Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

31 decembrie 2011

Săgetător 2012

 22.11 – 21.12
 Natura elementară:  - foc
Genul elementar: - masculin
Tipul elementar: - mutabil
Guvernatorul zodiei: - Jupiter
Ziua norocoasă: - joi
Animalul: - cal
Planta:  -  salvia, viţa de vie
Copacul: - mesteacăn, nuc, dud
Floarea: - păpădia, garoafa
Pasărea: - vultur, păun
Culoarea: - albastru şi roşu
Cristalul zodiei: - Acvamarin, Ametist, Calcedonie, Chihlimbar, Citrin, Cristal de
stâncă, Lapis Lazuli, Malahit, Onix, Piatra Lunii, Piatra sângelu  (Heliotrop).
Metal : - cositor
Partea corpului pe care o guvernează: - ficat, coapse, şolduri, fese, nerv sciatic
Predispoziţii maladive: - probleme cu ficatul şi pancreasul, obezitate, diabet, coxartroză şi artroză lombară
Remediul homeopat: - Sulfur, Colchicum şi Nux vomica.
Vitamina: - F, K, B6, H, I şi J
Număr: - 3, 4, 7                           
Alimente: -  proteine şi vitamine, de carne şi alimente energizante, alimente reci, ficat, alimente oferite de natură - legume, fructe, zarzavaturi, vânat, peşte, condimente aromate şi dulci,  mâncare gătită sau friptă, legume şi fructe de toamnă, dulciuri.
Condimente: - ţelina şi dafinul, anasonul, scorţişoara
Caracteristici de bază: - filosofic, aventurier, optimist, locvace
Temperament: - coleric
Caracter: - echilibrat
Fire: - meditativă
Muzică: - lentă, siderală, cu tonalităţi cosmice, muzica religioasă, muzică populară a altor culturi
Sunete preferate: -  focul trosnind sau instrumente de coarde
Instrumente muzicale: - chitara şi vioara
Spaţii prielnice: - camera de zi
Locuri unde se simte bine: - locuri apropiate de natură, în aer liber, în camping, la ţară, în spaţii largi, luminate natural, în locuri cu încărcătură religioasă şi spirituală.
Zone benefice: - sudul ţării, sudul oraşului, în camere cu ferestre spre sud; orientaţi patul cu capul spre sud.
Profesii: - diplomat, profesor, teologie, ştiinţă, cercetare, justiţie, politică, relaţii, publicitate, turism, translator, profesii legate de contacte internaţionale, transport sau comerţ exterior, în domenii legate de religie, limbi străine, turism, sport, lingvistică, administraţie de stat, vânătoare, agricultură, creşterea animalelor.
Aromele preferate: - acţionează favorabil acele mirosuri care stabilesc legătura cu forţele naturii: smirna, levănţica, isopul, pinul, santalul, cimbrul şi mirtul
Aromaterapie : - ienupărul şi rozmarinul ajută la atingerea unor culmi intelectuale,
 trandafirul îi accentuează farmecul natural, cu aroma de crin trebuie să aibă grijă.

Anul acesta debutează cu nevoia de a-ţi capacita toate forţele în talentele-ţi intelectuale şi în întâlnirile cu persoane influente, faze necesare pentru evoluţia ta interioară, dar şi profesională. Este momentul să pui capăt statutului de novice sau anilor de muncă şi să-ţi asumi propriul destin, adică să munceşti pentru tine. Şi tu vei fi surprins de curajul pe care îl ai ca să nu mai spun că nici măcar nu ţii seamă de riscuri, dar cine nu riscă nu câştigă, nu?
În ce priveşte viaţa personală este timpul să-ţi asumi responsabilitatea unei relaţii iar dacă o ai, să o consolidezi. Poate schimbi locuinţa sau autoturismul ori poate chiar oraşul. Ar fi marea schimbare a vieţii tale. Vei fi mai tot timpul pe drumuri, dar acest lucru pe tine te stimulează. Pentru tine este mai important omul decât să stăpâneşti, de exemplu, arta diplomaţiei.
Cunoaşterea înseamnă putere, deci studiază permanent, urmează cursuri de specialitate, întâlneşte oameni care îţi pot extinde sfera de influenţă şi îţi pot trasa linia de urmat. Tu primeşti sfaturile cu sufletul deschis şi fără ranchiună şi nu-ţi este ruşine să recunoşti acest lucru. Dacă ai o afacere, dotează-te cu tehnică nouă – calculator, fax, mobil. Iţi face o deosebită plăcere să te înconjori de asemenea ustensile.
Dacă lucrezi în presă sau în orice alt domeniu media, anul acesta vei călători mult, vei vorbi mult şi vei scrie mult. Dacă ai vreo dorinţă, pune-o pe hârtie, mânuieşti condeiul destul de bine, sau dacă crezi că trebuie să spui oamenilor anumite lucruri, fă-o, iar dacă îţi place politica ai şanse serioase să te afirmi. Aproape tot anul este propice dialogului cu publicul, comunicării şi să faci afaceri pe bază de…comunicare. Niciodată nu vei mai fi în verva pe care o avei avea cum. Poate şi pentru că patronul tău zodiacal, Jupiter este în domiciliu până la sfârşitul lui octombrie.
Vor fi însă momente în care va trebui să vorbeşti puţin şi cu măsură sau nu vei avea timp să exprimi tot ceea ce ai vrea. Ce este de făcut? Încearcă să te organizezi mai bine şi să esenţializezi ce vrei să spui. Mai mult dacă îţi vei ordona şi ideile, poţi să te aştepţi la satisfacţii pe măsură. Este o perioadă extrem de încărcată, vor fi moment în care vei fi iritate chiar, dar nu uita, ai grijă şi rezolvă provocările de orice fel, viaţă particulară sau la locul de muncă, prin stabilirea unor strategii pe termen lung.
Un avantaj super ar fi şi dacă ai da mai multă atenţie unor amănunte minore care îţi post schimba viaţa în bine, cum ar fi, de exemplu, un nou look sau un nou stil vestimentar. Vei vedea cât de uşor ţi se vor deschide uşi pe care altă dată nu le deschideai. Şi ai să te miri singur de unde diplomaţia cu care ştii să antamezi problemele. Înţelegerea şi aprecierea gustului şi stilului personal poate fi cheia pentru îmbunătăţirea statutului nu doar profesional.
Ai marea calitatea de a face şi cele mai imposibile lucruri, posibile. Deci, chiar dacă pierzi vreo şansă nu te speria şi nu dispera, vei rămâne surprins cu câtă uşurinţă te vei reorienta. Astfel că provocările, în special cele din toamnă te vor obliga să-ţi ajustezi planurile, să renunţi la unele dintre ele sau să adopţi altele noi. Indiferent de calea pe care vei merge, va trebui să fii foarte atent la ceea ce îţi doreşti cu adevărat.
Vei fi inspirat în ceea ce priveşte munca deşi vor fi şi tensiuni pe măsură. Nici o problemă, toamna este un timp excelent pentru a pune în practică proiecte noi, mai ales când natura te-a înzestrat cu o imaginaţie pe măsură. Influenţa acestei perioade va fi cu atât mai puternică cu cât ai un puternic marcaj de aer. Vei apela la tehnica modernă pentru aţi pune în practică ideile. De ce spun asta? Pentru că este favorizată munca atipică şi mijloacele de materializare netradiţionale. S-ar putea totuşi să fii obligat să recurgi şi la compromisuri care să nu şochezi de-a binelea.
Sinceră să fiu, ai un noroc ieşit din comun dar trebuie să te concentrezi asupra avantajelor pe care ţi le oferă acesta, abia apoi să-ţi pui problema parteneriatelor. Cel mai bun lucru ar fi să-ţi petreci timpul alături de familie, printre cei dragi, ideile pot încolţi fantastic. Iar tu eşti omul care efectiv înfloreşte în preajma familiei. Ocupă-te de decorarea casei, de amenajarea grădinii, de construcţii noi. Vei avea parte de nenumărate asemenea momente în 2012.
Întâlneşte-te cu prietenii, petreceţi ca altă dată, inteligenţa şi înţelepciunea ta va sta la loc de cinste pentru că este un mediu în care tu poţi exprima la un nivel inferior ceea ce alţii exprimă la unul superior. Iar dacă este să pleci în concediu, gândeşte-te la Africa. Un safari în savană te-ar deconecta pentru mult timp.
Şi în acest an sănătatea stă sub semnul…mâncării. Gurmand cum eşti nu prea ţii cont de limite, îţi place mâncarea bună şi dacă mai este stropită şi cu niscai vin de casă, este excelent, numai că ficatul tău va începe să dea rateuri. Şi mă întreb ce este mai bine să mănânci cu măsură savurând sau peste măsură şi apoi zăcând?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu