Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

29 decembrie 2011

Fecioară 2012

23.08 – 22.09 
Natura elementară:  - pământ 
Genul elementar: - feminin
Tipul elementar: - mutabil
Guvernatorul zodiei: - Mercur
Ziua norocoasă: - miercuri
Animalul: - veveriţa
Pasăre: - coţofana, măcăleandru
Planta: - valeriana,  florile de câmp, rozmarin, anason, chimen, sovârf.
Copacul: - măr, şi cei mari cum este sequoia.
Floarea: - crin
Culoarea: - gri, albastru, violet
Cristalul zodiei: - Amazonit, Ametist, Aventurin, Calcedonie, Carneol, Citrin, Cristal de Stâncă, Piatra Sângelui.
Metal : - mercur
Partea corpului pe care o guvernează: - abdomen, intestine, fiere, pancreas, splină.
Predispoziţii maladive: - afecţiuni psihice nervoase (complexe de inferioritate, stări maniacale, depresii psihice, neurastenii), boli ale sângelui (anemii, poliglobulie, stări de toxicitate internă, gută), dereglări hormonale, îndeosebi ale tiroidei şi glandelor sexuale, diabet insipid, apendicită, pancreatită şi peritonită.
Vitamine: - B1 şi  F
Remediul homeopatic: - Mercurius, Argentum nitric, Kali muriatric, Arsenicum şi Kali
phosphoricum .
Număr: - 4, 8, 5, 10
Alimente: - legume, rădăcinoase, produse agricole, mâncare din organe interne ale animalelor, alimente ce cresc în pământ, mâncare naturistă, mâncare de regim, dietetică, lacto-vegetariană, legume şi fructe de vară.
Condimente: - frunzele de ţelină
Caracteristici de bază: - muncitor, critic, intelectual, grijuliu
Temperament: - melancolic
Caracter: - dur
Fire: - practică
Muzică: - ritmată
Sunete preferate: - medii, cu ritm sacadat, egal sau fără ruperi de ritm.
Instrumente muzicale: - tobe şi instrumente de percuţie.
Spaţii prielnice: - camera de lucru, bucătăria, baia.
Locuri unde se simte bine: - cele curate, ordonate, igienizate, la serviciu, în preajma
spitalelor sau farmaciilor, păduri, munte, parcuri, grădini, ferme la ţară, târg, magazine, pieţe, fabrici, librării, biblioteci, depozite, gradina zoologică.
Zone benefice: - nordul ţării, nordul oraşului, în camere cu ferestre spre nord şi să
plaseze patul cu capul spre nord.
Profesii: - bibliotecar, arhivar, funcţionar, contabil, infirmier, asistent medical, farmacist,
operator calculator, programator, învăţământ, justiţie, personal de îngrijire (hotel, restaurant), librar, mecanic, comerciant (orice domeniu legat de vânzări), în orice domeniu legat de sănătate, igienă, medicină, nutriţie, matematică, statistică, ştiinţă şi tehnică, electrotehnică, medicină veterinară, horticultură,  arhivare şi clasificare, control şi analiza, măsurare şi verificare, inspecţie, curăţenie, producţie, inginer, muncitor.
Aromele preferate: - Smirna aduce succesul în dragoste, trandafirul păstrează frumuseţea şi atractivitatea. Mărarul le apără pe Fecioare de deochi, iar tămâia purifică câmpul energetic. Santalul şi mirtul protejează fericirea în familie. Pelinul readuce liniştea emoţională, iar bradul o ajută să scape de boli. Rozmarinul le întăreşte forţa de
convingere, ienupărul garantează reuşita în activităţile de ordin ştiinţific, nucşoara îi dă curaj, iar pelinul o ajută să scape de depresii.
Aromaterapie : - uleiurile esenţiale care au un efect benefic asupra Fecioarei sunt
lavanda şi lăcrămioarele, seminţele de anason şi cele de chimen.
Compatibilitate: - cu celelalte semne de Pământ, Capricorn şi Taur şi cu semnele de apă,
Rac, Scorpion şi, cu precauţie, cu Peştii, zodia ei polară..

Pentru tine 2012 debutează cu o perioadă favorabilă plecării în străinătate fie la o bursă de studii, fie la studii efectiv, fie pentru a cultiva o serie de relaţii care îţi vor fi de folos mai târziu. Ce este important la această perioadă este că ea te ajută să-ţi stabileşti clar scopurile şi ceea ce îţi doreşti de la viaţă. Nu-ţi pierde timpul cu lucruri mărunte, ci cu cele de calitate care te ajută să mergi mai departe. Este momentul să începi să te gândeşti cum să-ţi faci viaţa mai atractivă în viitorul apropiat, altfel te vei confrunta cu probleme pe care nu sunt sigură că le înţelegi şi care te vor pune în situaţii delicate. Nu te subestima şi nu-ţi risipi energiile. Fii sigură că planurile îţi sunt compatibile şi cu realitatea şi cu dorinţele tale.
Din punct de vedere emoţional şi afectiv rezonezi la cote înalte, dar eşti destul de uşor de rănit. Va trebui să îţi stăpâneşti emoţiile dacă vrei să mergi mai departe. Este o perioadă excelentă pentru conştientizarea propriei afectivităţi dar şi pentru a fi în comuniune cu Natura. Intuiţia şi spiritul pot fi rafinate.
Este posibil să te simţi nemulţumit, mai ales în prima parte a anului pentru că nu ai chef de nimic iar distracţia se rezumă la activitatea domestică. Încearcă totuşi să vezi partea frumoasă a lucrurilor. Poţi învăţa foarte multe dacă eşti mai atent cu dorinţele tale de afecţiune, deci nu ignora ceea ce simţi, lasă-te dus de primul impuls. Amintirile legate de primul loc de muncă îţi vor aduce în faţă faptul că pe atunci cultivai un mare interes şi chiar te identificai cu problemele de suflet ale colegilor tăi.
Dar în tot răul este un bine pentru că este o perioadă excelentă pentru armonia vieţii de familie, este chiar o perioadă romantică. Viaţa în doi va avea prioritate, cel puţin în prima parte a anului, iar dacă nu ai un iubit/ă s-ar putea să întâlneşti pe cineva care să fie pe placul inimii.
Dacă ai o relaţie, fii atent că primeşti în măsura în care dai şi dacă nu dai …, deci vezi dacă nu cumva eşti prea indulgent cu tine însuţi, dacă nu cumva totul a devenit obişnuinţă, iubirea şi erotismul relaţiei pierzându-se undeva pe drum. Spun asta pentru că brusc vei simţi nevoia de romantism iar atracţia sexuală este deosebit de puternică pe câtă vreme disciplina morală care te caracteriza până nu demult, este undeva jos de tot. Uneori este bine să ne alimentăm imaginaţia şi să fim mai indulgenţi cu nevoile noastre afective, alteori însă trebuie să le ţinem în frâu. Aşa că lasă idealul tău romantic să zburde măcar până în vară.
Este un moment favorabil pentru călătorii şi dacă eşti prea egoist ca să împarţi aceste bucurii cu un partener, du-te în zone exotice, abordează multiculturalismul şi poate aşa te vei simţi mai bine. De fapt, acum nu ai nevoie de un partener care să-ţi blocheze sentimentele, ci de unul care să te stimuleze, să trezească în tine dorinţa de a iubi, să te stimuleze intelectual, să te ajute să înţelegi tot ceea ce nu ai înţeles până acum, să cunoşti plăcerile vieţii aşa cum nu le-ai cunoscut..
Dacă eşti interesat de creativitate, lunile de primăvară sunt perioada minunată pentru a simţi din plin cum acţionează frumuseţea Naturii asupra ta, vei găsi frumuseţe într-un colţ de iarbă sau într-un ram smuls de furtuna nevăzută a timpului, vei experimenta momente unice şi irepetabile, vei cunoaşte frumuseţea Naturii în formele ei de manifestare cele mai intime.
Provocările anului se referă tot la potenţialul tău creator. Încearcă să materializezi cât mai multe oportunităţi pe care le vei întâlni pentru a realiza ce doreşti. Vei fi obligat să-ţi cunoşti limitele, lucru care nu te linişteşte deloc, dimpotrivă, dar şi cu blocaje de comunicare şi chiar de idei, în lunile de vară. Va trebui să-ţi găseşti echilibrul interior dacă vrei să mergi mai departe. Este o perioadă în care vei pierde o serie de oportunităţi în ideea că va apărea una mai bună. Nu te culca pe ideea asta, analizează fiecare ocazie, nu ştii de unde sare iepurele.
Te vei simţi părăsit, golit de simţuri şi totuşi trebuie să ai puterea de a da măsura calităţilor tale – muncitor, organizat, sistemic, meticulos. Posibil să fii nevoit să explorezi noi căi pentru a planifica viitorul, chiar dacă vei trăi senzaţia că acestea te coboară sub nivelul tău de conştiinţă, dar ai nevoie de aceste experienţe ca să mergi mai departe. Trebuie să â-ţi defineşti clar planurile şi să porneşti la atac. Sunt sigură că vei găsi calea ca să ieşi la lumină. Eventual citeşte Alice în Ţara Minunilor, s-ar putea să-ţi dea idei.      
Spre sfârşitul anului, vei fi secătuit de energie şi de experienţele intelectuale la care ai fost supus aşa că ia-ţi concediul binemeritat, du-te undeva unde nu te ştie nimeni şi încarcă-ţi bateriile.
Sănătatea îţi va da bătaie de cap în măsura în care nu ai un mod de viaţă organizat. Marea ta problemă este sensibilitatea digestivă aşa că fă-ţi timp pentru a lua masa în linişte, dar şi pentru a face plimbări şi a te relaxa în aer liber.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu