Pentru programări sunaţi la:

004 0740 769 144

004 0774 464 463

21 martie 2012

Primăvara Arabă - 5 -


Anul trecut când vorbeam despre eclipse, am vorbit despre ceea ce se petrece în Orient și despre descătușarea femeii, dovadă că trei musulmance au împărțit premiul Nobel pentru pace, dar și despre lideri care-și vor pierde poziția datorită incapacității de a mai comunica cu masele. Unul dintre aceștia a fost Moammar El Gadhaffi, despre care spuneam că nu va apuca sfârșitul anului. Acum aș vrea să amintesc un alt nume, cel al președintelui Siriei, Bashar al-Assad. 
De ce am denumit tot ce se petrece în Orientul mijlociu și apropiat "primăvară arabă", este pentru că guvernelor statelor musulmane de acolo şi din Africa de Nord au căzut unul după altul, pentru că știm din proprie experiență că revoluţiile democratice sunt iniţiate de către majoritatea tinerilor, conştienţi că și țara lor trebuie să evolueze, să beneficieze de tot ce este aport tehnologic, practic să producă un up-grade  de mentalitate, chiar și pornind de la Tunisia, în decembrie 2010 - ianuarie 2011. Această primăvară arabă a cuprins Orientul Mijlociu ca un val sau ca o furtună în deşert, şi un număr de regimuri au fost răsturnate chiar înainte de a fi în efectivitate, inclusiv în Egipt.
Marte călătorea în acea perioadă prin constelaţia Leului (cunoscută, tradiţional, prin caracterul său feroce şi vărsare de sânge). Acum, în retrogradare, se intersectează cu numeroase stele fixe, cum ar fi de exemplu,Alioth sau Calul Negru din Ursa Mare. Această constelaţie cu caracter marţial rare ori aduce beneficii națiunilor şi liderilor politici ale căror teme astrale sunt afectate. Pe de altă parte, Alioth în sine, semnalizează sinuciderea în rândul femeilor şi pericol în timpul sarcinii, deşi unele autorităţi nu îi acordă o putere prea mare.
La 15 martie, Nodul Nord era conjunct cu Antares, stea fixă regală, din Inima Scorpionului, iar Nodul Sud era conjunct cu o altă stea fixă regală, Aldebaran din ochiul Taurului. Ambele stele fac parte din selecția Behenian, o colecție medievală de stele fixe, care are o vechime considerabilă în folosirea poziției acestora, mai ales, în practică magică. Astfel, că mijlocul lunii martie este considerată o perioadă cu un potențial malefic extrem de ridicat. Antares (în Săgetator la 9 gr 46, prin corecție 9 gr 54) este atribuită Arhanghelului Uriel, Paznicul Porții de Apus. Simbolizează spiritul de aventură combinat cu încăpăţânarea, leziuni la nivelul ochi, dar și onoruri care s epot pierde brusc. Mai aduce încăpățânare, suspiciune şi violență. Aldebaran (in Gemeni la 9 gr 47 iar prin coreția centenară la 9 gr 55) este atribuită arhanghelului Mihail, Paznicul Porții de Est. Aduce elocvenţă, onoruri înalte, integritate, popularitate şi curaj, dar, de asemenea, semnalează izbucnirea unui război, scandalul şi agitaţia. În acestă calitate, asocierea cu un Marte retrograd belicos poate fi un semnal de alarmă care anunță pierderi însemnate și moarte violentă. Să ne amintim doar de moartea lui Gadhaffy sau de boala lui Mubarak. În mod clar cele mai amenințate rămân regimurile autoritare.  
Dar oare ceea ce înlocuieşte aceste regimuri să fie o înflorire a democraţiei? Stelele spun, că este puţin probabil. Ceea ce este mult mai probabil este că grupurile organizate din spatele acestor revoluţii sau cel puţin a o parte din aceste mișcări, vor prelua puterea tot pentru sine. Nu știu de ce, îmi vine în minte Frăția Musulmană, un grup fundamentalist musulman sunnit, care a agitat Orientul Mijlociu timp de decenii. Crezul acestei mișcări este radical - Dumnezeu este obiectivul nostru, Coranul este constituţia noastră, Profetul este liderul nostru; Jihad este modul nostru de exprimare. Şi moartea de dragul lui Dumnezeu este cea mai mare aspiraţie a noastră.
Revenind la Bashar al-Assad, Marte retrograd  este conjunct cu Soarele natal al liderului sirian. De asemenea, Soarele este în conjuncție cu Asterion, din constelaţia cu acelaşi nume, care semnifică dragostea pentru vânătoare şi o minte pătrunzătoare, făcând ca cei născuți sub semnul său să speculeze credința altora, dorința de putere, inteligență și pasiune. Bashar al-Assad este un om cult, manierat, care și-a desăvârșit educația la Londra. În momentul de față se află în fruntea unui regim despotic, este adeptul unei religii minoritare dispreţuite, ai cărei membri au ajuns la putere datorită infiltrării deliberate în sânul armatei şi a guvernului, pentru a se proteja de persecuţia sunniţilor majoritari de care am amintit, din Frăția Musulmană. Să reținem că deși statele arabe dimprejur l-au condamnat, regimul sirian este sprijinit de state non-arabe dar musulmane cum este Iran-ul, a  cărei linie religioasă este mai apropiată de cea căreia îi aparține Bashar al-Assad.
Deci, astral,  Marte (violență și pasiune) afectează soarele președintelui sirian (conducător) iar Saturn (restricţie, austeritate, karmă), în ultimul grad din Balanță afectează Venusul natal al președintelui (cultură, dorință, nevoie, necesitate, bani lichizi). Examinând tema sa natală, aș spune că dacă a trecut de două eclipse cea din 25 noiembrie și cea din 10 decembrie, va supraviețui și lui Marte retrograd, nu fără dificultate însă. Părerea mea este că de fapt, nu este altceva decât o amânare sine die, în încercarea de a-și pune familia la adăpost undeva în Occident – totuși Ceres în pătrat cu Luna natală (pierderea de copii) sugerează un moment dur pentru Siria dar și pentru conducătorul său.
În loc de final
Efectele personale ale lui Marte retrograd vor fi lungi şi dificile.  Din fericire, Marte va reveni în mers direct pe 14 aprilie, în gradul al patrulea din Fecioară, grad în care va mai sta o săptămână.  Culoarea roșie este apanajul acestei planete așa că să nu ne mirăm că va fi conjunct cu steaua roșie El Kophra situată pe piciorul din spate ale Marii Ursoaice (Ursa Major) și este asociată cu infidelitatea femeilor și răzbunarea, știm foarte bine ce face o ursoaică furioasă, dar staționând alături de Marte poate rămâne încă în hibernare.

19 martie 2012

Criza europeană – UE în flăcări - 4 -


Chiar dacă analizele recente au fost potrivnice și de rău augur pentru euro şi zona euro, prognoza nu este atât de rea ca atunci când le-am suprapune peste tema momentului intrării moneidei euro pe piață. Și dovada este elecventă, priviți ce face cu Leul național.
Marte retrograda taman când trecea peste MC momentului apariției monedei euro, ceea ce ar putea sugera un nou Început. Posibilitatea este susținută și de faptul că Marte în momentul retrogradării făcea un trigon cu Venus din tema natală a apariției monedei europene. Din păcate însă, Marte nu poate fructifica acest aspect favorabil decât în prima săptămână a lunii iulie 2012, datorită ciclului retrogradării.
Deși, pe 15 martie, este într-un Careu în T cu Nodurile lunare, va fi în trigon cu Soarele natal al momentului nașterii monedei euro și astfel va reduce din impactul acestui aspect destul de stresant, cel puțin pentru cei care au depozite ori rate în euro.
Cum se vede retrogradarea lui Marte din perspectiva nativității UE? Dur. Marte retrograd face un pătrat aplicant cu Saturn din tema natala a UE. Momentul este oricum inflamat de către Mercur retrograd (a intrat în retrogradare pe 12 martie) și vizează tot ceea ce înseamnă risc financiar – de la investitori la jucătorii înrăiți. Dificultățile și întârzierea plăților în această perioadă pot fi cauzate de lipsa de pregătire, de planificare și organizare – în sine a organizației care este UE, a organismelor implicate prin colaborarea cu UE sau a țărilor care fac parte din UE. Din păcate, în ciudat tuturor măsurilor de precauție, evenimentul nu este predictibil decât în chiar momentul producerii sale datorită aerului volatil și asta face ca rezerva specialiștilor să fie una întemeiată. Influența este puternică și euro rezistă eroic; chiar amenință pozițiile autoritare prin pătratul dintre Soare și Lună cu axa Nodurilor Lunare din tema natală a monedei europene.
Cu toate acestea, aşa cum am văzut în tema natală a monedei euro, există un potenţial crescut ca succesul să fie unul neașteptat prin forța de acțiune și experiența care-și spune cuvântul, deoarece impune ca acestea să păstreze cursul. Oare să ne îngrijoreze momentul? Ei bine, Saturn (restricţie, tristeţe, clasa muncitoare) este conjunct cu Jupiter natal din tema astrală a UE (avere; expansiune; agenții guvernamentale; conducători, leaderi), aşa că ar putea fi o problemă. 
Din start, creşterea economică şi prosperitatea generală va fi restricţionată. Identităţile culturale vor fi mult mai clar definite, astfel că sunetul tobelor care clamează naţionalismul se aude tot mai tare – președintele francez vrea să reorganizeze zona Schenegen, madame Christine Lagarde care vrea să curețe Franța de venetici sau, tot în Franța, atacurile armate asupra etnicilor evrei sau faptul că Orientul Mijlociu este în pragul unui război iminent, fraude și spălare de bani la Vatican, Suedia vrea să renunțe la cash și să opereze doar cu carduri și file cec etc. Ideile şi atitudinile cu privire la aceste lucruri vor fi mai tranșante ca niciodată așa că se cere, calm și o schimbare pozitivă de atitudine, noi reguli în ceea ce privește tradițiile şi autoritatea împotriva libertăţilor individuale, în special să taxeze orice abatere de la norme, structura şi forma din trecut. Zona euro şi locuitorii ei pot deveni mai realiști, în multe domenii, așa că investitorii vor trebui să accepte un profit mai lent în această perioadă. 
Mai mult decât atât, Uranus şi Ceres, în momentul retrogradării lui Marte, - forţe distructive care sunt eminamente active - sunt conjuncte și în preajma gradului 2 din Berbec, în Casa a 7-a, astfel Casa dușmăniilor are ușa larg deschisă. Mai mult, în apropiere sunt stele fixe Kerb și Deneb Kaitos care avertizează asupra pericolului ca iubita să fie părăsită de amant. Ambiție, vanitate, intuiție, entuziasm, capriciu și decizii proaste cam așa s-ar traduce situația și atârnă greu deasupra popoarelor din zona euro! Fără îndoială, iluzia și autoamgirea nu îi va ocoli pe cei din Consiliul UE după cum ei însăși se văd destul de diferit față de cum îi văd ceilalți.
Acest lucru este demonstrat și de inconjuncția incomodă dintre Neptun tranzit și Ascenedentul temei natale ale UE, aspect aplicant la o diferință de niciun minut. Jupiter este în opoziție cu Neptun conjunct cu Uranus, la care se adaugă inconjuncția dintre Ceres – Neptun și Jupiter din tema natală a Comunității Europene. E, iată o combinaţie problematică într-adevăr, încărcată de neînţelegere şi perversitate. Apoi tranzitul lui Pluto care este în conjuncție cu Soarele UE, un aspect masiv, puternic, care va transforma multe proiecte europeane împotriva voinței unora, încet și sigur, pe parcursul următorilor patru ani.
Această fază, pe termen lung, amplifică intens conştiinţa de sine și induce o nevoie imperioasă pentru un nou început și transformare. Este inevitabilă. Trecutul va avea mult de a face cu prezentul, pentru a prelua iar controlul asupra vieții lor, mai ales acele state care au permis altora să se implice în rezolvarea problemelor naționale. Sunt vizate în mod special cartelurile financiare străine și instituțiile financiare internaționale.
Marte retrograd în opoziție cu Chiron din Pești din 22 martie, arată testele tipice opoziţiei, aduce emoţii puternice sau reacţii inflamate, dificil de controlat sau de a le menţine sub control. Idealismul poate împinge spre rezultate imposibile. Presiunea din partea celor din jur, poate provoca reacţii extreme iar reacțiile exagerate și emoţiile sporite ne pot transforma în propri noștri duşmani.

2 martie 2012

Un sărut furat sub o ploaie de Foc


 Un trigon în semne de pământ, între Marte ( 14 gr 14 Fecioară, decanul lui Saturn, deci potențat oarecum de acesta, duadul de Berbec, uau!) – Jupiter (7 gr 18 Taur, decanul lui Venus - banii lichizi, sumele de care dispunem sau pe care ne bazăm, duadul stăpânit de Rac și este implicată astfel Luna un alt semnificator financiar)  – Pluto ( 9 gr 09 Capricorn, decanul lui Saturn, duad stăpânit de Berbec, deci Marte se implică și o face serios dacă ne gândim la agitația din ultimele luni), debutează furtunos pe 2 martie, la orele 10.40, ora Bucureștiului, și va dura aproape întreaga lună.
La ce am putea să ne așteptăm, de la trei planete de Foc în semne de pământ, loc în care ele nu se simt deloc bine, ci pur și simplu dinamitează totul, mai mult una dintre ele este retrogradă, iar pe 12 martie va intra în retrogradare și Mercur. Ia să vedem, luându-le pe rând, în câteva cuvinte: Marte în Fecioară, repară dar și doboară, ne obligă la reevaluări; Jupiter în Taur, facilitează acumularea, bani proveniți din resurse proprii; Pluto, acest Marte la puterea a 3-a, răstoarnă întreg sistemul de valori și obligă să construim altceva în loc, să găsim noi modalități de a acționa.
Pe data de 13 martie cele trei se vor afla în ceea ce se numește trigon regal, adică toate cele trei planete se vor afla la gradul 9, fiecare în semnul în care se petrece. Momentul culminat va fi 14 martie, când diferența de minute este extrem de mică și putem vorbi despre un trigon regal în toată splendoarea sa. Pe 15 martie cele trei planete își văd de drum și intră în aspect pe care l-am putea numi de-acum separant, ca pe 28 martie, acesta să se desfacă.
Fiind vorba despre semne de Pământ, lucrurile vor cunoaște o exacerbare, o ierarhizare și o implicare puternică, cu reale efecte, benefice sau malefice, în funcție de casele în care se formează aspectul. Avantajați din acest punct de vedere sunt nativii la care acest trigon are loc în case angulare pentru că sporește nu doar energia și dorința de a acționa ci chiar realizarea celor mai nebănuite lucruri. Aspectul vizat este destul de restrâns - finanțe, în general, finanțele proprii, finanțele naționale – posibile decizii surpriză, contracte fabuloase, totul în funcție de cum știu actorii implicați să își joace rolul, vor fi 3 zile în care domeniul real-estate-ului să cunoască o posibilă relansare - pot crește pentru puțin timp prețurile caselor, se pot face achiziții sau vânzări de bunuri mobile și imobile la prețuri neașteptate, se pot lansa prototipuri de diverse facturi care să prindă imediat la nivelul pieței, posibile tranzacții de bursă neobișnuite, fluctuații ale monedelor naționale în bine sau în rău în funcție de temele natale ale țărilor respective.
Pentru România aspectul se face la nivelul Casei a 2-a (Resursele naționale dar și instituțiile financiare implicate – posibile decizii vizând o minimă creștere a veniturilor din muncă proprie – 1 – 3 %, posibiliă stabilitate și chiar riviriment, zilele acestea, ale monedei naționale), Casei a 7-a (Casa diplomației – posibile rezolvări ale unor stări internaționale tensionate care vizează România – rezolvarea vizei Schengen, primirea unei noi tranșe de împrumut, Olanda se retrage de pe pozițiile belicoase, vom vedea) și a Casei a 11-a (Casa parlamentalilor, a aleșilor – poate vor lua și aceștia o serie de decizii care să nu ne mai umilească!). Casele a 2-a și a 11-a sunt case succedante, echilibrate și stabile, Casa a 7-a este angulară, deci posibl ca rezolvarea unor probleme financiare pentru România să vină pe cale diplomatică, din afară.
Aceste schimbări sunt cu atât mai posibile cu cât trigonul regal în semne de pământ este acompaniat de un trigon în semne de Foc, între Nodul Nord (în tranzit peste MC-ul României, 9 gr 92 Săgetător) – Neptun natal conjunct cu Junona natală (9 gr 14 R, Leu, părerea mea că vom asista la o răsturnare de situație în ceea ce rivește sistemul sanitar din România, pe de o parte, iar pe de alta de o decizie menită să reglementeze o serie de probleme de pe piața muncii; mai poate fi vorba și despre realizările unor români peste hotare – premii, recunoaștere, oferte) – Uranus tranzit conjunct cu Mercur retrograd tranzit ( 3 gr 59, respectiv 6 gr 08 Berbec, în Casa identității naționale, posibile decizii care să vizeze poporul român și care vor zgândări orgoliul multora, să nu uităm că Mercur este totuși retrograd!).
Mercur va intra în retrogradare pe 12 martie. Conjuncția cu Uranus nu face decât să exacerbeze dorința unora de a acționa și de aici o decizie nu tocmai bună de a face ceva care să lezeze imaginea României.
Pluto în aspecte benefice, posibile răsturnări de situații financiare. Întotdeauna avem surpriza ca în spatele unui aspect benefic, Pluto de fapt, să avertizeze asupra a altceva. Și în acest context, am putea asista la noi acuze de corpție aduse unor cunoscuți demnitari care să implice factorul juridic, fapt care ar putea aduce un sprijin neașteptat noului Guvern din partea unor partide dar și pierderea unor poziții și unui sprijin necondiționat.
Avantajații momentului din punct de vedere financiar și material sunt nativii semnelor implicate Taur – Fecioară – Capricorn, mai ales cei care au Soarele în preajma gradului 9, din punct de vedere a acțiunii și a determinării nativii semnelor de Foc: Berbec – Leu - Săgetător, mai ales cei care au Soarele în preajma gradului 9. Efectele, prin polaritate, se vor resimți în preajma aceluiași grad 9 și pentru nativii din celelalte semne, de Apă și de Aer. Aș spune că tot ceea ce se petrece în luna martie, va avea forța unui sărut furat sub ploaie de Foc.
                                                                                                                                                  - va urma -