Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

10 septembrie 2012

Despre Nodurile Lunare, pe scurt


Pentru foarte multă lume noţiunea de Noduri Lunare este confuză, deoarece acestea nu sunt planete, dar sunt tratate ca şi cum ar fi. Nodurile au nu doar nume diferite, ci şi sensuri ușor diferite. După un timp însă, acești termeni încep să aibă un sens, dar nu fără practică și analiză temeinică.
Să începem cu Nodul Nord si Nodul Sud. Acestea sunt calculate pe baza punctelor de tranzit ale Lunii atunci când traversează ecliptica din emisfera nordică în cea sudică şi invers, în rotaţia ei în jurul Pământului, Acestea vor călători mereu (întotdeauna) în perechi, iar Nodul Nord va fi întotdeauna  opusul a Nodului Sud.
Nodurile se mişcă de-a lungul zodiacului cu o viteză de 1 grad în 18 zile şi stau 18 luni într-un semn. De aici, diferențele dintre nodurile medii și nodurile adevărate care apare în mai toate softurile de astrologie (True şi Mean Nods). Nodurile medii sunt de regulă, în mişcare retrogradă mai tot timpul, în timp ce nodurile adevarate schimbă frecvent direcţia. Cele mai multe dintre site-urile de astrologie on-line iau ca punct de reper  Nodurile medii, deoarece se consideră că aceasta sunt mult mai stabile. Unele efemeride fac referire la Nodurile Adevarate în timp ce altele se raportează la nodurile medii. Indiferent care sunt folosite, diferenţa este destul de mică.  Unele efemeride şi softuri urmăresc tranzitul ambelor tipuri de noduri. Și vorbind de cum folosim efemeridele, indiferent care sunt tipurile de noduri, doar valoarea Nodul Nord va fi indicată şi asta deoarece Nodul Sud este polar. În ceea ce privește cum le numim, Nodurile Lunii sau nodurile lunare, este doar o chestiune de preferinta. Cei doi termeni au același înțeles.
Nodurile au fost mult timp o sursă de informaţii pentru a determina când și unde se vor produce Eclipsele de Luna şi Soare. Chiar dacă punctele nodale sunt considerate a fi imaginare, eu cred că Nodurile Lunare sunt la fel de semnificative în diagrama unui native, asemenea Ascendentului și Părţilor Arabe, care şi ele sunt puncte imaginare, bazate pe timp.
Astrologic, studiul Nodurilor Lunare indică unde suntem, ca evoluţie, în viaţa aceasta, cel mai probabil spun câte ceva şi despre noroc, dar semnalează și probleme în viață. Nodurile dețin indicii karmice referitoare la destinul nostru. De asemenea, se crede că sunt indicatori karmic care conexează două persoane. În sensul prezentului articol, ne vom uita la plasarea Nodurilor, mai ales, în case, pentru a ajuta la decriptarea lecțiilor karmice din diagramele noastre. Putem considera indicii, şi plasarea în semen, dar casele sunt zonele în care putem descoperi mesajele karmice.
Poziţia Nodul Nord arată lucrurile bune pe care le vom accesa pentru a ne face viaţa mai uşoară şi a ne atinge scopul acestei vieţi, pe când  Nodul Sud va semnala reglajul care trebuie făcut atunci când ne poticnim, lucrurile neplăcute care ni se întâmplă dar pe care nu le putem evita. Repetarea unor greşeli pe care unii dintre noi le recunosc, pe care va trebui să le rezolvăm conform disctatului astral. Semnificația celor două destinații este de a găsi echilibrul între cele două domenii în viața noastră. Când echilibrul este atins începem să simțim efectele înțelegerii lecțiilor de viaţă.
Poziția în case a Nodul Nord este un indicator al unor activități pe care le vom face cu uşurinţă odată ce ne-am decis să ne aventurăm afară din zona de confort, este o acțiune instinctivă / reacţie şi care este relaționată la nivel de subconştient cu Nodul Sud. Având în vedere că nodurile sunt întotdeauna în opoziție, lecția echilibrului nu poate fi numită chiar o lecție, ci o rememorare constantă a echidistanţei dintre faptă şi răsplată.
Actul delicat de echilibrare energetică exprimat prin Noduri nu este înţeles de la început, dar va deveni mai ușor odată cu experienţa de viaţă. Deși frecvent ne vom confrunta cu aceste echilibrări – gândiţi-vă că periodic, cei care aveţi maşini, mergeţi la vulcanizare să reechilibraţi jenţile roţilor - aţi mai dat în vreo groapă, aţi lovit-o de vreo piatră ş.a., dar asta este viața, avem nevoie de experiențe ca să înţelegem mai bine reglajele pe care le cere Nodul Sud și să primim darurile Nodului Nord.
           Vă prezint mai jos, două tabele sintetice cu ceea ce semnifică Nodurile Lunare pentru noi.

Zodia
Cum folosim energiile nodale
Berbec
Luptă pentru independență și auto-suficiență, încrederea în sine. Dezvoltă sentimentul de ambiție.
Taur
Dezvoltă un latura practică privind sentim entul de proprietate, obiecte materiale și valori. Atenuarea senzaţiei de lăcomie. Deveniţi mai relaxaţi. Puneţi accentul pe propria valoare.
Gemeni
Acumula cunoștințele folositoare şi nu triviale. Foloseste-vă mintea pentru a regăsi pacea interioară.Evitați flecăreala. Depuneţi eforturi pentru a dobândi înțelepciune.
Rac
Învăţaţi cum să îi hrăniţi pe ceilalţi. Dezvoltarea stăpânirii de sine. Exprimaţi-vă emoțiile sincer față de ceilalți.
Leu
Încercaţi să înţelegeţi dragostea altruistă. Dezvoltaţi-vă aprecierea pentru talent. Aflați cum să vă asumaţi riscuri, fără a vă răni sau a-i răni pe ceilalți.
Fecioară
Stimulaţi productivitatea fără să criticaţi. Fiţi mentori pentru alţii. Dezvoltaţi obiceiuri de viaţă sănătoase.
Balanța
Dezvoltaţi condiții de viață și de muncă armonioase cu alții. Dezvoltaţi arta cooperării, a negocierii şi a iertării.
Scorpion
Treceţi dincolo de plăcerile fizice, la  plăcerile minţii, la cele spirituale.Dezvoltaţi-vă autocontrolul. Evitaţi manipularea celorlalţi și obsesiile.
Săgetător
Învățaţi cum să terminaţi proiectele pe care le începeţi. Acționaţi cu onestitate și etic. Dezvoltaţi-vă toleranța faţă de alţii.
Capricorn
Este un maestru al autodisciplinei. Acceptă propriile responsabilităţi. Dezvoltaţi-vă echilibrul emoţional.
Vărsător
Dezvoltaţi ideea de a accepta fără reținere, să vă bazaţi pe angajamentul fără idealuri posesive. Învățaţi să vă încadraţi în imaginea de ansamblu.
Pești
Găsiţi fericirea în viață așa cum este. Dezvoltaţi emoţiile şi afectivitatea sănătoasă. Fiţi productivi fără a fi neapărat perfecţionişti.


































Beneficiile Nodului Nord
Slăbiciunile Nodului Sud
Casa 1
Personalitate, aparențele exterioare, temperamentul observat de către ceilalalți
Casa a 7-a
Teama faţă de singurătate, indecizie, neîncredere în sine, bun sfătuitor
Casa
a 2-a
Câștiguri, competențe, auto-valoare, investiţii, câştiguri materiale, posesiuni
Casa
a 8-a
Înclinațiile sexuale neobișnuite, extremism, dezinteres faţă de banii altora, afirmă că nu are nevoie de nimic
Casa
a 3-a
Micile drumuri în oraş, frații și surorile, vecinii, acuitate mentală,  comunicare
Casa
a 9-a
Îi ridiculizează pe ceilalţi, zel religios, lucrurile care nu sunt fiabile
Casa
a 4-a
Părinții, bunurile imobiliare, viața privată, economiile familiei, amintirile copilăriei
Casa
a 10-a
Intrigant, refractar față de autoritate, nu apreciază lucrurile decât din perspectiva sa.
Casa
a 5 -a
Creativitate, copii, dragoste în curs de dezvoltare, hobby-uri, talente
Casa
a 11-a
Griji excesive faţă de alții, egoism, uşor de flatat, răutăcioşi
Casa
a 6-a
Personalul din subordine, colegii de serviciu, servicii pentru ceilalţi, sănătate și dietă
Casa
a 12-a
Visător, se iluzonează cu uşurinţă, dependenţe, toane, capricii, tendințe spre viciu – alcool, droguri, medicamente etc.
Casa
a 7-a
Relații apropiate - de căsătorie, parteneriate, dușmănii deschise, duşmani declaraţi
Casa 1
Impulsivitate, hiperactivitate, neatenţie, răceală față de ceilalți
Casa
a 8-a
Sexualitate excesivă, cabinete de specialitate, moșteniri, tranzacții financiare
Casa
a 2-a
Timiditate extremă, autoindulgenţă, lipss de încredere, introvertire
Casa
a 9-a
Schimburi culturale, filozofii şi ideologii altele decât cele obişnuite, educație, religie avansată
Casa
a 3-a
Imaturitate, nestatornicie, sarcasm, prea analitici, insensibili la problemele altora
Casa
a 10-a
Carieră, reputație socială, destinul, viața publică, autoritatea
Casa
a 4-a
Copilăresc sau suflet de copil, prea emoțional, frica de succes, desconsiderare a autorității
Casa
a 11-a
Prietenii și cunoștințe, speranțele și visele, asociații sociale, protectorii
Casa
a 5-a
Exagereaţi, instabili sentimental, narcisişti, melodramatici, extravaganţă vestimentară
Casa
a 12-a
Talentele latente, dușmani neştiuți, singurătate, naştere şi renaștere, sacrificiu de sine
Casa
a 6-a
Gelozie, compulsivi, hipercritici, ipohondri dificili

Un comentariu:

  1. Am mai mult de pus o intrebare decat de facut un comentariu...absolut intamplator am gasit "locuri" in care se specifica date diferite privind tranzitul Nodurilor Lunare,mai exact Nodul Nord in Scorpion,respectiv Nodul Sud in Taur,care arata ca s-ar incheia in 3 sau 18 februarie 2014 sau 22 martie 2014.Aceste diferente vin din "tratarea"diferita a acestor Noduri,luarea in calcul a celor adevarate sau medii sau sunt calcule eronate ale unor astrologi.Pentru cei care avem mai putine informatii si cunostinte in domeniul astrologiei, avem nevoie de o mica explicatie.Ce ma mira este faptul ca nimeni,oriunde ai intreba,nimeni nu da un raspuns sau ignora total mesajul ca si cum s-ar simti ofensati ca am pus o astfel de intrebare. Cum putem invata ceva fara sa cerem lamuriri? Cum ne putem explica ceva daca nu ni se ofera un raspuns? Poate ca Taur,am nevoie mereu de explicatii,garantii...e "greseala" vietii mele! Dar ca om simt nevoia sa inteleg.Si asta e gresit?Trebuie doar sa cred si atat?

    RăspundețiȘtergere