Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

21 ianuarie 2011

Săgetător 2011


22.11 – 22.12
Contextul astral al lui 2011 va marca pentru Săgetători un alt mod de viaţă, altceva decât au trăit până acum, un soi de cursă cu obstacole pe care abia spre sfârşitul anului vor realiza dacă au câştigat-o sau  nu. Trecerea lui Jupiter în Berbec va fi startul pentru ceva nou,  influenţa lui Pluto va scădea progresiv redându-le acestor nativi optimismul, dragoste de  viaţă, dar şi ocazia de a evada din constrângerile de orice fel dar şi din situaţii jenante cu alunecări în derizoriu.  Vor simţi mai mult ca niciodată nevoia de a face ceva cu viaţa lor, de a-şi reevalua relaţiile şi se vor lansa în acţiuni al căror final va fi întodeauna cel scontat. Vor trebui să înveţe să ia lucrurile pe rând şi să nu sară etapele întru noua devenire.
Vor lua startul în 2011 cu curaj şi vor avansa repede din punct de vedere profesional; este o perioadă bună pentru a-şi pregăti excat armele de care are nevoie, să-şi perfecţioneze talentul şi să acţioneze hotărât în direcţia pe care o doreşte. Cariera sa este pe primul loc în topul cu realizările pentru noul an. Pe dealtă parte, vor trebui să aibă grijă să nu ceară prea mult de la ei în favoarea celorlalţi sub pretextul că trebuie să promoveze cât mai repede. A trecut vremea hei-rupismului! Dorinţa lor de a promova cât mai repede se va lovi de bariera relaţională, mai ales că ei nu ştiu să mintă şi dacă au ceva de spus vor spune lucrurilor pe nume. Dacă vor să promoveze anul acesta, un sfat în acest sens este să fie atenţi ce spun şi cum spun. Vor munci constant, monoton, cu unele excese, e drept, şi atunci vor deveni posaci, se vor confrunta cu blocaje mentale şi pesimismul le va da târcoale, că nimic din ceea ce fac nu este bine şi niciodată nu vor avea succes. De aceea vor trebui să ia lucrurile progresiv şi să nu se împrăştie, riscul de a se apuca de mai multe deodată se datorează caracterului semnului care este unul mutabil, incapabil să se fixeze şi atunci au nevoie de foarte multă voinţă ca să se impună. Din iulie vor avea şansa să-şi ia zborul şi să beneficieze de pe urma proiectelor sale.
Problemele financiare vor fi mai puţin stresante decât în 2010. De fapt vor întâlni circumstanţe care îi vor ajuta să simplifice lucrurile, chiar şi pe cele vechi şi vor rezolva situaţii care până nu demult păreau de nerezolvat, foarte simplu şi foarte uşor încât nu le va veni să creadă cât de la-ndemână le era soluţia. Alegerea drumului pe care vor merge va fi posibil numai cu condiţia să se gândească la consecinţe, să anticipeze din timp urmările. Ceea ce este terminat nu mai trebuie făcut încă odată, pare să fie lozinca după care se conduc şi, trebuie să recunoaştem că are un sâmbure de adevăr. Au nevoie de ceva mai multă răbdare dacă vor să câştige şi să-şi facă planuri cu bătaie lungă în ceea ce priveşte câştigul. Dacă anul trecut au rezolvat problema financiară şi au asigurată subzidenţa, atunci pot lua o pauză şi să se bucure de ceea ce au fără a face tapaj de veniturile sale. Nu vor fi puţine, de asemenea, momentele de răstălmăcire, de nesesizare sau de neânţelegere a unor oportunităţi dar aceasta este în funcţie de configuraţia din tema astrală a fiecărui Săgetător.
În ce priveşte relaţiile, marea greşeală a Săgetătorilor este că ei gândesc mai tot timpul cu sufletul, adică cu inima, şi mai puţin cu raţiunea şi acest fel de a fi este legat de nevoia lor de siguranţă afectivă, teama de a nu pune capăt brusc unor relaţii sau din nevoia de a fi siguri că drumul spre iad este pavat într-adevăr cu bune intenţii. Niciodată parcă, nu vor fi mai preocupaţi pentru relaţii cum o vor face anul acesta, indiferent dacă este vorba despre o relaţie de suflet sau una profesională. Vo face totul pentru a le cultiva, amintindu-şi însă permanet că este esenţial să aibă şi momente de respiro înainte de trece la atac sau de a antama şi alte resurse. Impulsul plutonian pe care îl resimt din plin îi îndeamnă ca înainte de a aborda o problemă să se gândească mai întâi la consecinţe şi la cei pe care îi are în întreţinere. Dorinţa lor intempestivă de a acţiona se reflectă foarte bine în aforismul: nu suntem toţi nişte Superoameni. Realitatea tutelată de Saturn arată că sunt oameni cu picioarele pe pământ cu un psihic bine structurat şi cu o influenţă benefică asupra celor din anturaj. Este uneori nevoie, să-şi evalueze relaţiile pentru a se proteja de judecata simplistă, meschină şi egoistă ale unora din anturaj tocmasi pentru a nu plăti un preţ prea mare datorită slăbiciunii pentru cineva anume şi care nu merită atenţia lor .
Se pare că tonul iubirii că va fi dat tocmai de noaptea dintre ani, pentru că Săgetătorii îşi vor pune numeroase întrebări legate de dragoste şi realizează că răspunsurile nu sunt întotdeauna simple. Fie că sunt singuri sau căsătoriţi, vor  găsi repede momente în care să se reîncarce emoţional, să retrezească o dragoste abia adormită sau supusă caznelor obişnuinţei în doi şi vor înţelege cât de importantă, de plăcută şi de benefică este redescoperirea acesteia în...doi, mai ales atunci când ai răbdare cu celălalt. Fermecători, o apariţie plăcută, nu le va fi greu celor singuri să stârnească pasiuni şi inimi zburdalnice şi vor dovedi că ştiu cum să ia o relaţie ca să le fie bine.
Să nu ezite, să nu trăiască cu rezerve şi să accepte invitaţiile la spectacole, chefuri, distracţie că nu le va fi rău deloc – diversele festivaluri tematice – ale berii, ale clătitelor, ale sarmalelor, este un prilej numai bun ca ei să socializeze cu uşurinţă şi să descopere faţetele nebănuite ale iubirii. Vor simţi nevoia să fie în centrul atenţie, să-şi exprime disponibilitatea de a iubi. Vor merge dincolo de aparenţe şi vor simţi care sunt persoanele cu adevărat sincere care merită atenţia lor şi vor deveni pasionali aşa cum le stă bine unor Săgetători. S-ar putea să fie mai tandri şi mai diplomaţi ca altă dată ceea ce le va da un farmec aparte şi un plus de autenticitate. Relaţiile cu copii sunt extrem de favorabile anul acesta.
2011 însă, va fi un an de eforturi susţinute care vor repercuta asupra stării de sănătate. Evenimente imposibil de evitat îi vor presa să acţioneze să dea măsura energiei lor pentru a face faţă obligaţiilor. Saturn le va da posibilitatea să schimbe multe în viaţa lor, în special în ceea ce priveşte igiena vieţii, centrându-i pe direcţia care trebuie, dar, în acelaşi timp, îi va face prizonierii inerţiei acţiunilor în care sunt prinşi tocmai pentru a le testa nu atât rezistenţa cât voinţa. Vor avea de luptat cu delăsarea, cu amânările, cu mâncatul pe apucate, cu dormitul în exces dar vor face faţă cu succes tuturor acestor provocări. Ultimele trei luni ale anului vor fi deosebit de rodnice şi de energice încât şi pe ei îi va surprinde de unde atâta mobilitate mentală şi creativitate fără astâmpăr şi vor înţelege în sfârşit că sunt gata să se implice în proiecte mai serioase şi îşi pot propune obiective serioase cu bătaie lungă.
 
Pentru Săgetător, poziţia lui Jupiter în Casa a 4-a, în semnul Peşti, la începutul anului 2011, arată interesul lor pentru viaţa de familie, faţă de părinţi, amintirile din copilărie îi năpădesc pe negândite, sentimentul de întoarcere acasă este pregnant, iar dacă vor să-şi schimbe locuinţa, să cumpere o casă sau să-şi construiască ceva pe gustul lor, acum este o perioadă în care ar putea încerca marea cu degetul. Dacă afacerile lor sunt legate de piaţa imobiliară sau de prestări servicii către populaţie, legate de aspectul imobilia – curăţenie, spălat de geamuri, termopane, posibil să cunoască un uşor reviriment încă din primele zile ale anului.
Semnul Peşti stăpâneşte, printre altele, generozitatea aşa că Săgetătorii s-ar putea să accepte ca prietenii care sunt la început de drum să locuiască cu ei până când aceştia se pun pe picioare. Este valabilă însă şi axioma, ca prietenii să sară în ajutorul Săgetătorilor care decid să facă schimbări majore în viaţa lor şi să-i accepte să locuiască cu ei până aceştia îşi vor rezolva problema locativă. Dacă nu au nevoie de o casă, atunci Săgetătorii mai mult ca sigur se vor arăta interesaţi de amenjarea spaţiului de locuit şi care să devină oaza lor de linişte unde s-ar putea bucura de puţină linişte şi unde să petreacă mai mult timp singuri cu gândurile şi amintirile lor într-un mod cât mai intim, fără să fie deranjaţi. În aceste condiţii Jupiter îi ajută pe Săgetători să-şi creeze propriul sanctuar. Cu alte cuvinte, când lucrurile stau rău, Jupiter le-ar putea insufla dorinţa de a se ascunde, să scape de curioşii neaveniţi sau de cei cu care îşi împart apartamentul, fie ei prieteni, fie iubită sau iubit, chiar dacă el este o planetă a bunăstării, a voioşiei, a dorinţei de a trăi. 
Când Jupiter trece în Casa a 5-a, casa iubirii şi a cretivităţii, a copiilor şi a pasiunii, în Berbec, lucrurile iau o altă turnură. Prin natura sa, Săgetătorul este un semn al bonomiei şi a fericirii. Sunt renumiţi pentru abilitatea lor de a merge pînă în pânzele albe alături de oamenii la care ţin, cu riscul de a deveni plicticoşi sau insistenţi, de a cere permanent putere sau de a-i sufoca cu prezenţa lor veselă. În acelaşi timp, sunt recunoscuţi pentru cultul pe care îl au vis-a-vis de trecut, iubeşte momentele senine, umorul, chibiţează şi intră cu uşurinţă în ludicul joc cotidian.
Cât timp Jupiter va fi în Casa a 5-a, Casa iubirii, a copiilor, a romantismului, a micilor pasiuni şi a televiziunii, printzre altele. Posibil ca Săgetătorii să simtă nevoia să revină la micile pasiuni de altă dată, la o profesie pe care şi-ar dori-o dar pe care au avut-o odată şi nu le-a plăcut, de ce? Pentru că Jupiter le poate aduce inspiraţia pe care altădată nu au avut-o.
Apoi, când el va trece în Taur şi în Casa a 6-a, pe lângă partea de finanţe şi de siguranţă materială, în general, vor trebui să fie atenţi şi la partea de sănătate, fizică şi psihică. Săgetătorii se vor simţi mai atraşi de tot ceea ce înseamnă aspectele muncii, chiar dacă vor simţi nevoia să încetinească puţin ritmul. Din perspectivă profesională, Jupiter poate aduce mai multe contracte, mai mulţi clienţi, mai multe lucrări predate în termen, mai multe proiecte, mai multă energie fizică în a-şi atinge scopurile şi obiectivele muncii, mai multe aşteptări din partea colegilor şi a şefilor, mai multe instrumente profesionale care să le uşureze munca. 
Semnul Taurului îi încurajează să ia îşi vadă de drum, inteligent şi precaut, asemeni unei cornute care vede semnalul roşu flendurindu-li-se prin faţa ochilor, să nu acţioneze nesăbuit şi impulsiv. Dacă sunt atenţi la vigilenţa Taurului, Săgetătorii pot beneficia de calităţile incredibile ale acestui semn: tenacitate incredibilă şi consecvenţă, să le dea putere să meargă mai departe atunci când nu au chef de nimic nici de muncă, nici de mişcare. Atenţie însă, fiind vorba despre semnul Taur, Săgetătorii se pot confrunta cu probleme legate de greutate, la propriu, este o perioadă în care kilogramele în plus se adună cu uşurinţă. Să folosească energia jupiteriană şi să facă un sport mai de grabă decât să mănânce dulciuri, în ideea că le dă mai multă energie mentală. Atenţie şi la felul cum se deplasează să nu se rănească sau să n u-şi creeze alte probleme de sănătate. Moderaţie este cheia acestei perioade în care Jupiter îmboldeşte din toate direcţiile: mai mult, mai mult, mai mult....
  
  Saturn va fi tot în Balanţă în Casa a 11-a a Săgetătorilor, unde va sta, după cum bine ştim până în octombrie 2012. Cât timp va fi în Balanţă, Saturn va fi focalizat pe relaţii, oricare ar fi ele, oblogându-ne să vedem cu adevărat pe cine am ales să ne fie partener de viaţă, de afaceri sau prieten, ce fel de parteneriat ne-ar place şi ce ne-am dori de la jumătatea noastră. 
Pentru Săgetători, prezenţa lui Saturn în Casa prietenilor, a protectorilor, a parteneriatelor sociale, a socializării – de la cluburi la comitete şi comiţii, a reţelelor de socializare, a Internetului poate fi destul de stresantă. Săgetătorii sunt prin natura lor sociabili, deschişi şi solari. Pot lucra singuri dar şi în grup , dar ei se simt cu adevărat extraordinar numai atunci când sunt înconjuraţi de semenii lor. 
Avându-l pe Saturn în Casa prietenilor, se pare că marea provocare pentru Săgetători poate fi chiar provocare în adevăratul sens al cuvântului. Menirea lui Saturn acum este ade ai face pe nativi Săgetător cei mai buni prieteni, cei mai buni colegi de echipă, cei mai buni parteneri de viaţă. De asemenea, el va face de asemenea manieră încât îi va obliga pe aceştia câteva lucruri interesante despre cum să-şi aleagă prietenii şi asociaţii şi de ce trebuie să procedeze aşa, două lucruri, zic eu, importante. Saturn de regulă caută în adâncul fiinţei Săgetătărilor sentimente ca onoarea, loialitatea şi dependenţă, aşa că aceştia să nu fie surprinşi dacă vor sesiza că mai toate alegerile lor se învârt în jurul acestor noţiuni.

Cu Uranus în Casa a 4-a şi în Peşti, viaţa de familie tinde să se complice. Cum încă este în Peşti, până pe 12 martie, Uranus se simte cumva limitat în acţiunile sale, este supus, îngenuncheat, ba aş spune abătut, copleşit şi în acelaşi timp preocupat, nu de alta dar semnul Peşti stăpâneşte forţele ascunse, nebănuite din fiecare, aşa că vă daţi seama ce   clocot uranian se pregăteşte să potopească. 
Cum Casa a 4-a este Casa familiei, a rădăcinilor, a mamei în mod special, dar şi a moştenirilor, nu doar patrimoniale ci şi ereditare, Săgetătorii se vor trezi brusc că trăiesc acut sentimentul fiului rătăcitor, nostalgia întoarcerii la rădăcinile sale, pentru că tot ce se va petrece la nivelul acestei casei îi va marca pentru mult timp şi mă gândesc, că s-ar putea să piardă unul din părinţi. S-ar putea să alerge mult între propria casă şi casa părinţilor săi şi să simtă că niciunde nu are rădăcini decât acasă, că este asemeni unui nomad care îşi poartă visele de colo colo, dar numai acasă se poate linişti, relaxa, odihni, reîncărca bateriile. Ar putea pierde mult timp retrăind unele amintiri, momente ale copilăriei care l-au marcat într-un fel sau altul, şi vor înţelege că trebuie să privească în faţă şi ceea ce a fost frumos şi ceea ce a fost urât dacă vor să meargă mai departe. 
Odată Uranus mutat în Berbec, lucrurile se scimbă. Ştim că Berbecul stimulează tot ce este inovaţie, inovator, spirit întreprinzător, competiţie, plăcerea de a fi primul prin ideile pe care le susţine. În 2010, Uranus a dat o tură prin Berbec iar revenirea sa în Peşti a fost destul de zgomotoasă, explozivă aş spune dacă ne gândim la casacada de evenimente care au însoţit această plimbare – ultima contrare cu Saturn şi recesiunea economică, schimbări deloc agreate de populaţie, accidente dintre cele mai ciudate ca de altfel potopul de inundaţii care a însoţit revenirea sa din retrogradare de pe la mijlocul lunii noiembrie şi în prima săptămână din decembrie a anului trecut sau scandalul WikiLeakes care a zguduit lumea diplomaţiei şi a puterii şi a pus sub semnul întrebării securitatea operaţiunilor şi acţiunilor care se pun la cale în spatele uşilor închise. Cu adevărat însă, mutarea definitivă, pentru următorii şapte ani, va avea loc abia pe 12 martie 2011. 
 Pentru Săgetători, mutarea lui Uranus în Casa a 5-a Casa iubirii, a romantismului, a plăcerilor, a copiilor dar şi a creativităţii, a pasiunilor a luxului şi a bucuriei, va însemna o efervescenţă a laturii creative a acestora, le va retrezi latura lubrică, histrionică. Aceasta le va da un farmec aparte care va funcţiona asemenea unui magnet. Cu alte cuvinte, ei se vor plictisi repede de lucrurile anoste şi se vor grăbi să schimbe direcţia atunci când nu vor mai simţi nicio plăcere în ceea ce fac. În această situaţie, Uranus ar putea induce o perioadă de criză pentru cupluri, nelinişti şi drame sentimentale care pleacă de la iubire – în cuplu, prietenie, copii şi se încheie cu renunţarea la un animal de companie, de exemplu, care până mai ieri era punctul lor sensibil.
 Uranus îi va reinventa efectiv pe aceşti nativi, îi va pune în faţa unor situaţii, de multe ori hilare, dar care trebuie să îi facă pe aceştia să revină la felul lor primar – glumeţi, bonomi, plini de voie bună, prietenoşi. Atenţie însă, Uranus le dă ocazia să-şi trăiască fericirile din plin, dar Săgetătorii trebuie să aibă grijă cum îi va afecta pe cei din jur noile atitudini.

Neptun, se va afla la începutul lui 2011, în Vărsător, iar pentru Săgetători în Casa a 3-a, Casa comunicării, a relaţiilor cu fraţii şi vecinii, a drumurilor zilnice, a comerţului.  Neptun va accentua intuiţia acestora, compasiunea, nevoia de spiritualitate, de linişte interioară şi de calm la nivelul relaţiilor interpersonale dar şi a celor care ţin de comunitate, cu instituţiile statului şi cu oamenii, la nivelul negocierilor de orice fel.
Din păcate atunci când Neptun va primi aspecte stresante de la celelalte planete, el va accentua latura distructivă a Săgetătorilor -  atenţie, la medicamente şi la consumul de alcool, sentimentul de vinovăţie, va scoate la iveală secrete ţinute mult timp ascunse ceea ce îi va da peste cap ajungând să provoace chiar psihoze şi depresii.
În zilele bune, Neptun îi va ajuta ca intuitiv să acţioneze pentru a-şi rezolva benefic o serie de probleme, în zilele proaste însă, Săgetătorilor le va fi foarte greu să comunice cu ceilalţi, este ca şi cum ar vorbi o altă limbă decât a celorlalţi şi de aceea interolocutorii săi nu vor înţelege ce anume vor.
Îşi vor dori să fie ceva mai compătimitori chiar dacă aceasta îi va face să pară uneori prea naivi sau prea creduli, atitudine care va fi interpretată greşit de cei din jur  şi uneori vor rata acordând încredere cui nu trebuie, ocolindu-i exact pe cei în care ar trebui să aibă încredere. De exemplu, vor dori să spună unei persoane de sex opus cât de mult apreciază ajutorul pe care li l-au dat iar persoana respectivă să fie convinsă că ei flirtrează şi de aici un întreg lanţ de neînţelegeri. Sau, încearcă să negocieze un preţ bun dar din cauza firii lor generoase, vor să o facă în aşa fel încât să nu se simtă prost cel cu care negociază, în schimb, şeful să considere că nu are aplombul necesar şi nici tragerea de inimă să obţină un preţ cât mai bun şi în consecinţă, nu are niciun motiv să-i mărească salariul. Şi, desigur, cu exact săracul avar, jepelit şi vai de lume, se găsesc şi Săgetătorii să fie buni şi înţelegători, de aceea trebuie să fie atenţi în această perioadă, în cine să aibă încredere şi în cine nu. Pe lângă toate acestea, Neptun lucrează şi le stimulează nevoia de spiritualitate, de regăsire întru sine, la un alt nivel, cel intuitiv, cu cei asemenea lui.
Apoi, între 4 aprilie până pe 4 august, Neptun va face prima sa vizită în Peşti, va tatona terenul să vadă în ce condiţii revine în domiciliu. Cum semnul cade în Casa a 4-a, Casa familiei, a copilăriei dar şi a afacerilor imobiliare şi a antreprenoriatului, Săgetătorii se pot aştepta fie la probleme de sănătate cu parinţii, în special cu mama, care să apară deodată şi care să vizeze starea de conştienţă – senilitate, Alzheimer, fie cu afacerile care nu mai merg ori sunt blocate într-un anumit punct, la fel, şi conturile blocate sau că partenera/ul de viaţă au luat-o pe abătută şi nu se mai înţeleg,  vor simţi că clachează şi nu vor fi capabili să facă faţă realităţii şi atunci, singurul lucru care le va veni în minte, ca să scape de tot şi de toate, va fi să se refugieze în casa părinţilor pentru că simt că nu mai pot face faţă realităţii. Uneori, Neptun în Casa a 4-a, mai poate însemna o adevărată provocare între a păstra sau nu şi casa părinţilor chiar dacă au propria viaţă şi propriul cămin, fără să o mai împartă cu ceilalţi fraţi.
Pe de altă parte, Neptun în Casa a 4-a mai semnifică şi sănătatea mintală şi spiritualitatea şi calmul şi liniştea şi compasiunea din viaţa fiecăruia. Mai poate semnifica ajutorul în a înţelege continuitatea liniei genitoare prin modelul pshiologic moştenit, modul de a gândi şi de a raţiona şi felul în care te poţi folosi doar de ceea ce ai ca să obţi ceea ce îţi doreşti. Şi pentru că Neptun stăpâneşte împărăţia apelor, este posibil ca unii dintre Săgetători, mai ales cei care s-au născut într-o localitate străbătută de un râu sau la ţărmul mării să-şi dorerască să se reîntoarcă acolo, căci cu siguranţă în suflet, cu calm  şi cu linişte, să realizeze că resursele lor energetice se refac cu uşurinţă atunci când se află lângă o apă. Mai poate sugera, atunci când Neptun primeşte aspecte stresante de la Marte sau Jupiter, probleme în casă din cauza apei – inundaţii, apa uitată deschisă, vreun robinet care nu se închide bine, ori de la Saturn şi atunci trebuie să verifice atent instalaţia de apă, de canalizare, centrala ori boilerul pentru că este ceva, o defecţiune care pe zi ce trece se amplifică şi într-o bună zi se pomenesc că vor fi nevoiţi să plătească mai mult de cât face, iată de ce este bine, măcar odată la doi ani să se facă o verificare a instalaţiilor de aducţiune sau a celor de scurgere.
Neptun în Casa a 4-a, poate sugera o atmosferă de calm şi de înţelegere între membrii familiei, o relaţie deosebită cu părinţii, în mod special cu mama, precum şi capacitatea nativilor Săgetător de a calma lucrurile în casă atunci când ameninţă să o ia razna, să-şi regăsească liniştea şi bucuria acolo unde au copilărit.

Pluto, ca la toată lumea se află, în Capricorn pentru încă foarte mult timp de-acum încolo.  Ştim deja că semnul Capricorn stăpâneşte ordinea şi disciplina, calităţile de leader, aspiraţiile, succesul, datoria civică, recunoaşterea publică precum şi atragerea respectului din partea celorlalţi pentru acţiunile pe care le îndreprindem. Aminteam, ca de altfel, şi la celelalte semne, despre felul în care Saturn, stăpânul semnului Capricorn, ne învaţă cum să ne însuşim lecţiile de viaţă şi cum să înţelegem noţiunile de cauza şi efect. Acum, Pluto ajuns în acest semn şi cu precădere pentru nativii Săgetător, aduce nevoia imperioasă, şi chiar găsirea resursele necesare, pentru a porni să exploreze lumea, alte culturi, să cunoască alţi oameni, alte stilulri de viaţă şi alt mod de a vedea lucrurile. Săgetătorul este semnul care promovează libertatea de a studia – celebrul dor de ducă -  de a se implica şi de a învăţa, printre altele, şi despre diverse doctrine religioase ori despre alte culturi şi chiar interferenţa câmpurilor culturale. Ideea că toate religiile au un filon comun şi totuşi sunt atât de diferite ca şi concept, ca şi mod de abordare şi de manifestare, pentru Săgetători sunt asemenea unei construcţii la care azi ridici un perete, mâine mai adaugi o cărămidă, poimâine pui uşa, săptămâna viitoare ferestrele ş.a.  este modul de apropiere şi de exprimare a propriei spiritualităţi în raport cu celelalte. La acest nivel, Pluto va lucra pentru cunoaşterea lumii, pentru reevaluarea omenirii în plan politic şi reflectarea tuturor acestor acţiuni în mass-media. Acum, Pluto a găsit momentul să sape adânc în conştiinţele tuturor pentru a scoate la lumină adevărurile legate de politică, de practicile religioase sau de diplomaţie în plan mondial. El se va concetra pe felul în care se fac afacerile,  în mod special, pe etică, integritate şi profesionalism – marile corporaţii respectă etica de abordare a afacerilor, cât sunt de cinstite şi de integre şi cum lucrează la vedere, ca să spun aşa, ministerele şi agenţiile guvernamentale, care este rolul nostru ca individualitate în cadrul comunităţii în care locuim, a ţării şi a lumii, în general, ne asumăm rolul de îndrumător pentru cei mai slabi ca noi şi care au nevoie de ajutor sau preferăm să ne vedem de problemele noastre? Mai mult ca sigur nu ne vom simţi confortabil supunându-ne acestui tip de analiză, dar ea este necesară dacă vrem să se rezolve preoblemele economice, să se aplice politicile de dezvoltare, să eliminăm tentativele de fraudare a alegerilor, să se pună punct acţiunilor de violare a drepturilor omului, de degradarea a stării de sănătate a populaţiei, să se reorganizeze sistemul de asistenţă socială. Numai că marele sistem este fracturat şi este greu să găseşte problema de bază care a generat toate acestea, tăierea răului din rădăcină este mai mult decât necesar şi dacă aceasta nu s-a făcut pănă acuma, Pluto ne va obliga să o facem, că ne place sau nu ne place.
Pentru Săgetători, Pluto se află în Casa a 2-a, a veniturilor din muncă proprie şi a securităţii materiale. Vor atrage cu uşurinţă resurse şi îşi vor îmbunătăţii nivelul de trai. Au planeta banilor, ca avere şi investiţie, în casa care ajută să îi înmulţească şi într-un semn al profesionalismului. Aceasta face ca nebănuita energie a Săgetătorilor să acţioneze în forţă, să-i determine pe aceştia să-şi pună acut întrebarea, de fapt, ce vrem să facem, unde vrem să ajungem?! Deoarece este implicat Capricornul, vor munci din greu pentru banii lor şi nimic nu le va veni de-a gata, din moşteniri sau vreun joc de societate gen loterie, bingo, cazino. Ei au planeta resurselor interioare şi a pasiunii în sector financiar, ceea ce înseamnă că au la dispoziţie câţiva ani în care să-şi dovedească talentul în domeniul finananciar, că vor munci pe rupte şi nu vor precupeţi niciun efort ca să atingă standardele financiare pe care şi le propun. Pluto le dă pasiune, energie dar şi foarte multă încredere în sine. Talentul de a trage din greu, la jug cum spăuneau bătrânii noştri, şi dorinţa de a-şi urma drumul vor face din ei competitori serioşi şi redutabili. Mă gândesc dacă nu cumva Săgetătorul va fi primul semn zodiacal care va avea curajul să se întoarcă înapoi, să sape la rădăcinile recesiunii şi să taie răul cu soluţii ingenioase şi neaşteptate.

Un comentariu:

  1. buna seara sunt nascuta pe 22 noiembrie 1989 ora 7-8 cand doctori sa vina de garda.va voispune si cum ma cheama la tel 0742760869.multamescas vrea sa imi spuneti daca o sa imi gasesc servici si dak voi mai continua studile

    RăspundețiȘtergere