Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

2 ianuarie 2011

Leu 2011


Evenimentele  se vor înlănţui firesc şi natural în acest an. Aspectele planetare care domnesc în sectorul Leilor fac să funcţioneze cu uşurinţă mecanismul relaţiilor din viaţa lor şi fac să rodească idei originale numai bune spre a pune o serie de proiecte pe picioare.  Numai Saturn va arunca o umbră de realism profund care le pot aduce Leilor regretul după persoanele pe care le-au ignorat şi care au ieşit din viaţa lor pe uşa din dos. Dincolo însă de acestea vor fi numeroase ocazii în care veţi simţi efectul pozitiv al realismului vostru dezarmant şi care vă acoperă spatele cu eficacitate.
Impulsurile lui Neptun le dezvoltă imaginaţia şi originalitatea dându-le o linie novatoare şi care vor juca un rol important în toate domeniile vieţii lor, mai ales în cel sentimental.

Dacă în ultimii doi ani au fost asemeni unui pustnic, nu înseamnă că va merge aşa la nesfârşit, nu, dimpotrivă vor fi în măsură să elucideze problemele, mai ales că vor descoperi în ei talentele pe care nu le bănuiau şi care odată mobilizate şi puse la treabă, le va aduce succes, indiferent de domneiul în care lucrează.

Unele persoane din anturajul lor vor conta pe ei tocmai pentru a fi siguri de continuitatea schimbăîrii. Dacă au avut o situaţie incertă sau nesigură în ce priveşte locul de muncă, în primele două luni ale anului vor avea parte de acelaşi regim, abia din martie, iniţiativele lor vor fi luate în seamă. Din mai sunt agreate contactele şi negocierile fie pentru extinderea, fie pentru aplicarea unor noi proiecte, ca sfârşitul lui 2011 să îi găsească pe val.
Conturile Leilor ar trebui să cunoască o sporire progresivă şi îndestulătoare. Nu se întrevăd nici cheltuieli masive şi nici epuizări de cont, dar asta nu înseamnă că acalmia nu obligă la o atitudine responsabilă faţă de finanţele proprii.
Vor trebui să conceapă strategii financiare pe termen lung şi care să îi ajute să fructifice cât mai plenar oportunităţile. Totuşi vor trebui să fie atenţi la bani mai ales în luna noiembrie.Impulsurile planetare fac ca să-şi investească banii într-o direcţie constructivă sau pur şi simplu, să facă economii. Pentru a pregăti terenul financiar pentru 2012, încă din iarnă, prioritatea numărul unu va trebui să fie modul în care să facă cât mai profitabile impulsurile saturniene care vor mătura sectorul financiar în acea perioadă.
Opoziţia Saturn – Neptun este directă şi făţişă în acest an. Aceste tensiuni le va provoca Leilor temeri puţin fondate care vor duce la tendinţa de izolare sau, în funcţie de tema astrală a fiecăruia, va acţiona în direcţie opusă care îi va face pe unii Lei să tot caute parteneri şi prieteni numai ca să nu fie singuri. Într-adevăr setea insaţiabilă de socializare îi împinge pe unii spre atitudini excesive şi îi face pe Lei să fie când foarte sobri, când prea zgubilitici, când prea retraşi, cînd ies prea mult în evidenţă. Fuga de realitate nu este o soluţie şi nici să ţină totul în ei nu este bine, să găsească o cale de mijloc. Dacă îşi vor găsi persoana care să îi asculte şi alături de care îşi găsesc echilibrul interior, îi va face să depăşească cu brio problemele. Din toamnă, energia Leilor se va concentra pe specializări şi pe studii care, chipurile, să le redea încrederea în forţele proprii.
Secvenţe din viaţa sentimentală a Leilor îi va arată când făcând echilibristică pe sârmă ghimpată, când atât de anostă şi de ternă încât se justifică nevoia de a-şi găsi un partener pe măsură. De fapt, impulsurile jupiteriene de la începutul anului îi încurajează să fie seducători şi efectele vor fi pe măsură, limbajul inimii este imposibil de falsificat sau de eludat! Poate că da, dar nici praf în ochi nu pot fi. Din păcate spre sfârşitul anului vor înţelege, datorită lui Saturn, că totul nu a fost decât o mare iluzie şi că cei care au pierdut au fost tocmai ei. Cel mai bun lucru, pornind de la libertatea de exprimare, este ca ei să ia lucrurile cum sunt, să nu se avânte dar nici să nu respingă ceea ce simt, pentru că a fi ei înşişi le va deschide mai uşor drum spre inimile dorite decât dacă ar juca o mască. Cu cât o relaţie este mai destinsă cu atât schimburile de idei şi dialogulurile de profunzime vor fi mai intense. Răbdarea le va fi recompensată pe măsură.
Influenţele lui Neptun din zodia opusă semnului lor, îşi vor da măsura completă. Vor simţi că dacă vor avea grijă de sine vor trece mai uşor peste probleme. Şi vor avea dreptate. Ispita exceselor va fi şi ea pe măsură şi incapabilă să atenueze frustrările mai vechi şi care pot duce la tulburări hepatice.  Dacă vor gestiona cuminţi consumul de alimente bogate în grăsimi, ficatul lor îşi va reveni. Impulsurile marţiene combinate cu cele saturniene vor fi armonizate în asemenea măsură dându-le nativilor Leu o vitalitate excelentă, pe tot parcursul anului.

 Începutul anului, îi va găsi pe Lei cu Jupiter în Casa a 8-a, casa încrederii şi a bunurilor partajabile, a intimităţii, fidelităţii, loialităţii, a moştenirilor, a redevenţelor şi câştigurilor de pe urma investiţiilor, a comisioanelor, a finanţelor din jocuri, loterie sau diverse forme de câştig, din asigurări sau alte forme de profit. Cât va fi în Peşti, Jupiter se va concentra asupra rinichilor, compasiunii, generozităţii, stării de bine afective şi emoţionale, va accentua intuiţia proverbială a Leilor, vor fi mai spirituali şi vor descoperi magia lumii în orice gest, orice activitate, orice semn, orice cuvânt.
În această poziţie, Jupiter va lucra pentru sporirea finanţelor acestor nativi, indiferent că sunt ale lor sau ale partenerilor de viaţă, ba mai mult, vor constata dacă vor vorbi cu aceştia din urmă că proiectele comune sunt mult mai rentabile decât cele demarate de unul singur. Avantajaţi par să fie Leii care lucrează în comisii şi agenţii departamentale, dar banii mai pot veni şi din redevenţe, din consiliere sau alte metode de partajare a profitului şi care sunt mai consistente oricum decât salariul.
  La fel de bine, banii pot venii din diverse forme de economie, impozite, credite, moşteniri, investiţii şi chiar câştiguri de tip loterie ori bingo. Deoarece semnul Peşti este renumit pentru aplecare sa spre generozitate şi spre spiritual, să nu surprindă pe nimeni dacă în 2011, printre filantropi se vor număra numeroşi nativi Leu. De asemenea, Peştii sunt legaţi şi de birocraţie, de munca de birou, şi unii Lei ar putea să transforme monotonia într-o formă de competiţie din care ei să fie adevăraţii câştigători.
   Dacă Jupiter este stresat de aspectele cu celelalte planete, atunci Leii ar trebui să fie atenţi la secretele pe care le cred foarte bine părite, la credulitate, la iluzii, la perioade de cădere în dizgraţie, probleme financiare, toate acestea erodând mândria acestor nativi până la limita dezintegrării. Iar la nivel relaţional, se poate sesiza monotonie şi platitudine. Dacă însă aspectele sunt benefice, Jupiter este motivat să-şi reverse sacul şi va lucra din greu pentru sporirea finanţelor, pe de o parte, iar pe de alta, pentru ca relaţie să fie cât se poate de romantică.
   Din 22 ianuarie, Jupiter va reveni în Berbec şi-şi va continua apoi, rapid cursa prin Casa a 9-a, ca în numai patru luni să ajungă în Taur, în primele zile ale lunii iunie. Ştim că în Berbec, Jupiter exaltă spiritul de pionierat, entuziasmul, pasiunea şi dorinţa de a de a concura pur şi simplu din plăcere. În schimb, spre deosebire de abordarea  din Vărsător unde vorbea despre munca în echipă pe viaţă, în Berbec tot despre curse şi numărul acestora se ocupă doar că de această dată spiritul competitiv îi împinge pe Lei să fie mereu în frunte. Generos, fermecător şi zgomotos pentru Berbec latura sa competitivă nu este una de natură egoistă, energia sa inepuizabilă este de fapt, o energie jucăuşă pe care Jupiter nu face altceva decât să o optimizeze. Fiind în Casa a 9-a, casa călătoriilor lungi, a studiilor aprofundate,a multiculturalismului, a limbilor străine, a religiei şi filosofiei, a politicii şi a legii, această cursă ar putea semăna cu un duş sub care Leii cântă de plăcere, dar brusc în loc de apă caldă se pomenesc năpădiţi de apă rece şi fac totul să iasă repede afară.
 Vor fi câteva luni în care nativii Leu ar putea să călătorească şi să exploreze noi culturi. Este un moment foarte bun pentru dezbateri politice, academice, religioase, juridice mai ales în mass-media. Au putere de convingere iar punctul lor de vedere îi poate face să câştige adepţi nebănuiţi. Au putere să ducă bătălii juridice deoarece Jupiter le va fi aliat de bază, dar vor avea noroc şi în tot ceea ce înseamnă dispute de tot felul: politice, ideologice, religioase. Dacă au de gând să demaraze un demers juridic şi vor să îl şi câştige, atunci să inţieze acţiunea cât timp Jupiter este în Berbec.
Pentru că odată ajuns în Taur, pe 4 iunie, Jupiter îşi va schimba faţa. Securitate financiară, materialitate, comfort, statut financiar, mândrie şi mare încredere în sine, cam acestea ar fi caracteristicile semnului. După puterea de Foc a Berbecului este firesc ca Marele Benefic să simtă nevoia să-şi tragă sufletul şi să se mute într-un semn cu o personalitate puternică dar liniştită. Pentru Taur, ştim, nu există o delectare mai plăcută decât o masă bună, un vin bun, un cont de economii cât mai consistent şi capacitatea de a se relaxa şi a se bucura de cele mai bune lucruri în viaţă, fără teamă faţă de sărăcie sau de concurenţă.
 Apoi, când Soarele va intra în semnul lor pe 23 iulie şi Jupiter se va afla în Casa a 10-a, casa puterii, a aspiraţiilor profesionale, sociale şi politice, a integrităţii, a reputaţiei publice, a succesului. După pierderea locului de muncă, după şomaj, după degradarea socială galopantă şi după distrugerea economică care a culminat cu criza prin care trecem, 2011 va fi pentru nativii Leu un an norocos sau ar trebui să fie. Este un an în care vor trebui  să se întoarcă înapoi şi sa facă saltul profesional la care tot visează de câţiva ani. Cursa lui Jupiter prin semnul Taurului, le oferă Leilor o abordare puternică şi directă a problemelor, consecvenţă şi constanţă, şi se va dovedi grijuliu cu obiectivele profesionale ale acestora, cu stilul de conducere şi cu imaginea publică. Ce mai, Jupiter le va reda Leilor bunăstarea şi încrederea în propriile forţe care a făcut din ei un semn regal.
           
 Pentru Lei, Saturn se va afla în 2011 în Casa a 3-a, cea a comunicării interpersonale – verbală şi scrisă, telecomunicaţii, Internet ş.a., a activităţilor comerciale – cumpărare sau vânzare, negociere, contracte, înţelegeri etc, şi a micilor călătorii şi veinătăţi – vecini, fraţi, administraţie comunitară, mărirea familie prin venirea pe lumea a unui nou membru ş.a. Tot aici, găsim metroul, transporturile locale, autoturismele, bicicletele, diversele mijloace de transport, cum ar fi patinele cu rotile, de exemplu. E, la acest nivel s-ar putea ca Leii să se confrunte cu numeroase blocaje, probleme şi provocări în ceea ce priveşte familia, venirea pe lume a unui copil, vânzările de electronice, negocierea contractelor, dar şi cu capacitatea de a găsi rezolvare acestora.
Dacă lucrează în administraţie, frecvent ei vor fi acuzaţi că au gânduri prea mari pentru un opraş prea mic sau invers, vor prea puţin pentru un oraş mare, din cauza propriei filozofii de viaţă. Ar putea învăţa să-şi amelioreze strategia firmei sau, dacă este angajat ce înseamnă un serviciu şi livrarea unui produs la domiciliu. Totul este să rămână organizaţi.
 Vor învăţa pe proprie piele lecţia dură a achiziţiilor fără acoperire, semn că nu au luat în calcul ce s-ar putea întâmpla peste câţiva ani, iar în 2011, se vor vedea nevoiţi să strângă cureaua, mă refer la cei care sunt în această situaţie, şi chiar să fie nevoiţi să-şi vândă o parte din proprietăţi sau de lucruri din casă.

 Şi Uranus, asemeni lui Jupiter, se va afla la începutul anului în Casa a 8-a, casa încrederii şi partajării de bunuri – fidelitate, alte câştiguri decât cele obţinute din muncă proprie, comisioane, redevenţe, profit.   
Din punct de vedere sentimental şi a romantismului, Uranus în Casa a 8-a poate fi semn de veselie, dar, în acelaşi timp, un semn de îngrijorare. Uranus poate aduce creativitate spontană, distracţie, dragostea vieţii tale. Dar mai poate aduce şi degringoladă în afaceri, o sexualitate haotică, încăpăţânare şi lăcomie, egoismul generat de afirmaţii de tipul pentru mine sau al meu împotriva celei de tipul al nostru, un soi de luptă luptă surdă între parteneri care nu are nimic de a face cu încrederea sau cu viaţa în comun.
În ce priveşte finanţele, Uranus poate amplifica flerul financiar, poate aduce munca în echipă, tehnologie de vârf, inovaţie şi entuziasm în ce priveşte efortul pentru aş spori veniturile. Dar în acelaşi timp, poate aduce imprevizibilitate şi parteneri de afaceri prea excentrici ca să se poată baza pe ei.
Cum este implicat semnul Peştilor, nativii Leu s-ar putea confrunta cu lucruri ascunse despre care habar nu aveau, cu o stare nervoasă destul de precară, cu debutul unor vicii – fumat, alcool, energizante, cu propria distrugere sau cu dezamăgiri profunde vis-a-vis de alegerea politică, ideologică sau de natură religioasă. Sporirea încrederii, creşterea profiturilor, clipe de romantism şi intimitate cu soţul sau iubitul va fi destul de dificlă atunci când Uranus aduce entuziasm pentru o zi dar devine prea incisiv să le tolereze pe următoarele.
  Odată cu mutarea lui Uranus în Berbec, atmosfera se destinde. Berbecul înseamnă inovaţie, spirit antreprenorial, competiţie şi îi place să fie mereu primul. Uranus este îndrăgostit de tehnologia high-tech, de munca în echipă, el poate fi unic în timp ce este parte a unui Întreg. Ambi sunt extravertiţi, sociabili şi încăpăţânaţi, ambii sunt inteligenţi, rapizi şi se mândresc cu unicitatea lor.
   Apoi, Uranus se va muta în Casa a 9-a. Munca în reţele internaţionale, în echipe internaţionale, călătorii neprevăzute şi desfăşurarea unei activităţi susţinute pe Interenet sunt doar câteva din ofertele uraniene pentru anii care vor veni. Profesional şi social, Leii se vor bucura cu adevărat de puterea acestei planete care îi încurajează să exploreze lumea, alte culturi, să descopere alte religii şi ideologii. Îşi pot face prieteni şi colegi, pot să-şi creeze propria reţea de socializare pe Internet, principiul muncii în echipă şi noile tehnologii sunt în mâna lor.
   Singurul lucru la care vor trebui să fie atenţi, este latura juridica a acţiunilor sale, să nu jignească fără să-şi dea seama persoane aparţinând unei alte culturi, alte religii, să nu ignore tradiţiile pe acolo pe unde vor călători. În schimb, va fi o perioadă excelentă să reia studiile pe care le-a abandonat sau să studieze ceva nou. Universităţile online tind să domine universitatea reală şi posibil ca studiul, în viitor, să fie pendinte de Internet. Dacă vor o specializare nouă, le sugerez studii de marketing şi economice şi cum asimilează, cu foarte mare rapiditate, rezultatele nu vor întârzia să apară.

  Pe Neptun, începutul anului îl va găsi în Casa a 7-a (a mariajului, a parteneriatelor de orice tip, a celor mai buni prieteni, a partenerilor de afaceri şi chiar a duşmanilor ştiuţi) pentru Leu. Cât a fost în Vărsător, Neptun a romanţat conceptul de partener de viaţă şi i-a împins pe nativii Leu să-şi transforme partera/partenerul de viaţă în cel mai bun prieten şi confident.
Acum, Neptun va lucra pentru a crea aura de mister şi de magie, va exalta generozitatea şi compasiunea, idealismul şi ideea de căsătorie. Parteneriatele profesionale pot beneficia de pe urma cretivităţii lui Neptun dar şi de capacitatea de a lua lucrurile mult mai uşor atunci când birocraţia ameninţă să acapareze totul. Cu cei mai buni prieteni poate exista o legătură aproape psihică.
Din păcate, la fel ca şi celelalte planete şi Neptun are partea sa întunecată şi poate aduce înşelătorie în afaceri, credulitate, naivitate, dependenţe şi neclaritate în modul cum se desfăşoară parteneriatele de afaceri, aduce neîncredere şi instabilitate. Într-o căsătorie, poate aduce tentativa unuia din parteneri care să decidă ce este mai bine pentru cuplu, cu idelaismul tipic neptunian.
Şi repet, din păcate, atâta timp cât Neptun se va afla în Casa a 7-a, chiar dacă ar fi să o rupă cu vechii parteneri , nici cei pe care îi va găsi nu vor fi mai buni. Atenţie, că axioma este valabilă şi pentru parteneriatele sociale sau politice. Nu spun că ar trebui să evite toţi posibilii parteneri, ci că Leii vor trebui să mai aştepte dacă doresc o asociere care să dureze ani. În funcţie de aspectele cu celelalte planete, Naptun poate fi foarte generos şi poate transforma în ceva magic, ireal tot ce atinge, dar, în acelaşi timp, dacă este în aspecte tensionate, îi accentuează latura destructivă.
 În mai va intra în Peşti, adică în domiciliu.  De aici, el domneşte peste o serie de concepte cum ar fi cel de sănătate mentală, atitudini, vicii, dependenţe, capacitate de autodistrugere, onestitate, credulitate, afectivitate şi emoţionalitate, liniştea interioară, intuiţie, mistere spirituale, aplecarea spre ocultism, paranormal, caritate dar şi asupra unor instituţii de tipul celor restrictive- închisori, spitale de boli mintale, mânăstiri, corporaţii, asupra celor tipuri de activităţi care lucrează din spatele scenei.
  În această poziţie Neptun va fi deosebit de puternic, mai ales că va sta aici ani buni. Va face totul, dacă este în aspecte armonice, pentru a accentua iubirea, liniştea, pacea, generozitatea şi credinţa. Vor exista şi momente, când aspectele sunt disarmonice, când va aduce iluzie, înşelătorie şi monotonie.
Pentru o scurtă perioadă de timp, Neptun va ajunge în Casa a 8-a a Leilor. În aceste condiţii, nativii Leu vor trebui să fie foarte atenţi la sectorul financiar, deoarece el va funcţiona ceva de genul acum îl vezi, acum nu mai e. Nu faptul că nu pot avea bani va conta, ci faptul că vor mai lua decizii şi cu inima, nu doar cu portofelul.

În Casa a 6-a, casa muncii de zi cu zi, a colegilor de serviciu, a muncii propriu-zise dar şi a sănătăţii, este Pluto, cel care transformă, cel care vorbeşte despre încredere, cel care răspunde de partajarea bunurilor noastre, de moartea spirituală şi de renaştere. Semnul în care se află este cel al Capricornului – integritate, organizare, sistematizare şi succes atunci când lecţiile de viaţă ni le-am învăţat.
  Cu Pluto în această poziţie, Leii ar trebui să găseasc calea prin care să-şi câştige existenţa mai uşor. Ce altceva ar putea spera când are planeta câştigurilor în casa propriei munci şi în semnul profesionistului? Asta face  ca eenergia lor să fie destul de puternică ca să ducă la creşterea netă a propriei valori, indiferent de munca pe care o prestează.  Fiind implicat Capricornul, este sigur că banii nu vor veni nici din jocuri de noroc, nici de la bingo şi nici din vreo moştenire ci numai din muncă proprie.
    Cu toate acestea, faptul că o planetă a resurselor ascunse cum este Pluto se află în casa muncii, sugerează faptul că hărnicia şi profesionalismul unor Lei va fi recunoscută şi că aceştia vor beneficia de un spor de imagine. Poate nu o să vă vină să credeţi, dar Pluto le va arăta unde să găsească bani, resursele energetice precum şi modul în care îşi vor rezolva treaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu