Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

20 septembrie 2012

Saturn schimbă semnul


Schimbări la toate nivelurile - I -
Astrologia mundană oferă o metodologie excelentă de prognoză, precum şi persepctiva înţelegerii dinamicii planetelor din sistemul nostru solar, pe perioadă dată. De această dată mă voi referi doar la Marele Cronocrator, adică la Saturn şi la trecrea lui prin semnul Scorpion.
Saturn semnifică ordonatorul, organizatorul şi comandorul, structura, forma şi funcţiile tocmai pentru a atenua haosul inerent în cadrul unei societăţi. El este asociat cu instituţii care reprezintă sistemul juridic, serviciile publice, precum şi limitarea acţiunii într-o comunitate. Saturn impune reguli, proceduri şi orientări şi de aceea este asociat cu legiuitorul, cu cel care formulează şi aplică legea şi are o mare afinitate cu structuri care au ca obiect aplicarea legii - poliţia (de aplicare a legii),  înregimentarea şi disciplina militară. Atitudinea unei naţiuni faţă de lege, ordine, tabuuri, practici vechi, vechea gardă în politică etc. sunt, de asemenea, asociate cu Saturn.
În altă ordine de idei, Saturn are o influenţă mai ales, asupra persoanelor în vârstă, reprezintă Tatăl, Șeful, Autoritatea, în general, reglementează rata mortalităţii la nivel naţional și pune în pericol viața unei comunității prin epidemiile declanșate, patronează agricultorii, fermierii, minele, industria cărbunelui şi este conectat cu metalele şi mineralele, cu funeraliile de stat, cu tristeţea şi dezamăgirea publică – gustul amar şi dezamăgirea pe care o reprezintă USL pentru foarte mulţi care şi-au pus speranţa în schimbare, mai precis, într-o altfel de schimbare, şi din păcate, din 1989 şi până în prezent, am ascultat aceeaşi placă a schimbării dar cu aceleaşi maniere, care face să nu distingi între ce mi-e PSD, PDL sau USL, repet, din păcate. Saturn mai semnifică şi tradițiile și istoria, orice formă de autoritate, ordine şi stabilitate, decese sau datorii naţionale. Mai ştim, de asemenea, că Saturn petrece cam 2 ani şi 4 luni în fiecare dintre cele 12 semne ale zodiacului, adică un ciclu de 28,8 ani.
            Astrologii din vechime nu vedeau separat semnul Balanţei de cel al Scorpionului, ci ca pe o prelungire a acestuia şi, de aceea, denumirea sa în vechime era de Chelae sau Ghearele Scorpionului. Uşor, uşor au început să se distingă ca un semn de sine stătător, cu caracteristici specifice şi este posibil, ca Via Combusta să fie o reminiscenţă a acestei prelungiri.
Scorpionului i-au fost atribuite guvernarea Africii ecuatoriale precum şi vântoasele din partea de sud şi sud-vest a continentului poate şi datorită faptului că s-a observat că el rezistă marilor furtuni şi vânturilor puternice care produc destule nenorociri  şi care mătură periodic nu doar plajele coastelor africane, ci şi Sahara. Cu toate acestea, astrologii au preferat să-l considere un semn roditor chiar dacă în astrologia mundană era considerat o constelaţie blestemată, este semnul de naştere a zeului Martis Sidus, Casa lui Marte. Constelaţia Scorpionului este situat cam pe acolo pe unde coada şi celebrul său ac fac legea şi sunt cunoscute sub numele de Zugos – Jugum, adică Jugul Balanţei şi de aici ideea că patronează astral zona inghinală şi organele sexuale, sexualitatea şi potenţa.
            Astrologia mundană, clasică și modernă, îi atribuie lui Saturn domnia asupra regiunilor Iudeii, Mauritaniei, Cataloniei, Norvegiei, Silezia de Vest, Bataviei Superioare, asupra coastei berbere, Marocului, Valenciei și Messinei, Cartaginei, Libiei, Egiptului, Sardiniei și asupra insulelor costiere ale Italiei. Culoarea atribuită sieşi este maro închis spre negru antracit.
            În Balanță, Saturn este exaltat, iar Casa a 7- a este sub stăpânire venusiană, astfel că influențele saturniene s-au regăsit la nivelul acestei case în probleme care au ţinut şi țin de legislație, mare parte de natură socială sau de mediu, de diplomație, de tratate, justiție și legi - ascensiunea unor partide noi PP – DD cu toate controversele pe care le expune, graba USL de a schimba forma şi nu fondul – vezi schimbarea în forţă, a Preşedinţilor celor două camere sau de a-l debarca pe Traian Băsescu, dar și de reprezentativitate şi reguli de comportament în ierarhia socială – conflictul Victor Ponta – Traian Băsescu în ce priveşte mersul la...Bruxelles, suspendarea Preşedintelui şi referendumul, declaraţiile de orgolii ale lui Crin Antonescu, acuzele de plagiat, dovedite sau tentativ dovedite şi acoperite de structuri care ar fi trebuit să acţioneze prompt sau măcar să aibă o poziţie tranşantă ori de detaşare de momentul respectiv, acuzele de fraudă electorală de o parte şi de alta, la locale sau la referendum, nicio problemă, Saturn doar întârzie lucrurile, nu însemnă că vor rămâne aşa, şi relaţional – am asistat la divorţuri neaşteptate, ruperi de contracte, retragerea de pe piaţa românească a unor multinaţionale, segmentarea unor afaceri – Realitatea sfâşiată în două de Sebastian Ghiţă care nu a acceptat să fie demis de către Elan Schwartzenberg, sau închiderea lor – vezi povestea OLTCHIM sau ascensiunea eMag, pe întreg parcursul anilor 2010 şi 2012. Totuşi, în acompaniament pluto-uranian sprijină răsturnările economice - dacă în primăvară la noi se descoperea un filon de aur mai bogat decât cel de la Roşia Montană, iată că dinspre ruşi vine o altă veste bulversantă - un zăcământ de diamant de peste 10.000 de miliarde de carate, ori este ştiut că economic Saturn este cel care le ordonează pe tot, este cel mai important semnificator. 
            Pe 6 octombrie 2012, ora 00.20, ora Bucureștiului, Saturn va intra în Scorpion semn pe care îl va tranzita până în septembrie 2015. Marșul saturnian prin această casă va semnifica lucruri diferite pentru oameni și categorii sociale la fel de diferite - de la economie și finanțe la afaceri, carieră și viață personală. 
Din punct de vedere economic, măsurile de austeritate forţată la care sunt supuse naţiunile îndatorate, de către debitorii implicaţi în exerciţiul economico-financiar, sunt evidenţiate de influxurile tensiunii dintre Uranus şi Pluto, aspect care acoperă perioada 2012 – 2015. Această perioadă de trei ani va avea un puternic accent de cardinalitate prin actorii astrali implicaţi - Marte, Jupiter, Uranus şi Pluto. Primul lucru care îmi vine în minte gândindu-mă la Saturn în Scorpion este că ratele dobânzilor pot creşte, diferit, de la o ţară la alta, în funcţie de sistemul financiar-bancar adoptat. Saturn în tranzit prin Scorpion, semn stăpânit de Pluto, şi Pluto în tranzit prin Capricorn, semn stăpânit de Saturn,  sugerează o recepţie mutuală cu impact major în următorul deceniu – o perioadă de tranziţii economice semnificative, cel puţin schimbările geopolitice care vor urma vor fi cu adevărat o provocare.
Tranzitului lui Saturn prin Scorpion, semn fix, de apă, va repune pe tapet reminiscenţele unor greşeli economice nerezolvate în anii 83 – 85, ultima oară când Saturn a fost în Scorpion, perioadă care pentru noi, cel puţin, ca români a fost o perioadă de neagră austeritate, dominată de lipsuri şi interdicţii. Cu Saturn în Scorpion, atmosfera economică, din octombrie 2012 până în septembrie 2015, va fi una nebuloasă, uneori incertă, datorită circumstanţelor economice care îi va bloca pentru unii, în timp ce alţii vor încearcă să-și protejeze avutul.
            În astrologia mundană, plasarea lui Saturn în Scorpion este considerată malefică deoarece stăpânii semnului, Marte şi Pluto, accentuează rata criminalităţii, decesul unor personalităţi, luptele pentru putere şi iminenţa unor conflicte care pot degenera în război. Ptolemeu spunea despre maleficitatea semnului că: stelele din gheare acţionează asemenea lui Jupiter şi lui Mercur; cea din mijloc asemeni lui Saturn dar care uneori poate acţiona şi ca Marte.
Armosfera socială poate avea accente sumbre prin latura întunecată a lui Saturn în Scorpion în timp ce lupta pentru recuperare şi stabilitate economică poate fi frustrantă mai ales pentru cei care primesc aspecte proaste de la Saturn. Impactul social şi geopolitic al crizei economice care a început în ultimul deceniu al anilor 2000 va fi în mod clar negativ în aceşti ani până pe la mijlocul anilor 2024 - 2025.
- va urma - 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu