Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

21 decembrie 2011

Între Profeție și Viitor stă doar... Realitatea

Între Profeție și Viitor stă doar... 
Realitatea  - 1 -
          PreambulConform multor profeţii se pare că ceva important este pe cale să se întâmple în 2012. Astronomic, în 2012, ecuatorul galactic va intersecta ecliptica pământului la 0 grade Capricorn semn zodiacal de Vest timp în care Soarele se va pregăti zgribulit de solstiţiul de iarnă. Dar la 21 decembrie 2012, Soarele ajunge în dreptul Fantei/Fisurii Negre situată în apropierea Centrului Galactic dar care la ora la care astrul va ajunge să o acopere,13.12, ora Bucureştiului, aceasta este închisă.
În mitologia mayaşa care este strâns legată de fenomenul astronomic, de Cer şi de Stele, Marea Fisură Neagră se identifică cu Uterul Primordial sau Uterul Cosmic, loc al morţii, loc al transformării, loc al renaşterii şi regenerării. Este momentul în care ia sfârşit anul calendaristic mayaş. 

 Un YOD plin 
de semnificații

Centrul Galactic se pare că este o gaură neagră uriaşă asociată cu o putere spirituală imensă. Pentru a înţelege mai multe despre acest moment cred că ar fi interesant să facem o radiografie a momentului. Cum spuneam Soarele se află la 00 gr Capricorn, punctul solstiţiului de iarnă. El este în sextil cu Neptun, care în februarie şi-a început marşul prin domiciliu, în Peşti la 00 gr 48, în decanul stăpânit de el şi duadul lui şi a lui Jupiter, iar aspectul putem spune că este aproape exact dacă ne gândim că orbul este mai mic de jumătate de grad. Acest lucru poate sugera experienţa spirituală, poate sugera pierderea sau pe ambele. Configuraţia cea mai importantă însă, după părerea mea, este Yod-ul sau Degetul lui Dumnezeu care sare în ochi în această configuraţie şi care şi el indică schimbarea şi transformarea. Oare de ce am eu sentimentul provocării asemeni lui Lorelai, eroina care mi-a însoţit adolescenţa din cartea cu acelaşi nume a lui Ionel Teodoreanu - Anii mei tineri au sunat a Cântec, dar am trecut pe lângă ei cu Dragostea de mână şi am rămas cu mâna întinsă ca a Regelui Lear...
         Revenind să mai spun că un Yod se compune din 2 inconjuncţii sau quincunx-uri, un sextil, o planetă focar şi o planetă apex care activează întreaga configuraţie, adică: o inconjuncţie (unghi de 150 gr) între Jupiter (8 gr 54 Gemeni, decanul lui Mercur, duadul stăpânit tot de Mercur prin Fecioară, de astă dată) şi Pluto (8 gr 56 Capricorn, decanul lui Saturn, duadul stăpânit de Marte prin Berbec, ori Marte în Capricorn este exaltat!), o alta între Jupiter şi Saturn (8 gr 39 Scorpion, decanul lui Pluto sau Marte după chaldeeni, în duadul sătpânit de Uranus prin Vărsător), focarul este Jupiter iar apexul este constituit dintre opoziţia Jupiter – Venus (6 gr 35 Săgetător, decanul lui Jupiter, duadul stăpânit de Uranus prin Vărsător)  în conjuncţie separantă cu Mercur (14 gr 41 Săgetător, decanul lui Marte, duadul stăpânit de Venus prin Taur). Cele 2 inconjuncţii sunt sub un orb de jumătate de grad, deci aplicante, iar grad pe grad, cel puţin aspectul dintre Jupiter şi Pluto, vor fi exact la ora solstiţiului. Deci, legenda temei astrale ar fi: Pluto – transformare radicală, moarte şi renaştere; Saturn – pământul şi experienţele dobândite prin învăţare dar nu dintr-o experienţă uşoară ori ambiguă ci dintr-una stresantă şi dureroasă;  Jupiter – explansiune şi noroc, planeta focar, planeta care absoarbe energia celorlalte planete implicate în apect, în special Saturn şi Pluto. Ce să înţelegem din asta? Direct şi fără menajamente, un proces de transformare care poate fi extrem de dureros pentru foarte mulţi şi pentru că îl implică pe Jupiter poate sugera schimbări majore care ţin de religie, propria credinţă şi sisitemele filosofice.
Cel de-al doilea aspect interesant este Careul în T care îl are drept focar pe Chiron (5 gr 37 Peşti, decanul lui Neptun, duadul în stăpânirea lui Venus prin Taur) conjunct cu Neptun stresat pe de o parte de Jupiter pe de alta de Venus.  Deci între Jupiter şi Venus este o opoziţie, exact opoziţia care activează Yodul. Prin urmare Neptun, planetă de spirituale, aflată în ascensiune, care aduce confuzie şi disoluţie, iluzie şi idealism, disipare și dependențe este planeta crucială a întregului moment. Să asistăm la căderea tuturor dogmelor religioase, să aflăm adevăruri care ne vor debusola în asemenea măsură încât vor lăsa Omenirea în derivă şi o vor obliga totodată să se reevalueze în raport cu divinitatea? Posibil.
 Din 4 februarie 2012 când Neptun va intra în Pești, ne vom afla în căutarea apoi răscumpărarea propriului suflet cu ajutorul artelor sau a spiritualității, victima se poate transforma în salvator iar această relație ne va pune în serviciul celorlalți dezinteresați. Ar putea fi vorba şi despre nevoia noastră interioară de a transcede realitatea fizică imediată. Ceva îmi spune că nu vom mai avea nevoie de toată tehnologia Vărsătorului ca să conectăm realitatea cu spiritualitate şi care este prea raţională şi prea emoţională pentru sensibilii Peşti, ci ne vom dezvolta, în mod natural, abilităţile psihice. Peştii sunt nativi care trebuie să simtă că au fuzionat cu adevărat cu alte persoane şi pentru că Neptun este asociat şi cu telepatia şi teşekinezia, s-ar putea ca tocmai aceste două facultăţi să se dezvoltae foarte puternic în următorii 14 ani. Ultima oară când Neptun a fost în Peşti, perioada s-a caracterizat printr-o formidabilă reîntoarcere spre ocultism, în general, şi spre spiritism şi hipnotism în mod special. Să ne amintim doar de experienţele făcute în laboratoarele unor fizicieni în care se materializa material plasmatic.
Degetul lui Dumnezeu sau Yodul este o configuraţie destulă de rară, aşa vea curajul să spun că el nu apare decât în momentele de criză, personală sau colectivă, care, cum spuneam mai sus, îi implică pe Saturn, Pluto şi Jupiter, fapt care subliniază încă odată latura spirituală deosebită a lui 2012. Focar sau apexul este condus de Jupiter, şi asta am mai spus-o, care este asociat cu creşterea spirituală şi cu extinderea limitelor personale, poate nu întâmplător este faptul că Jupiter revine mai frecvent într-un anumit loc în temele noastre astrale şi ne arată evoluţia nu doar spirituală, în raport cu Pluto care în sens clasic este asociat cu moartea făcând aluzie literalmente la extinderea corpurilor noastre fizice în alte dimensiuni. Astronomic, Jupiter este un gigant gazos care orice atinge extinde. Astrologic, Jupiter este Marele Benefic, cel care ne umple de speranţă, de optimsim şi dorinţa de a deveni mai mult decât suntem sau a avea mai mult decât avem. El dă sens vieţilor noastre şi o viziune coerentă a propriului potenţial care ar trebui extins pentru a ne crea un viitor mai bun. În momentul solstiţiului, Jupiter se va afla în Gemeni, în Casa a 3-a, ambele asociate cu comunicarea, dobândirea cunoştinţelor şi extinderea Cunoaşterii în sensul aprofundării funcţiei cognitive a psihicului, e drept, retrograd. Dar după locul în care se află şi aspectele pe care le face este foarte posibil să asistăm la o schimbare dramatică în conştiinţa individuală şi colectivă. Faptul că Jupiter dictează între greii zodiacului, Saturn şi Pluto, dă gravitate şi amplitutdine acestui eveniment. Pluto aduce sentimentul de transformare profundă şi irevocabilă, Saturn gravitatea şi percepţia realităţi ca un fapt al Cunaoşterii, ca o lecţie de viaţă colectivă. Dacă avem în vedere natura celor două planete, această tranziţie nu va fi deloc uşoară. Aş spune că până aici lucrurile nu ar fi chiar atât de rele având în vedere că omenirea se află în una din poziţiile cele mai avantajoase pentru un posibil transfer spre mult anticipata conştiinţă şi iluminare spirituală. 
                                                                                                       - va urma -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu