Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

15 aprilie 2011

Drumul spre Iad este pavat cu bune intenţii

Cu Mercur retrograd în Berbec totul se transformă, în fond şi la urma urmei el este Magicianul, nu? Soarele încă în Berbec conjunct cu Algenib îl arată pe Pegas dublu activat. Având în vedere că Soarele este în pătrat cu Pluto poate sugera să ne aşteptăm la eforturi intelectuale serioase în următoarea perioadă şi care să ducă la o transformare a societăţii, într-un fel sau altul. Piaţa de capital şi de consum este în scădere, puterea ei pare să fi atins limita inferioară, efectul este unul de spectacol, un spectacol de voinţă, rezistenţă şi dorinţa de a pătrunde dincolo de tainele lucrurilor, cu confruntări directe, acţiuni deliberate, cu observaţii la fel de directe care ne obligă să concepem strategii dintre cele mai bune (doar căutăm perfecţiunea în tot şi în toate), planurile economice nu sunt nici relevante şi nici uşor de intuit sau trădează o anumită neîncredere în sensul că anumite domenii pe care credeam că le controlăm, de fapt, scapă controlului nostru şi riscăm fie să ne transformăm în proprii inamici, fie să constatăm că ne-au invadat alţii. 
            Soarele este, de asemenea, conjunct cu Jupiter, e drept într-un asepct separant, dar conjuncţie spre deosebire de Saturn cu care este încă în opoziţie. Ambii însă sunt în pătrat cu Pluto. La asta se adaugă Uranus şi gata stresul cosmic pentru că lângă el este Mercur retrograd şi acesta poate aduce la suprafaţă afaceri şi probleme nerezolvate din Trecut. Dacă le acceptăm, căutăm soluţii, nu cădem în capcana orgoliului sau a propriei individualităţi s-ar putea ca preţul plătit să nu fie prea mare. Dacă însă ne lovim de bariera aceasta, promisiunile şi responsabilităţile neonorate ne bântuie în toată această perioadă -  dificultăţi în afaceri, în parteneriate, în cuplu, pierderea locului de muncă, oportunităţi ratate pot duce la lipsă de onestitate nu faţă de celălalt ci faţă de sine şi de aici riscul de a cădea pradă depresiei sau tristeţii fără motiv este destul de mare. Vom arunca vina pe autorităţi sau pe părinţi ori pe şefii vârstnici pe care îi suspectăm că sunt, în fapt, duşmanii noştri. Aceasta li se întâmplă, în special, celor născuţi în primele grade ale oricărui semn cardinal, de la Berbec la Capricorn, aşa că aceştia vor resimţi puternic perioada ca pe una de întârzieri fără sfârşit, de întâlniri descurajante prin regulile şi reglementările cărora trebuie să se supună precum şi alte frustrări de acest gen. Eşecurile din Trecut aduc o lipsă de generozitate în ce priveşte creşterea personală, prosperitatea economică, împlinirea spirituală precum la care se adaugă eforturile intelectuale susţinute care parcă nu au finalitate. Toţi vom simţi această presiune şi toţi vom aştepta de la celălalt, inclusiv de la guvernanţi, soluţii care să redea o parte din prosperitatea de altă dată prin soluţii viabile menite să redea încrederea în Viitor, ceea ce, dacă ne gândim bine, a fost atuul pentru a merge Înainte.
           Mercur retrograd conjunct cu Marte, în Berbec, aduc vigilenţă mentală, ingeniozitate şi intuiţie, dar ne fac impulsivi şi intempestivi, dinamica orală este agresivă şi dese ori violentă ceea ce poate atrage pe negândite, litigii şi duşmănii. În mers normal, Mercur în această poziţie dă inteliginţă şi un mod de a gândi lucrurile obiectiv şi lucid, dar retrograd şi cu aspectele tensionate care îl însoţesc, deja totul se contractă, se crispează şi în această situaţie trebuie să fim foarte atenţi la ce spunem sau ce facem. Tendinţa naturală de a fi tolerant şi a avea vederi şi opinii marcate de un orizont expandat este atenuată acum de intoleranţă, de evitarea asumării responsabilităţii şi de o agresivitate fără acoperire.
            Poziţia poate aduce dureri de cap pe fond nervos, hipertensiune, stări de oboseală prelungită, insomnie, vertij, varii nevralgii, dureri renale, hemoragii uterine, tulburări de dinamică sexuală, hemiplegii temporare.
            Pe 23 apilie însă, când întreaga creştinătate reiterează una dintre cele mai zguduitoare drame existenţiale, Moartea şi Reînvierea Mântuitorului, Mercur revine în mers normal, după ce a staţionat o zi la 12 gr 54 Berbec. În această poziţie este conjunct cu steaua fixă Alderamin, stea din constelaţia Cefeu (în mitologie regele Etiopiei şi tatăl Andromedei). Atât constelaţia amintită cât şi Pegas sunt puternic activate în această perioadă, iar influenţele lor sunt de natură saturniano-jupiteriană şi mă gândesc cum Saturn şi Jupiter sunt în opoziţie ce s-o fi întâmplând  cu autoritatea şi sobrietatea în gândire, care de multe ori ne transformă în judecători sau arbitri ad-hoc. Neglijenţă, apatie, nepăsare, vanitate iată câteva cuvinte cheie pentru această etapă. Este ca atunci când cineva caută înţelepciunea şi realizează că, de fapt, drumul spre Iad este pavat cu bune intenţii.
            Pe 21 aprilie intră în Berbec şi Venus, exact când Soarele intră în Taur iar Mercur se pregăteşte de staţionarea de o zi înainte de revenirea în mers normal. Pregăteşte în fapt, intrarea pe 11 mai a lui Marte în Taur iar el va încheia ciclul retrogradării de primăvară, ca pe 15 mai, la unison cu Venus, să părăsească semnul  Berbecului şi să se alăture Soarelui în Taur. 
Fireşte, nu toată lumea va avea de suferit iar dintre cei cu probleme nu toţi vor fi afectaţi în acelaşi fel, totul depinde de tema natală. Cu toate acestea, toate domeniile de autoritate şi de control sunt afectate de această fază, în special cele care implică ambiţie, sectorul financiar bancar, liderii puternici ai lumii, poate aduce război, generează sau acutizează puseele de violenţă, gelozie şi pasiune; disputele spirituale ( vezi gestul pastorului Terry Jones) şi luptele ideologice vor fi în floare, comunicaţiile de orice fel vor fi afectate, mail-urile vor ajunge altundeva decat unde trebuie, telefoanele vor suna altundeva decât la cine dorim. Răbdare şi calm, sunt singurele încurajări pe care vi le pot sugera, restul depinde de dumneavoastră!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu