Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

5 septembrie 2012

Nodurile lunare au schimbat semnele


  •  Astronomic: Nodurile Lunare nu sunt planete în sens strict astronomic, ele reprezintă puncte sensibile pe ecliptică care sunt traversate de Lună atunci când trece din emisfera nordică şi în cea sudică şi invers. Nodul Nord este numit şi Nodul Ascendent deoarece marchează punctul în care luna traversează ecliptica de la sudul la nordul celest, iar Nodul Sud, Nodul Descendent care marchează coborârea de la nord la sudul celest.
  • Astrologic: Nodurile Lunare mai sunt numite Capul  Dragonului - Nodul Nord şi Coada Dragonului - Nodul Sud  sau Rahu şi Ketu în astrologia vedică.
  • Mitologic: motivul Dragonului care încearcă să devoreze Soarele, forţa vitală, şi Luna, forţa emoţională şi în acest fel se explică eclipsele.
  • De reţinut: toate planetele au noduri, cu excepţia Pământului şi a Soarelui, dar de departe cele mai semnificative sunt Nodurile Lunare.

            Sâmbătă, 1 septembrie, la ora 03:41,  Nodul Nord a trecut în Scorpion și Nodul Sud în Taur, astfel că, între 30 august 2012 și 18 februarie 2014 (când vor schimba semnele cu axa Berbec - Balanţă) toți vom fi preocupaţi de confortul propriu, plăcerile noastre, securitatea noastră, banii noștri. Aceasta este cea mai ușoară cale de a privi lucrurile şi deci, subiectul discursului, în continuare.  Și în funcție de poziția lor, bună sau rea, subiectul ar putea fi interesant pentru unii iar pe alţii să-I lase pur şi simplu, indiferenţi.
Nu contează cine ești, Nodul Sud in Taur reprezintă momentul că a sosit vremea să ne bucurăm de viaţă sau pentru a afla cum să ne bucurăm mai bine de viața pe care o avem. În ciuda reputației sale, ca un punct care reprezintă fie pedeapsa în viaţă fie eforturi susţinute într-o anumită direcţie, fiecare parte a polarității nodale vine ca o formă de "accent" pe o anumită latură a vieţii care, în acest caz, este viața așa cum e ea (Nodul Sud) sau viața așa cum ar putea fi (Nodul Nord). Întoarcerea pe axa Taur / Scorpion, pentru unii poate fi un mod egoist sau iresponsabil de a trăi, deoarece această revenire, după 19 ani, dă un sens simplu vieților noastre care, având în vedere natura Nodul Sud care vorbește despre posibilitatea de a fi mulțumiți cu ceea ce avem , orice ar însemna asta.
Oare lucrurile ar putea fi mai rău de atât?  Dacă Nodul Sud, în calitatea sa de a reprezenta ceea ce știm deja ne face să apreciem mai mult și să ne dorim mai mult, dacă ne văităm, ne victimizăm ori ne comparăm un pic mai mult cu ceilalţi, să fie chiar atât de rău? Eu cred că este cât se poate de omenesc, dar pe alţii i-ar putea deranja! Dacă pornim de la ideea de a ne satisface dorinţele cele mai simple sau de la dorinţa de a face ceva mai mult pentru noi înşine, Nodul Sud în Taur este o oportunitate de a cere mai mult de la viaţă. Cum spuneam şi anul trecut, această schimbare de axă marchează un nou set de reglaje, unele vizibile şi sesizabile, altele subtile şi nesesizabile, în funcţie de energia necesară reglajului respectiv. 
            Nodul Nord în Scorpion sugerează să fim atenţi la împrumuturile pe care vrem să le facem sau le avem în desfăşurare.  Pluto în calitate de stăpân al Scorpionului, este planeta cu cele mai strânse legături cu împrumutul, inclusiv banii propri, și resursele datorate altora. Focalizarea se face pe relaţia cu băncile (la fel, pe împrumuturile personale) și societățile de asigurare, în cazul în care funcţionarea viitoare a acestor instituții nu va fi afectatată în vreun fel sau altul, pe perioada tranzitului în Scorpion. Să ne gândim, doar la moneda naţională care a avut o perioadă de stagnare prin impuls artificial - susţinerea acesteia de către Banca Naţională, apoi din nou a început să urce. Următoarele 18 luni vor fi probabil o luptă continuă pentru a înţelege conduita monetară de care avem nevoie sau de a scăpa de cheltuieli inutile. Multi dintre noi parcurg o perioadă financiară incomodă, cum nu ni s-a mai întâmplat niciodată şi care, probabil, este legată de cheltuielile personale, de ceea ce eu numesc a te întinde mai mult decât îţi este plapuma, cheltuieli care pe hârtie par să nu creeze probleme, în realitate dovedesc altceva. Poate nu întâmplător românul are o vorbă – cheltuiala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg.
Nodul Sud în Taur, mai este cunoscut sub numele de Cauda Draconis sau Coada Dragonului.
Nodul sud, spune multe despre trecut și repercusiunile acestuia. Repararea acestora este pendinte de răspunsurile noastre implicite; este foarte important să încercăm să rezolvăm aceste aspecte, să nu le ignorăm pentru că situaţia aduce blocaje, ba chaiar se poate înrăutăţi. În acelaşi timp însă se pot activa calităţi nebănuite legate de toto ceea ce înseamnă administrarea propriilor finanţe şi bunuri. Se retrezesc cunoştinţe pe care, se spune, nu le-am folosit în alte existenţe iar acum revin ca să fie rezovate.
Tranzitul Nodului Sud prin Taur sugerează că este indicat să ne urmărim veniturile cu perseverență și statornicie. Dacă ne uităm înapoi la felul cum ne cheltuiam banii acum 18 - 19 ani,  realizăm că modelul s-a schimbat şi l-am adaptat cerinţelor imediate, ceea ce nu este rău deloc. Totuşi este bine să evităm cheltuielile inutile. Preocupările pentru modul cum ne obţinem banii vor avea nevoie de o abordare nouă dacă vrem să depăşim lacunele financiare cu care ne confruntam în trecut. Persoanele econome, care s-au păstrat fermi pe poziţie când s-a pus problema reducerii cehltuielilor şi au evitat să se mai împrumute de la bănci sau dacă s-au împrumutat au făcut-o în conformitate cu o strategie financiară practică, cea de a stânge bani la ciorap, vor supravietui confortabil în timpul acestor optsprezece luni. Deci să nu vi se pară ciudat să constataţi că vechile modalităţi de economisire încă nu s-au perimat.
Problema este pentru mulți ...motivația, determinarea internă, sentimentul că eu pot (sau ar trebui să pot) să fac asta. Acum nu îşi mai are locul aici. Axa Taur / Scorpion ne învaţă cum să riscăm dar şi cum să evităm riscurile, în funcţie de tema astrală a  fiecăruia, în colaborările cu ceilalți. Ceea ce putem risca valorile pe care le deţinem sau o parte din ele, cum ar fi banii (pentru cei care au semnul Scorpionului foarte bine susţinut să nu uite că acest semn semnifică investiţia prin excelenţă!) Ceea ce putem risca într-o asemenea poziţie poate fi sentimentul stimei de sine, mândria propriilor realizări. Poate fi vorba despre un produs sau un talent neştiut, nebănuit, dar şi despre o schimbare subtilă în intimitate.
Polaritatea Taur / Scorpion este recunoscută din punct de vedere financiar drept o axă a speculaţiilor financiare, este axa financiară de bază a unui horoscop, felul în care ştim să ne protejăm şi să ne multiplicăm resursele. În plus, Scorpionul este cunoscut drept un semn al autocontrolului şiii...controlului. În context, planetele care vor tranzita semnul, vor influenţa controlul riscului şi cel de autoprotecţie, implicit, Sinele și sentimentul nostru de de securitate (Taur). Aceasta ar putea fi una dintre cele mai mari lecții, a Nodul Nord în Scorpion, pe care trebuie să o învăţăm în lunile următoare ... când să riscăm, cum să riscăm, unde să riscăm și, ceea ce este mai sensibil, cum ne protejăm împotriva riscului prin investiții. Cei care au ajuns să înțeleagă acest lucru și care înțeleg că problemele lor cu control nu sunt atât de centrate pe "celalalt" cât pe ceea ce ar putea fi o dorință epatantă, doar pentru a limita expunerea personală.
-          Va urma - 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu