Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

30 septembrie 2012

Saturn în Scorpion


                                                                              II.

Nu luaţi în glumă lecţia saturniană! 
Saturn încurajează dorinţa de posesiune dar şi pierderile şi ne învaţă să fim parcimonioşi, reţinuţi şi prudenţi, subliniez, cu accent pe sectorul financiar şi economic având în vedere corupţia la scară largă care a afectat şi va afecta multe vieţi, comunităţi şi cariere.
          Pe măsură ce Saturn se apropie de intrarea în semnul Scorpionului, tensiunile în rândul populaţiei vor fi tot mai evidente, la fel stările de irascibilitate acompaniate de pierderea locului de muncă, a oportunităţilor şi a resurselor, pe fonul unui cadru generic pus în scenă de pătratul dintre Pluto şi Uranus, în perioada 2012 – 2017. Cu toate acestea, chiar dacă atmosfera socială va fi una mai tensionată, starea de spirit a oamenilor va deveni mai realistă şi mai obiectivă.
Trecerea lui Saturn în Scorpion va fi acompaniată de un trigon în semne de apă între Uranus, 6 gr 17, Berbec, decanul lui Marte, duadul Gemenilor – Marte conjunct cu Nodul Nord din Scorpion, 29 gr 08, decanul lui Neptun, duadul Balanţei şi respectiv 28 gr 12, decanul lui Neptun, duadul Balanţei şi Ascendentul momentului, Leu, 4 gr 19, decanul Soarelui, duadul Fecioarei. Pentru cei care au bine susţinut acest aspect în tema natala poate fi vorba despre  punerea în practică a unor proiecte care aşteptau de ceva vreme. Influenţa lui Saturn se regăseşte în ezitarea de a pune pe pcioare proiectele în cauză din prutenţă, din nevoia de a-şi păstra anumite atuuri şi de a mai trece odată în revistă coordonatele proiectului. Aceasta mai poate sugera o analiză de strucutră a problemelor economice actuale, dar şi faptul că unele economii îţi revin foarte greu de pe urma pierderilor suferite dar cert, îşi revin, şi cu problemele interne inerente. De asemenea, trigonul de apă este deosebit de favorabil pentru atingere progresului spiritual prin autodisciplină şi capacitatea de a avea perspectiva de a fi învăţat din greşelile Trecutului ca să configureze Viitorul cultural, economic şi geopolitic, pe termen lung
Mai există însă şi o cruce cosmică, între conjuncţia Neptun-Chiron, 00gr 42 Peşti, decanul lui Neptun, duadul Peştilor, respectiv 4 gr 05 Peşti, decanul lui Neptun, duadul Berbecului, ambele retrograde – Luna Neagră, 2 gr 38 Gemeni, decanul lui Mercur, duadul Gemenilor – Venus, 3 gr 04 Fecioară, decanul lui Mercur, duadul Balanţei şi Marte conjunct cu Nodul Nord din Scorpion, 29 gr 08, decanul lui Neptun, duadul Balanţei şi respectiv 28 gr 12, decanul lui Neptun, duadul Balanţei care poate sugera scindarea societăţii din cauza corupţiei, demagogiei, ideologiilor de faţadă şi lipsa de bun simţ a unor politicieni. Se va manifesta extrem de tranşant nevoia oamenilor de a se detaşa de toate acestea căci natura emoţională a Scorpionului este rafinată de detaşarea lui Saturn şi va face să simţim latura emoţională şi, de ce nu, penetrantă a combinaţiei.           
Venirea lui Saturn în Scorpion arată că mare parte din evenimente, se vor petrece noaptea, dramatismul acestora fiind subliniat de Marte, celălalt coregent al Scorpionului. Şi spun noapte gândindu-mă la faptul că Scorpionul iubeşte întunericul iar Saturn preferă răceala şi solitudinea nopţii. Oare cum era în România, acum 29 de ani, vă mai amintiţi de 1982 - 1983? Invăţam din nou la lumânare şi la lampa de gaz, alimentele erau pe cartelă, spunem că sunt bani şi nu avem ce să facem cu ei, iar acum nu sunt bani dar piaţa abundă de de toate!
          Din punct de vedere psihologic, se aşteaptă ca atmosfera socială să fie una rece, detaşată emoţional, cu tendinţa ca grupările să funcţioneze elitist,  fără alinţe şi fără asocieri. Degradarea nivelului de trai şi a stilului de viaţa ne poate pune în faţa unor situaţii fără precedent – legea străzii în unele cartiere – să ne amintim doar de tânărul de 16 ani înjunghiat mortal în cartierul Ferentari. Ei bine, această disociere socială, cu Saturn în Scorpion, poate duce la o creştere infracţionalităţii direct proporţional cu elementul ei agravant – omorul.
          Cu o lună înainte ca Saturn să treacă în Scorpion, pe 1 septembrie, au schimbat axa semnelor şi Nodurile Lunare care au trecut pe segementul Taur – Scorpion şi unde vor sta până la mijlocul lui februarie 2014.   Asta înseamnă că perioada 1 septembrie 2012 -  februarie 2014 va consolida şi ea rolul lui Saturn în Scorpion.
          Această accentuare a elementelor primare şi vibraţionale fixe va face ca perioada să fie una în care preocuparea generală să fie axată pe problemele financiare grave, mai precis pe economia subterană, şi va scoate la lumină ramificaţiile şi personajele care au participat la jeful naţional – de la companii la naţiuni, cu ajutorul pieţelor bursiere şi a băncilor.
Cred că a venit momentul să ne aşteptăm la anchete serioase care să stabilească adevăratele cauze ale crizei economice mondiale care a distrus câteva generaţii. Tranzitul lui Saturn împreună cu Nodul Nord în Scorpion, vor pune sub lupă fiecare detaliu al motivelor care au cauzat segregarea economică. Vor exista tentative de stopare sau măcar de încetinire care, din fericire, vor avea efecte inverse celui scontat şi cei vinovaţi vor plăti. Pe urmă, Saturn în Scorpion devine nerăbdător. Va cere mult de la fiecare şi de la toţi, în general. Iar cererea va fi atât de intensă încât poate fi copleşitoare pentru cei care nu sunt pregătiţi să-l înfrunte. 
Saturn în Scorpion este secretos. Când este rănit, poate fi neiertător, nu îi place să fie tratat incorect. Aşa că unii vor încerca să obţină ceea ce doresc prin viclenie, minciună şi sperjur şi astfel vor trezi resentimente, invidie, dorinţa de a poseda cu orice preţ şi vor simţi călcâiul lui Saturn încovoindui-i, încât vor avea nevoie de un adevărat exerciţiu de perspicacitate, ca să iasă cu faţa curată din încurcăturile în care singuri au intrat.
Saturn în Scorpion pune capăt temerilor nejustificate şi respinge emoţiile fără temei. Teama pe care au resimţit-o unii dintre noi, va fi compensată prin afirmarea în alte domenii. Dacă le este teamă că nu se vor achita de sarcinile primite nu trebuie decât să analizeze motivaţia care stă în spatele acestor temeri, să se elibereze de ele şi să rupă cercul vicios al neîmplinirii şi eşecului prin auto-vindecare. Saturn în Scorpion păstrează aceste motivaţii ascunse profund, undeva în subconştient, majoritatea fiind de natură afectivă sau emoţională, iar prin conştientizarea lor se vor uşura şi vor deschide un nou capitol în viaţa lor.
Saturn în Scorpion poate fi, pentru cei care nu au ştiut să administreze corect ceea ce au primit, un adevărat călău care îi va urmări şi în gaură de şarpe. Cei care vor prelua acestă gestionare vor trebui să fie suficient de responsabili pentru a administra bunurile tuturor, trebuie să înveţe să fie calmi, eficienţi şi meticuloşi. Neimplicarea emoţională le va fi de un real folos.
          Din punct de vedere fizic, Saturn în Scorpion va accentua problemele de sănătate care ţin de spectrul renal - vezică urinară şi rinichi, ginecologic – probleme ovariene şi de spermatogeneză, prostată, boala pelvină ş.a., colon şi rect, peritonite şi ocluzii intestinale.
Cu Saturn în Scorpion, voinţa este una puternică şi concentrată ceea ce poate amplifica încăpăţânarea, tenacitatea şi, uneori, inflexibilitate în urmărirea obiectivelor, căutarea şi găsirea supapelor de canalizare a forţei şi a puterii care să se bazează pe un viguros segment afectiv şi emoţional totuşi, dă dovadă de fermitate atuci când îşi doreşre ceva. De aceea unele lecţii de viaţă vor fi greu de digerat, greu de controlat şi pot induce un comportament obsesiv la un moment dat. Materia primă cu care lucrează Saturn se găsește în nucleu originar al problemelor și tot de aici va rezulta și energia transformatoare.
Confruntarea cu potențiale pericole ne vor învăța cum să gestionăm intensitatea răspunsului. Unii vom experimenta această intensitate în interior prin trăirea unor jocuri din umbră în care vom descoperi  manipularea, trădarea, abuzul, gelozia, răzbunarea şi răutatea. Vom explora aproximativ toate fațetele învățării trecând prin toate nivelurile de suportabilitate și reactivitate, ne vom confrunta cu temerile n oastre cele mai profunde, ca în final să realizăm că puterea de a depăși aceste obstacole se găsește tot în noi şi trecând prin procesul de moarte şi renaştere, să ne ridicăm din nou şi din nou. Călătoriile în lumea noastră interioară ne va purta prin teritorii nebănuite ca să ne transforme într-un ghid înţelept pentru ceilalţii. 
Nativii care îl au în tema natală pe Saturn în Scorpion se vor confrunta cu multe lecţii de viaţă prin care vor cunoaşte durerea şi suferinţa ca să învaţe ce înseamnă stăpânirea de sine şi autocontrolul - Saturn- stăpânirea şi controlul naturii lor interioare, a intempestivităţii dorinţelor mai ales când ele sunt extrem de puternice - Scorpion. Această durere va fi o purificare a temperamentului nostru afectiv şi emoţional. Dacă persistăm în atitudinea rigidă şi în încăpăţânare – este lecţia la care ne supune Saturn,  aceasta poate duce la cristalizări în organism cum ar fi artrita, calculi biliari şi arterioscleroză. Cei care au darul de a fi abili, secretoşi şi adesea, retraşi, în funcţie de aspectele pe care le face Saturn, pot deveni răzbunători, distructivi, nemiloşi şi geloşi pentru că Saturn îi va bloca mai mereu, în acţiunile lor.  Lupele pentru putere vor fi susţinute sau blocate în conformitate, de asemenea, cu aspectele pe care le face Saturn . 
În cazul în care aspectele se fac cu Saturn în Casa a 4-a, a 8-a sau a 12-a, case de apă, cu Luna sau Venus în Scorpion, în aspecte tensionate cu Marte sau Pluto sau cu Pluto peste Lună, Mercur, Venus sau Marte, vorbim despre blocaje sexuale şi ele se referă la viaţa intimă. Să nu uităm totuşi că Saturn este un maestru al deghizărilor şi ca să compenseze aceste neajunsuri se va manifesta printr-o prezenţă sexi care să pregătească terenul şi să ducă la relaxare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu