Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

14 mai 2012

Eclipsă Parțială de Soare în Gemeni

Neptun aduce magia trezirii conștiinței de sine
Eclipsa de Soare, din noaptea de 21 mai 2012, are loc în Gemeni, la  00 gr 21, la ora 01.52, ora Bucureștiului, dă startul la suita de eclipse din acest an. Ea va fi urmată, peste două săptămâni – 4 iunie,  de o Eclipsă de Lună care se va produce în Săgetător, la 14 gr 14, ora 13.03, ora Bucureștiului, în Ciclul Saros purtând numărul S 128. Un fapt interesant de reținut, este că eclipsele se produc cam odată la cinci luni și jumătate, atunci când Soarele se apropie foarte mult de unul din Nodurile Lunare. Actuala eclipsă este una inelară deoarece Luna fiind prea departe pentru a acoperi umbra Pamantului, lasă ca un inel subțire de lumină solară – inelul, să fie vizibil în jurul părții întunecate a Lunii. După cum bine știm, eclipsa de Soare se petrece atunci când este Lună Nouă, iar eclipsa de Lună atunci când se produce fenomenul de Lună Plină.
Trebuie să mai știți că fiecare ciclu de eclipse aparţine unei serii Saros. Există o serie de eclipse solare după cum există și o serie de eclipse lunare. Fiecare serie Saros are o secvență proprie de numerotare. O eclipsa de lună nu poate face parte dintr-o serie de eclipse solare şi nici o eclipsă de Soare dintr-o serie de eclipse lunare. Fiecare serie Saros are un început și un sfârșit. Să luăm un exemplu, Ciclul de eclipse de soare Saros 136. Detaliile de bază ale acestei eclipse sunt: începutul seriei - 14 iunie 1360 şi ultima din serie care va avea loc pe 30 iulie 2622. Seria va dura 1262 ani (aproximativ 12 secole). Ciclul Saros 136 va expune 72 de eclipsele solare. Din cele 72 de eclipse în serie, 44 vor fi eclipse totale. Durata aproximativă, în timp între două eclipse succesive aparținând aceleiași familii este de 18 de ani, 11 zile şi 8 ore. Ciclul Saros 136 apartine familiei Nord. Un Ciclu Saros are un număr de 19 familii pentru Nodul Nord și 19 familii pentru Nodul Sud. Cam atât cu detaliile tehnice.
Revenind să reamintim că astrologic Gemenii reprezintă arhetipul fluturelui care muncește spre a-și asigura subzidența, arhetipul modern fiind cel al studentului care lucrează ca să/și plătească studiile și nu numai. Acest semn extrem de logic şi intelectual este conectat permanent cu informația, schimbul și stocarea acestora fiind unul din atributele de bază ale semnului.  Dacă ar fi să sintetizăm caracteristica de bază a eclipsei din 20 mai, am putea spune că scapără scântei din creuzetul în care mintea și energia mentală se contopesc și ca întotdeauna când atinge punctul maxim, revin idei vechi, sub o altă formă și cu un potențial turbionar destul de mare, mult mai aproapiat însă de materializare.
 Exlipsa are loc în conjuncție cu steaua fixă Alcyone din nebuloasa Pleiadelor, cluster stelar cunoscut și sub numele de Cele 7 surori, fiicele lui Atlas și ale nimfei Pleione - Alcyone, Maya, Asterope, Merope, Electra, Taygeta şi Celaeno, şi este situat pe umărul Taurului din constelația cu același nume. Ezoteric, Pleiadele sunt o sursă mare de magie şi înţelepciune, dar, de asemenea, mundan însă ele au și o reputaţie rea fiind acuzate că sunt răutăcioase şi au o latură turbulentă – cutremurele sunt legate de această latură a lor, dar și pentru că ele au adus ploile care au produs inundațiile catastrofale ce au dus la pieriea omenirii în vremuri imemorile. O altă legendă asociază Pleiadele cu jalea, lacrimile pe care le-au vărsat cele 7 și suferința provocată de moartea fratelui lor. Aceeași legendă ne spune că iubeau vinul pentru că acesta le stârnea latura catarctică și puteau visa în voie. În vremurile moderne, au fost asociate cu drogurile, în special cu cele de tip extasy. Caracteristicile pozitive ale Pleiadelor vorbesc însă despre fertilitate, despre o agricultură și un șeptel bogat, despre pajiști verzi.
            Aspectul cel mai interesant dintre conjuncția Soare – Lună este pătratul cu Neptun. Ştim că influența lui Neptun poate fi uneori înălţătoare, de sfințenie și de purificare, alteori otrăvitoare, diseminantă, de diluție  și agresivă în funcţie de tema astrală şi de vibraţiile energetice ale fiecăruia.
Ezoteric, Neptun, în momentul eclipsei, este conjunct cu steaua regală Fomalhaut (face parte dintre cele patru stele regale care i-au fascinat pe astrologii parși, alături de Aldebaran, Regulus și Antares) poziție care și ea sugerează ideea de sfânt și păcătos, în același timp.
Cu Fomalhaut, Neptun dă formă subtilă gândului, putere de gândire și de autoanalză,  capacitatea de analiză, excelentă capacitate de deducție și sinteză care să aducă duşmani neștiuți, conexați cu fie cu secrete care țin de lumea afacerilor, fie secrete din spatele Guvernării. În schimb, eclipsa este conjunctă cu asteroidul Egeria, zeița romană a primăverii, și a grației, care aduce vindecare, înţelepciune divină şi pentru femei, naştere bună, paredra zeiței elene Hebe, fiica lui Zeus și a Herei.
Hmmm...un fundal acvatic adecvat, matricea lichidului amniotic primordial în care se găsesc de toate. Clar, eclipsa are un extraordinar potențial hidroterapic, în sensul că poate duce la o curățare profundă a sufletului, poate, în sfârșit, scoate acele pete de care credeam că nu vom reuși să scăpăm toată viața, acei demoni interiori ai fricii pe care de multe ori nu știm de ce există sau de ce ies la iveală exact atunci când nu trebuie.Totul catalizat de Fomalhaut și Egeria, conjuncția Soare – Lună și suita de stele fixe ale momentului.
Sunt convinsă că trigonul Venus – Saturn este cel care favorizează vindecarea și care vor reuși să placheze la propriu tendințele neptuniene de disipare, de împrăștiere și de confuzie. Venus se află în partea cea mai aglomerată a firmamentului, majoritatea stelelor aflate acolo fiind purtătoare de noroc și de curaj – Phact, Capella din constelația Vizitiului, El Nath din coarnele Taurului dar mai ales Alnilam din Centura Orion, stea despre care Robson spunea că poate tensiona relația de dragoste din cauza afacerilor, dar poate provoca scandaluri legate de moralitate la nivel înalt. În schimb, Bernadette Brady, specialistă în stele fixe, acordă acesteia, la nivel mundan, caracteristici excelente în ceea ca privește negocierile și medierea în varii conflicte și o mare capacitate de a înțelege latura creativă a legăturii dintre idee și diverse grupuri sau grupări, exponenți ai acesteia. Tot ca latură pozitivă să îl luăm pe Saturn, conjunct cu Spica, stea fixă care vorbește despre popularitate și câștig. Fie vorba între noi, cred că în această vară sunt favorizate afacerile de o anvergură neașteptată și ofertele avantajoase cu care nu ne vom mai întâlni prea curând.
            Totuși, o umbră asupra momentului o aruncă jetul de apă venusian peste conjuncția Mercur – Jupiter – Sedna peste steaua fixa Capulus din constelația Perseu, cel care, în mitologia elenă, a secerat capul Gorgonei. Jupiter este într-un  orb destul de strâns cu Medusa-Algol din Taur. Dacă Sedna este o zeitate acvatică care îl irită pe Jupiter/Zeus am putea să ne așteptăm la...inundații?! Eh, aș zice că poate fi vorba mai de grabă, de o mare de lacrimi de pe urma unor emoții răscolite, lacrimi care servesc la o...descărcare nervoasă. He,he și uite-l și pe Mercur care ține frâiele nervilor noștri! Dar este și o descărcare emotivă pentru că o inimă rănită este deschisă empatic și am putea pune asta pe seama Pleiadelor.
Luna în pătrat cu Neptun ne poate face incredibil de sensibile şi de compătimitoare, chiar dacă uneori nu vedem că subiectul vizat nu este cel care credem noi pentru că aspectul poate ascunde vicii nebănuite și un martiraj nelalocul său, dat mai de grabă de impresie, de senzație decât de realitate. Deoarece aspectul este flancat pe de o parte de trigonul Venus – Saturn (bun simț) și pe de alta, de energicul trigon dintre Pluto și Marte, cred mai de grabă într-o calitate răscumpărătoare a acestuia decât într-una otrăvitoare și înșelătoare.
            Totuși Lunei, conjuncția cu Egeria îi relavă latura vindicativă și miraculoasă, deoarece Egeria este asociată cu Apa Sfântă, care are proprietăţi tămăduitoare.
Legenda spune că nimfa Egeria ar fi fost consiliera și profeta regelui roman Numa Pompiliu de care era îndrăgostită, şi împreună au scris douăsprezece cărți oraculare. Atunci când a murit Numa, Egeria a fost atât de îndurerată încât, din milă, Artemis - Diana a transformat-o într-un izvor curativ. Numa a fost înmormântat împreună cu scrierilor lor sacre. 500 de ani mai târziu, ploile au îndepărtat pământul de pe mormânt și scrierile au fost redescoperit. Din păcate, romanii au decis că scrierile sacre erau împotriva practicilor religioase, aşa că le-au ars.
Este interesantă tema neptunienă despre înşelăciunea şi înţelepciunea ocultă, îngropată adânc în noi, și care este purificată prin dualitatea apă-otravă. De asemenea, elementul apă întruchipat de lacrimi. Eclipsa solară deschide inimile, aduce empatie, compasiune și eventual, răscumpărarea. Să fie vorba despre o imensă tragedie colectivă care să polarizeze solidaritatea umană într-un act caritabil mondial? De ce nu, dacă ne gândim că emapatia colectivă este capabilă să topească și cele mai înghețate inimi.
Neptun, Fomalhaut, eclipsa și plânsul Pleiadelor arată, cu siguranţă, umanităţii că vindecarea poate succede crizei, în timp ce energia curge ca un torent, peste tot, în jurul nostru. Cum Neptun a jalonat deja drumul stelelor mistice din Vărsător și Pegas, sunt convinsă că vom asista la mariajul mult așteptat dintre ştiinţă şi spiritualitate. Multe dintre aceste stele aduc calități psihanalitice și psihoterapice, calități psihice deosebite, încât unii astrologi le-au reunit deja sub un titlu generic, cel de Stele Profetice. Semnul Pești este pe primul loc, aici aflându-se nu mai puțin de 15 asemenea stele.
          Astfel planeta conştientizării mistice, Neptun, trece prin partea cea mai încărcată de magie ancestrală, un spaţiu mirific care trebuie să însemne ceva pentru colective. Cu alte cuvinte,zic eu, Neptun va aduce magia trezirii conștiinței de sine și va da putere gândului. Încercați să trăiți aceste momente, nu le ignorați!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu