină



Parcurgem o perioadă pe care am putea-o numi unică dacă ne gândim şi numai la ce aglomerare de planete era până nu demult în Scorpion, şi logic, această buluceală era, şi însă simţim asta, concentrată pe tot ceea ce însemna relaţie. Şi asta nu datorită Soarelui, lui Mercur sau a lui Saturn care a luat în picioare, în peregrinarea lor celestă, semnul Balanţei,  sau a lui Venus care este retrogradă – recent ieşită din conjuncţia cu Marte, ci pentru că la toate acestea se adaugă fenomenul de Lună Plină, de pe axa Berbec – Balanţă, cu Soarele şi Luna la 29 grade 32 în Balanţă, respectiv Berbec.
Luna Plină se produce atunci când între Soare şi Lună există o opoziţie perfectă. Când cei doi aştri sunt în opoziţie, Luna primeşte lumina solară în plenitudinea ei. În timp de Luna primeşte lumina astrului diurn, acesta se află în spatele ei,  amplificând natura acesteia: pe când Soarele este fierbinte şi uscat şi, aparent, staţionar, Luna este rece şi umedă şi, aparent, în mişcare constantă. De fapt, natura noastră lunară este capabilă să absoarbă inflxuruile care îi sunt complet străine şi să le folosească pentru a crea ceva frumos şi adevărat. Altfel spus, semnul în care se află Luna natală arată cum sau cât suntem de deschişi unul faţă de celălalt, faţă de locuri şi idei dar şi felul cum ne reflcetăm în toate acestea.
Pe Lună Plină tindem să devenim mai conştienţi de aceste două forţe conjugate, de energia lor complementară, nu trebuie decât să o integrăm în viaţa noastră. Subconştientul şi latura feminină sau emoţională a fiecăria este mai receptivă în toată această perioadă. Deci, bazaţi-vă pe intuiţie, pe sentimetele şi emoţiile voastre şi învăţaţi să spuneţi acest şi aceasta şi nu acest sau aceasta, adică împreună nu dispersat. Balanţa pretinde de la noi să învăţăm să cumpănim lucrurile şi să nu scăpăm din vedere, nici împărtăşirea acestora, nici distribuţia, nici chiar compromisul. Cam mult pentru latura neştiută şi activă a subconştientului nostru care lucrează şi ea şi care, de obicei, ori reprimă ori respinge ceea ce este altfel decât ego-ul propriu.


Iată că vine Luna Plină să trezească aceste sentimente şi emoţii şi să ne ajute să integrăm toate aspectele tulburi ale inconştientului nostru şi ale celui colectiv. Acum putem învăţa să proiectăm această parte ascunsă din noi asupra altei persoane. De exemplu, reprimăm sentimentele pentru cineva şi brusc conştientizăm acest fapt iar dacă ne uităm în calendar, precis este Lună Plină. Şmecheria pentru a reechilibra relaţia este să nu vezi aşchia din ochiul vecinului înainte de a scăpa de bârna din ochiul tău, adică mai întâi să te analizezi pe tine, abia apoi reacţiile celuilalt.
            Această a doua Lună Plină din Berbec, după cea din martie, poate însemna începtul unei noi identităţi - Berbec, care recunoaşte şi calităţile celuilalt – Balanţa, atât interioară cât şi exterioară. Opţiunea noastră pe această Lună Plină este de a alege între dragoste – Balanţă / Venus sau război – Berbec / Marte. Mi-aminteşte de mottoul mişcării New Age – make love don’t war, faceţi dragoste nu război. Eu una, cel puţin, consider ura, bigotismul şi cruzimea o prostie. Din păcate, el trăiesc şi în noi şi răbufnesc când te aştepţi mai puţin, dar şi în afara noastră. Trebuie să învăţăm să le stăpânim, ba chiar să le tratăm cu umor şi să mergem mai departe. Păi, da, dacă opoziţia ne oferă propria imagine, atunci cum am putea dialoga cu aceste aspecte ale naturii noastre interioare decât astfel? Gingaş dar ferm, raţional dar cu afecţiune, şi să mai adăugăm la toate acestea, umorul.
            Luna Plină în Berbec ne va da energia necesară să privim adânc în noi, să mergem la rădăcina relaţiilor noastre ca prin analiza acestora să învăţăm cum să acceptăm ideea că şi cel de alături poate avea o părere personală sau că şi ceilalţi au propriile păreri şi idei. Acceptarea acestora este un salt spiritual pentru fiecare dintre noi.
            Să ne oprim o clipă asupra semnelor în care sunt Soarele şi Luna, Berbec şi Balanţă,  prima opoziţie din zodiac ceea ce înseamnă că ea este concentrată pe axa Eu şi Ceilalţi, cum mă percep eu şi cum mă percep ceilalţi. Dacă nu vrem să ştim cine suntem, cum putem să relaţionăm cu alte persoane, în adevăratul sens al cuvântului? Dacă acestea sunt părinţii, prietenii, partenerii de viaţă, şefii sau colegii de serviciu, mulţi dintre noi se tem să-şi exprime adevăratele sentimente, mulţi nu îndrăznesc să-şi susţină punctul de vedere. Grea problemă, nu e aşa? Nu am fost bine înţeleasă? Atunci haideţi să o luăm altfel: bărbaţi sau femei, mulţi dintre noi înţeleg greşit şi resping, diferitele puncte de vedere ale celuilalt referitoare la politică sau la religie, de exemplu, în timp ce diferenţele dintre bogaţi şi săraci se adâncesc de la o clipă la alta. Economia însă nu este construită numai de cei bogaţi, ci şi de cei săraci. Putem atinge un nivel de trai mai ridicat sau avem percepţii diferite asupra uneia şi aceleiaşi probleme? Putem depăşi propriul ego – Berbec şi să muncim împreună – Balanţa aşa cum ne-o cere agenda de lucru a realităţii – Saturn?
Nu este prea greu să observăm că ne aflăm la mijlocl unei lecţii de viaţă având ca subiect relaţiile dintre noi. Poate că relaţiile noastre funcţionează cu scurt-circuitări dar nu sunt cu nimic mai deosebite decât cele din anii 60 când părinţii noştri nu înţelegeau ce ar trebui să încerce să facă pentru a realiza viziunea lor legată de pace şi de iubire, asta că tot pomeneam de perioada New Age!  Acum, noi şi cei care ne reprezintă, leaderii lumii, suntem scoşi la rampă şi ni se cere să rezolvăm problemele omenirii. Şi aceasta, probabil din cauză că în subconştientul colectiv încă operează modelul patriarhatului sub forma paradigmei universale – divide et impera, care domină lumea noastră în care informaţia şi puterea sunt valori intriseci.
            Poate că fiecare dintre noi are nevoie să se descopere pe sine – şi abia apoi lumea, prin celălalt, un model relaţional care să se bazeze pe ideile de egalitate, de fraternitate, pe spiritul de compasiune şi dragoste. Deci, dacă ne oprim câteva clipe şi privim mai atent această Lună Plină, vom ştii, într-o anumită măsură e drept, ce fel de parteneri vom fi. Este momentul să ne asumăm resaponsabilitatea – Saturn faptelor noastre care îi implică pe ceilalţi – Balanţa.
-         va urma -

8 octombrie 2010

Decizii care vizează relaţia


8 octombrie – ziua în care Venus va retrograda – 3-

Dar dacă până acum v-am dat veşti mai puţin bune, vreau să închei într-o manieră optimistă. Am putea vorbi şi despre un noroc neţărmurit. Nu toate conjuncţiile cu stelele fixe sunt rele, nu. Multe dintre ele aduc chiar onoruri şi şanse nebănuite.
Una dintre cele mai benefice stele este Spica, o stea norocoasă, strălucitoare aflată în vîrful spicelor pe care le ţine Fecioara în mână. Ridicând tema momentului când Venus intră în mers aparent retrograd, pentru ora 00 GMT, Spica răsare în conjuncţie cu Ascendentul temei şi cu Luna, conjunctă la rândul ei cu Ascendentul. Aspectul profeţeşte noroc, fericire, ascensiune clericală, onoruri neaşteptate şi promovări spectaculoase. Deci nu este aşa rău. Indiferent de unde este situată o ţară, în faţa sau în spatele meridianului Greenwich, toate vor avea şansa bunelor auspicii pe care le impune această conjuncţie, prin proiecţie în adâncime, vor avea şansa unei creşteri –inventică, succes, sănătate şi onoruri pentru oamenii de rând, intelectuali sau cei care exercită o puternică influenţă în societate.
            Luna Nouă, pe de altă parte marchează un nou start în zona pe care o influenţează, în cazul nostru Balanţa, un semn artistic, sensibil, al relaţionării şi a cuplului, a echilibrului şi a justiţiei, ne putem aştepta la paşi uriaşi, în special, pe latură artistică şi de creativitate.
Apoi pe 8 noimebrie, la 15.07, Venus va reveni în Balanţă, semn pe care îl stăpâneşte şi în care se simte ca peştele în apă. Tot de aici, pe 18 noiembrie, îşi va relua mersul direct din gradul 27 Balanţă 40. La scurt timp şi Jupiter, Marele Benefic îşi va relua mersul direct din Peşti, dată care ar trebui să marcheze începutul unei perioade bune. Dar aceste reveniri nu ar avea valoare dacă nu am aminti şi de intensul Pluto, Stăpânul Tărâmului Subpământean, care îşi va încheia şi el perioada de retrogradare. Dar despre Jupiter şi Pluto, în materialele dedicate lor.
Cînd Venus va reveni în Balanţă pe 8 noimebrie 2010,  conduita revendicativă şi gelozia vor fi mai atenuate, balanţa înclinând mai mult spre aspectul colectiv decât pe unul personal.
Iar revenirea în mers direct o va găsi pe capricioasa Venus în conjuncţie cu steaua fixă Izar, dublă şi ea, ale cărei culori variază de la un oranj pal la un verde-albăstrui, situată la mijlocul cizmei Plugarului din constelaţia cu acelaşi nume sau Paznicul Ursului cum îl numea Manilius deoarece pare să conducă din spate doi urşi, nicidecum să împingă coarnele plugului, stea care ar aduce prosperitatea prin muncă, dorinţe puternice, dar şi excese şi preocuarea pentru ocultism.
            Lucrul bun legat de momentul staționării înainte de intrarea în mers direct este că aceasta dă posibilitatea luării unei decizii clare legate de relație care să ne facă să privim cu speranţe spre viitor. Asta, bineînţeles, pî la următoarea intrarea în retrogradare a lui Venus, în aprilie 2012.

7 octombrie 2010

Întoarceri în Trecut


8 octombrie – ziua în care Venus va retrograda – 2-

Venus este stăpâna tradiţională Balanţei – relaţii, armonie, semn diurn, şi a Taurului – securitate emoţională, plăcerea de a strânge avere, semn nocturn. Ea este exaltată în Peşti – sensibilitate, senzitivitate şi auto-sacrificiu. Persoanele cu o asemenea dispoziţie în tema natală se spune că sunt sub stăpânirea lui Venus.
Aminteam în materialul trecut că Venus retrogradează odată la un an şi jumătate, dar în acest an intră în retrogradare la scurt timp după conjuncţia cu Marte, în domiciliul acestuia din urmă. Această mixtură sexi are loc la scurt timp după Luna Nouă, de asemenea, cu Soarele şi Luna în Balanţă, în timp ce Mercur şi Saturn, tot în Balanţă, formează o puternică şi cerebrală conjuncţie.
Este o fază deosebit de puternică, activată de o cascadă de aspecte acompaniate prezenţa unui număr neobişnuit de stele fixe duble. Efectele acestei retroghradări se vor resimţi până aproape de 20 decembrie când Venus, ajunsă în gradul 13 Balanţă 14, gradul din care a intrat în retrogradare, încheie ciclul retrogradării venusiene. (vedeţi materialul cu ciclul retrogradărilor din 5 septembrie – Planetele de lângă noi).
            Venus stăpâneşte dorinţa în toate formele sale. Ea este puternic axată pe interacţiunea sexuală, dar în acelaşi timp ea poate fi de o avariţie ieşită din comun pentru că Venus are în grijă veniturile financiare precum dar şi situaţia financiară a nativului şi poate fi, dacă vreţi, latura venală, a acesteia.
Dincolo de toate, în săptămânile care urmează, multe dintre situaţii vor avea tendinţa să devină mai serioase, că este cu intenţie sau făr, relaţiile cu fameile, partenere de afaceri sau alte asocieri, cu riscurile pe care le implică toate aceste aspecte. Vârstnicii sau adulţii vor fi şi ei vizaţi. Multe structuri sau relaţii care reclamă seriozitate pot deveni mai stabile şi partenerii vor fi mai implicaţi. Pot apărea relaţii din trecut. Eforturile artistice pot deveni mai vizibile, mai concentrate şi organizate, astfel că originalitatea şi imaginaţia pot suferi de pe urma tentativelor de a se încadra în  metode sau tipare deja cunoscute. Nu este cea mai bună perioadă pentru a urma un tratament cosmetic sau o intervenţie chirurgicală cu suport estetic – rino sau blefaroplastii, liftinguri, ridicare de sâni sau de fese, lipoabsorbţii sau proiectele de renovare sau de redecorare a unui spaţiu, apartament, expoziţie sau magazin. Gesturile sociale şi diplomaţia trebuie să fie de tipul auto-servire.
            În perioada de retrogradare, lucrurile pe care Venus le stăpâneşte vor fi mai puţin evidente sau mai puţin concentrate pe problemele mundane. Sensibilitatea vizuală se reduce. Oamenii se vor îmbrăca cu mai puţin gust, în culori terne, aproape neutre. Este o perioadă în care nu ar trebui să cumpărăm haine scumpe sau de firmă şi nici bijuterii, să nu ne schimbăm nici gama de cosmetice sau coafura. Evitaţi  redecorarea sau renovarea apartamentelor, casei sau a sediilor de birouri, dar mai ales evitaţi să luaţi decizii înainte de a avea toate elementele de care aveţi nevoie nu cumva să pierdeţi afacerea tocmai pentru că sunt premature.
            Cu Venus retrograd armonia şi liniştea dintr-o relaţie scad, de aceea nu este bine să vă căsătoriţi acum şi nici să organizaţi petreceri. Deoarece Venus guvernează diplomaţia, aşteptaţi-va ca negocierile să se facă mai lent, să pară tulburi, neclare încât să fie nevoie de o renegociere – aici sunt incluse inclusiv industria şi contractele acestora, procesele indiferent de natura lor dar şi relaţiile diplomatice. Problemele nerezolvate din trecut se repun, în forţă, pe tapet reclamând soluţionare.
este unul din acele momente pe care le numim întoarceri în trecut, când trebuie să avem grijă la afacerile neîncheiate, în particular, ce facem cu relaţia care nu mai merge, cum ne vom descurca emoţional şi financiar. Adesea suntem forţaţi să  facem o analiză structurală şi să mergem în profunzime, la rădăcinile problemei, să înţelegem ce a generat toate aceste blocaje ca să le putem înlătura. Toate acestea se vor activa la un nivel interior profund şi intim dar, ne va fi foarte greu să exprimăm ce gândim sau ce simţim legat de acestea atâta timp cât Venus este retrogradă.
            Cei care au semnul Scorpionului puternic susţinut în tema astrală, dar şi nativii şi cei cu Ascendentul în Scorpion vor fi în zilele următoare mai introspectivi, mai greu de citit.  Scorpionul este un semn fix, deci va rezona implicit cu celelalte trei semne fixe – Taur, semnul polar, Leu şi Vărsător. Totuşi  Venus nu are un segement favorit din zodiac pe care să îl agreeze în mod implicit, aşa cum se întâmplă cu Jupiter, aşa că putem privi sentimentele şi relaţia ca pe oportunitate de creştere a puterii de păstrare a relaţiei, inclusiv sexualitate, creativitate sau putere financiară.
            Venus face o conjuncţie benefică cu steaua fixă Menkent, o stea variabilă dublă, din constelaţia Centaurului (umărul acestuia). Menkent este de natură venusiană, deşi se spune că această constelaţie aduce o cruzime vecină cu sadismul şi o fire răzbunătoare; de asemenea aduce dragostea pentru arme, pasiune puternică şi o fire extrem de energică. Poate fi relaţionată la un moment dat şi cu otrava dacă ne gândim că gelozia sau răzbunarea sunt otrava sufletului.
            Venus în Scorpion este senzuală, posesivă şi grămadă pe iubit, geloasă până la punctul de a –şi revendica poziţia primă, dar, în acelaşi timp, de o rară loialitate în dragoste. Din când în când, probleme sau amintiri din trecut tind să revină în actualitate şi ameninţă să reaprindă o flacără stinsă sau să aducă la suprafaţă reminiscenţa a unei iubiri pierdute.
            Gelozia este ca o oglindă retrovizoare care îşi arată chipul hâd aureolat  de emoţii puternice. Atunci trebuie să fim atenţi, căci ne putem aştepta la atacuri, în presă sau în plan personal, cu o plăcere nebunească de a dezvălui lucruri urâte, murdare, atroce. În plan personal, putem asista la focalizarea atenţiei pe un lux aberant însoţit de auto-indulgenţă. Sexualitatea exacerbată şi pasiunea nestăvilită pot conduce la probleme serioase de sănătate.  Perioada poate aduce în cupluri, gelozia care va răbufni din senin, fără motiv,  precum şi impulsul şi dorinţa de a controla şi de a domina relaţia.
Sentimentele religioase, odată retrezite, tind să fie intense şi înflăcărate, cum li se întâmplă fanaticilor.  Ca o curiozitate, Venus, din tema natală a Israelului modern, intră în retrogradare fiind conjunctă cu Nodul Sud, ar trebui să ne aşteptăm la pierderi de vieţi omeneşti sau materiale  (poate o karmă financiară să fie la mijloc), dublate de dorinţa tiranică de răzbunare care bântuie prin Orientul Mijlociu, în ciuda recentelor negocieri pentru pace.
            Venus în Scorpion stimulează atracţia magnetică, aş spune, dintre sexe, deşi în aceste retrospective sentimentale, am putea vorbi, mai de grabă, despre destin implacabil (fatum) sau sentimete retrezite care încing atmosfera, la propriu, şi supun relaţia unui adevărat test de anduranţă. Conexiunile romantice cu rădăcinile trecutului care vin de departe şi se întind departe, îi vor afecta pe toţi cei care au un Venus puternic, afectat de astă dată, în tema natală. Prezenţa lui Marte în Scorpion, adânceşte şi intensifică aceste trăiri. Marte şi Venus sunt planetele  masculinităţii şi a feminităţii, a pasiunii şi a dorinţei, ele au fost conjuncte pentru un moment acum câteva săptămâni, şi reîntoarcerea lui Venus prin retrogradare, refac această conjuncţie, dar nu mai de grabă de mai 2011.  Ceea ce mă face să cred că această conjuncţie va fi activă nu mai puţin de 9 luni. Venus calmează agitaţia lui Marte, dar energia marţiană este cea care susţine senzualitatea şi dorinţa, pasiunea venusiană, în special în Scorpion, noptatecul semn al lui Marte şi semnul căderii lui Venus.
            Marte este conjunct cu Scara Sudului, stea fixă malefică, aflată în cleştele sudic al Scorpionului, renumit pentru faptul că îi place să facă dragoste la fel de mult pe cât este de hrăpăreţ. Cunoscută sub numele de Zubenelgenubi, Scara Sudului este o stea fixă dublă. În conjuncţie cu Marte, se spune că aduce conflicte violente care adesea se lasă cu sânge şi chiar cu moarte. Posibil să aveam parte în următoartele luni, la ştiri, de numeroase asemenea conflicte. Conjuncţia cu Venus spune Vivian Robson, este rea pentru mariaj, ea aduce o moarte enigmatică, prin otrăvire, datorită invidiei sau geloziei unei persoane de acelaşi sex. În plan mundan, să ne gândim la accidentul ecologic din Ungaria, nu mai departe!
            Luna Nouă în Balanţă a precedat intrarea în mers aparent retrograd a lui Venus şi a fost guvernată de aceasta din urmă şi de Saturn pentru că acesta în Balanţă este exaltat. Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când Saturn se află în Balanţă la Echinox, este o perioadă, zic eu, extrem de importantă pentru viitorii 30 de ani. Dacă mergem pe similitudine, nu cred că fie prea uşor ceea ce va urma, amintiţi-vă ce a însemnat deceniul opt pentru România. E drept, acum 30 de ani nu îndrăznea nimeni să ridice capul, dar acum, aţi văzut la ce avalanşă de convulsii de stradă asistăm.
Mercur şi Saturn, conjuncţi şi ei tot în Balanţă, pun un accent grav şi exaltă puternic influenţa Scării Sudului. Potenţiala lunaţie este conjunctă cu altă stea dublă, Algorab, stea aflată pe aripa păsării din Constelaţia Corbului. Algorab este, la rândul ei o altă poziţie vicioasă, care induce inudaţii, deversări, distrugere, violenţă, minciună, suicid, cruzime, lăcomie şi alte rele.
Saturn şi Mercur împreună semnifică comunicare şi metodă de lucru, serioasă şi practică. Ideile, informaţiile şi comunicaţiile, în general, pot fi restricţionate sau limitate într-un fel sau altul. Receptivitatea noastră, în primirea sau înţelegerea mesajului pot fi scăzute sau limitate de forţe independente de controlul nostru (conjuncţia este focarul unui stresant Careu în T în semne cardinale – dorinţa nesăbuită de acţiune, nerăbdarea în a acţiona). Întâlnirile şi călătoriile în această perioadă trebuie să fie ghidate de probleme de afaceri sau de goana după porfit.
Şi ca să avem o imagine completă, să mai spunem, că de fapt, această conjuncţie este o pregătire pentru o alta, cu steaua fixă Vindemiatrix, stea galbenă strălucitoare de pe mâna dreaptă a Fecioarei. Vindemiatrix este renumită pentru falsitate, nebunie, cădere în disgraţie, despresie, vânătoare de vrăjitoare – Ku Klux Klan, vrăjitoarele din Salem, Inchiziţia, misticism, în special ocultism. În conjuncţie cu Mercur şi Saturn poate genera pierderi prin acţiuni nesăbuite, articole nefondate, informaţii neverificate, afaceri, speculaţii financiare nebuneşti, mai ales că Saturn este semnul oamenilor de afaceri. În plan personal, implică dificultatea păstrării unui secret, un secret de proporţii. Care va fi, vom vedea.
-         va urma - 

6 octombrie 2010

8 octombrie – ziua în care Venus va retrograda

 – 1 -
Mai toată lumea a simţit pe pielea sa boroboaţele lui Mercur din perioadele sale de retrogradare. Sunt şi alte planete care fac acest lucru. Una din acestea este Venus, care pe 8 octombrie, va intra în unul din rarele sale retrogradări în semnul Scorpionului, semnul sexului şi a sexualităţii (este valabil pentru toată lumea), unde va sta până pe 18 noiembrie, când va revei în mers direct. Pe 8 octombrie, la ora 21.06, Venus îşi va începe marşul aparent retrograd, din gradul 13 Scorpion 14 în care staţiona din 5 septembrie, în perioada de pre-retrogradare, până pe 18 noiembrie, când îşi va relua mersul normal din gradul 27 Balanţă 40.
Venus se distinge în panoplia denumirilor de planete prin faptul că este singura din sistemul solar care poartă numele unei zeiţe şi nu a uneia oarecare, ci a însăşi zeiţei frumuseţii. Poate şi pentru că planeta semnifică chintesenţa feminităţii – de la frumuseţe, dragoste şi farmec, la seducţie şi senzualitate. Tradiţional, Venus este reprezentată ca o femeie conştientă de propria sexualitate, debordând de dorinţă, senzualitate şi exercitând un întreg arsenal al seducţiei. Chiar dacă lumea de astăzi este mult mai complexă, rolul conceptului estetic nu s-a diminuat mai de loc, eventual abordarea şi organizarea din interiorul său, şi continuă să fie atribuit planetei Venus.
Venus reprezintă, dacă vreţi, principiul Yin din filosofia asiatică, partea de receptivitate şi de creativitate a  acestuia dar şi lobului drept al creierului, cel stâng fiind atribuit bărbatului, relaţiile femeii şi interacţiunile sociale la orice nivel. Venus se regăseşte în orice care exprimă atracţia, inclusiv în tot ceea ce o atrage la cineva dar şi ce ne atrage la ea/el. Ea stăpâneşte atitdinea socială şi conduita feminină, împreună cu gustul estetic şi înclinaţiile artistice. Venus, regina gustului rafinat şi a artei, reprezintă din acest punct de vedere principiul armoniei, a justiţiei şi a echilibrului. Ea mai sugerează locul unde valorile noastre devin ireale, dar şi felul în care ne stabilim priorităţile.
            Venus reprezintă,în acelaşi timp, tot ceea ce face ca o relaţie să se lege, ce vedem noi plăcut la o parteneră/un partener precum şi momentul în care se încheagă relaţia dintre cei doi. Şi pentru că stăpâneşte dorinţa, locul în care se află într-o temă astrală descrie înclinaţia noastră spre romantism, parteneriate, căsătorie, exerciţiul plăcerii sub toate formele sale dar şi simţul umorului.  Însă Venus mai înseamnă şi lucrurile care ne plac şi, de aceea, numele ei este asociat cu banii, câştigurile, averea, bijuteriile, resursele şi orice lucru de valoare pe care îl avem. 
Înainte însă de a vedea ce reprezintă retrogradarea lui Venus, faptul că ea retrogradează odată la un an şi jumătate, în comparaţie cu Mercur care face acest lucru de trei ori pe an, să vedem cine sau ce se înseamnă ea, în câteva cuvinte. Pentru a ne fi mai uşor, voi lista câteva chei astrologice asociate lui Venus:
Principiu feminin – frumuseţe, dragoste, farmec, şarm, forme. 
Dragostea – afecţiunea, adoraţia, plăcerea, sex-apeal, atracţia, erotismul, dorinţa.   
Relaţie – mariaj, relaţia de dragoste, parteneriatul de afaceri. 
Interacţiune – socializare, relaţie, a da şi a lua, felul în care relaţionăm, răspunsul, reflecţia, imaginea în oglindă, percepţia celuilalt. 
Frumuseţe – modă, vogă, muzică, artele, gingăşia şi tot ceea ce are legătură cu domeniul frumuseţii, eleganţei, rafinamentului şi plăcerii. 
Cooperare -  diplomaţie, înţelegere, negociere, strategie, compromis, alinţe, acorduri mutuale.  
Averea – bani, afaceri financiare, resurse, posesiuni, comisioane, dividente ţi alte valori materiale. 
Plăcerea senzorială – alimentele, în special dulciurile sau cele bogate în grăsimi, masajul, atingerea, parfumul, muzica, arta.
Din punct de vedere romantic, Venus din tema astrală a unui bărbat arată ce tip de femeie îl atrage instinctual, în timp ce Venus din tema astrală a unei femei, arată modul în care ea devine scopul atracţiei pentru sexului opus.
            Cunoscută drept Luceafărul de Dimineaţă sau Luceafărul de Seară, Venus, a doua planetă de la Soare, este, dacă vreţi, sora mai frumoasă a Pământului, deşi, această planetă strălucitoare, nu are nici un satelit, aşa cum ar fi normal sau cum au celelalte planete. Poate cea mai strălucitoare stea de pe cer, Venus are aproape aceeaşi mărime ca şi Pământul, deşi astronomii spun că planeta ar fi mai puţin densă ca acesta din urmă şi anul venusian are cu mai puţin de o zi mai mult decât anul pământean. Ca o curiozitate, Soarele răsare la vestul şi apune la estul planetei Venus, în timpul neobişnuitei sale aparente retrogradări.
Zeiţa iubirii, stă, în medie, circa 4 săptămâni în fiecare semn, luându-i mai puţin de un an să facă un tur complet al zodiacului, adică să străbată toate cele 12 semne. Venus intră în retrogradare odată la 18 luni, circa 42 de zile, pregătindu-se pentru retrogradare printr-o staţioare de aproximativ 11 zile.


- va urma - 

5 octombrie 2010

Dialogul şi meditaţia - Lună Nouă în Balanţă la 14 gr 23








Saturn va fi prezent în Balanţă când va avea loc fenomenul de Lună Nouă, la 14 gr 23, ora 21.44, potolindu-ne elanul şi reamintindu-ne ce avem de făcut.  Momentul va fi, dacă vreţi, dramatic, pentru unii melodramatic chiar,  deoarece Luna Nouă face parte dintr-un stelium, alături de Saturn, Soare şi Lună, aflându-se şi Mercur, Saturn şi Mercur în decanul lui Venus, iar Soarele şi Luna în cel stăpânit de Uranus.


Conjuncţia cu Saturn dă substanţă şi consistenţă Lunii Noi. Mercur implică aducerea aminte, meditaţia, rememorările afective. El a ajuns în Balanţă după o staţionare îndelungată în Fecioară, reamintindu-ne să ne întrebăm apelând la vocea interioară ce va urma şi pregătindu-ne pentru următoarele explicaţii. El va face conjuncţie cu Saturn la doar cinci ore după Luna Nouă. Da, taciturnul Saturn! Nepoliticos, brutal, stângaci şi mai puţin vorbăreţ, ne va duce încotro ne duce valul.
Păi, şi atunci cine poate beneficia de pe urma unei relaţii de acest tip? Luna Nouă semnifică renaştere, noi începuturi, startul nui nou ciclu. Această Lună Nouă în scoate în evidenţă sau ar trebui să scoată, calităţile Balanţei – echilibru, obiectivitate, socializare şi ale Casei a 5-a - iubire, dragoste pătimaşă, copii, creativitate. Relaţia Balanţă – Lună Nouă un amestec de dragoste şi suflet, aruncă lumină asupra relaţiilor noastre, indiferent de tipul lor – intimă, platonică, de afaceri, de familie şi chiar cea cu duşmanii. Împreună cu Saturn – realitate, baze, temelie şi Mercur – atingere, comunicare, sunt elementele din Balanţă, capabile să ne facă să înţelegem bazele şi semnificaţia unei relaţii care se construieşte zi de zi, practică, bazată pe respectul dintre parteneri şi capabilă să şteargă minciuna, care să contribie la creşterea persoală a fiecărui partener sau să sufoce şi să o facă să devină stresantă, după caz. Mercur în Balanţă ar putea să ajute prin comunicare şi înţelegere, în timp ce Saturn aduce scheletul pe care se pun muşchii relaţiei şi care annţă că avem ceva de muncă dacă vrem ca această relaţie să meargă. Deci, din această perspectivă, această Lună Nouă poate aduce o gura de aer de care are nevoie o relaţie.
Când pui toate acestea alături, nu putem deveni decât persoanele care se gândesc foarte serios la conceptul de dragoste şi de relaţie. Venus – dragoste, iubire şi bani, stăpâna Balanţei, este în Scorpion şi va fi staţionară doar câteva zeci de minute după Luna Nouă, când va intra în mers aparent retrograd (8 octombrie până în 18 noiembrie), alt factor care alimentează sentimentul că trebuie să se schimbe ceva la nivel de relaţie.
Semi-sextilul strâns dintre Venus şi Luna Nouă adânceşte conexiunea şi intensifică efectul şi datorită conjuncţiei cu Marte, unul din stăpânii Scorpionului. Numai că, în aceste condiţii,  sentimentele năvalnice care alimentează o relaţie de dragoste tind să se răcească repede. Din păcate, ştiind foarte puţine despre senzalitatea Scorpionului, foarte mulţi care nu au o relaţie sau au una care nu pare prea strânsă, aleg să nu se complice încă, să nu îşi asume responsabilitatea unei relaţii, preferând să-şi ţină partenerii în şah, dintr-un motiv sau altul.
Posibil ca Venus retrograd să încerce să aducă la suprafaţă, momente de la începturile relaţiei, când totul era frumos, cald, sincer. Nu vă iluzionaţi că aceste momente vor şterge prezentul, toate problemele vor dispărea iar relaţia va fi iar cea de la început, nu, dar prin analiza ei, prin disecare atentă, relaţia ar putea fi mai bună ca niciodată.


Ascendentul acestei Luni Noi este în Gemeni 19 gr 23 şi în decanul lui Venus, arată că felul în care vom comunica unul cu celălalt stă sub semnul echilibrului deşi poate părea un dialog superficial, dar şi a seriozităţii, că s-ar putea să fim mai atenţi la relaţiile de afaceri, cei care le au, că atenţia generală va fi îndreptată mai mult asupra aspectului economic şi comercial. Şi ajungând în acest punct, să vedem ce ar putea aduce României. Evident vor fi puse sub lupă relaţiile sociale, politice şi economice şi impactul lor asupra vieţii de familie, Luna Nouă se petrece la nivelul Casei a 7-a, care nu este doar casa relaţiilor internaţionale şi a diplomaţiei, ci poate arăta şi duşmanii pe care îi are.
Mundan, vor fi vizate vânzarea cu amănuntul, telecomunicaţiile, transporturile internaţionale, din industria manufacturieră, industria de agrement şi petrecere a timpului liber, cosmeticele şi moda, dar şi antreprenoriatul, afacerile imobiliare, utilităţile, forme de capitalizare, piaţa imobiliară. Conjuncţia Venus – Marte trece peste Luna natală a României, problemele economice sunt stringente şi arzătoare, posibil să apară un nou lider, charismatic, cu priză la sexul frumos în special, care spune lucrurilor pe nume şi fascinează auditoriul, să nu uităm că Luna din tema natală a României este în Scorpion şi această poziţie explica apetenţa românilor pentru liderii de tip scorpionic – Ceauşescu, Constantinescu, Băsescu, Oprescu ş.a. şi care să aibă o soluţie viabilă pentru ieşirea din criză. Este o părere obiectivată de realitate.
            Jupiter şi Uranus sunt încă conjuncţi în Peşti, încă în semi-sextil cu conjuncţia Neptun – Chiron din Vărsător. Ei par să stea în espectativă- un dialog al muţilor într-o ţară a surzilor, aşteptând să iasă la lumină cu alte ocazii.   
            Luna Nouă se produce cum spuneam la 14 gr 23 în Balanţă. Va fi resimţită puternic de cei născuţi în preajma acestui grad, în Balanţă şi în Berbec, dar şi cei născuţi în perioada 4 – 11 octombrie, având în vedere imapctul aspectului de Lună Nouă, sau cei care au planete în preajma gradelor 14 – 15 grade din celelalte semne cardinale.